fbpx

Zizzy Vision

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy hazai bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatnivalón túl olvashattok egy mini interjút 5 alap+1 speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

17634632_1648771708759633_8311707248622025912_n

A hét zenekara: Zizzy Vision

Műfaj: Doom/Goth/ Dark rock

Alakulás éve: 2014

Város: Budapest

Az egyre hosszabb és sötétebb éjszakák kitöltésére hoztunk most nektek egy kiváló elfoglaltságot a Zizzy Vision jóvoltából. A 2014-ben alakult brigád eleinte a dark – rock vonalán indult el, és egyből 4 saját dalt is felvettek, és elkészültek az első videóklipek is. Az évek során öttagúra bővülő csapat idén rögzítette a második demóját Chatedral of Hearts címmel. A tagcserék és a zenekarba érkező billentyűs jóvoltából immáron egy sokkal súlyosabb, doomosabb, gothosabb hangzásvilággal lépnek  színpadra a srácok. Fogadjátok szeretettel a velük készült mini interjúnkat, jó szórakozást!

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Talán azt mondanám önmegvalósítás. Megvalósítani dallamokban, szövegekben, hangzásban, hangulatban és megjelenésben azt, ami a fejemben van. Ez nem mindig könnyű.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

A cél sosem végső. Mindig van egy aktuális kitűzött cél, legyen az egy koncert, egy stúdiózás vagy egy új dal írása. Ezeken kívül természetesen az emberekkel való megismertetése mindezeknek, és a zenekar népszerűsítése. Azt gondolom, kevés olyan zenekar van hazánkban, ami ezt a fajta Rock n Roll-osabb Dark-Metal-t játssza, ezért úgy érzem, sok lehetőség van a dologban. A skandináv országokban nagyon megy ez a történet, bízom benne, hogy itt is beindul majd ez az irány. Ahogy látom, igény az van rá. Törekszünk továbbá a modern, “mai” hangzásvilágra is, itt-ott kísérletezünk “kütyükkel”, samplerekkel, hogy még változatosabb legyen a zenénk.

Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna amit csinálunk, és megismernének minket. Szeretnénk minél nagyobb közönséget itthon, és ha esély nyílik rá akár Európa-szerte.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

A dalok szövegei fontosak. Érzelmeket fejeznek ki, mélyebb érzésekből, gondolatokból fakadnak, mind más-más témában. Egy adott érzés vagy állapot sorokba szedése. Többnyire sötétebb, és sok esetben kétértelmű, többféleképpen értelmezhető sorokat, utalásokat tartalmaznak. Szerelemről, szenvedésről, vagy akár a halál utáni életről is szólnak.

ogt2017_085

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Mindkettőnek megvan a maga jó hangulata, sokat nevetünk, szórakozunk is együtt, akár studióban, akár fellépéseken. Elég maximalista vagyok a zenekarral kapcsolatban. Stúdióban van idő elbabrálni egy-egy apró résszel, szólammal, addig míg nem lesz olyan, amilyennek szeretném, hogy legyen. A koncertek jóval direktebbek, de igyekszünk átadni azt hangzást, ami lemezen hallható, ha a klub adottságai is engedik. Ha választani kéne, talán a koncerteket mondanám, ahol jobban érzem magam, de ezt nagyban befolyásolja a hely és a közönség is.

Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítettek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Abszolút! A régi klasszikus rock zenétől a modernebb elektronikusabb dolgokig rengeteg dolog inspirál. A zenekaron belül is vegyes dolgokat hallgatunk, ami sokszor jót is tesz. Dalainkban a goth és doom témákat populárisabb, emészthetőbb formába öntjük, sok esetben zongora vagy elektronikus hangzások kíséretében, ez mind-mind ráfogható a rengeteg hatásra, ami ér minket. Úgyhogy igen, sok mindenből táplálkozunk.

Ha jól tudom, sok a tagcsere a zenekarban, ennek van valami oka, vagy csak egyszerűen az élet szól közbe? Mi alapján kerestek új tagokat a zenekarba?

Egyszerüen így hozta az élet mindkét oldalról, de a régi tagokkal is jó kapcsolatot ápolunk, nincs utálkozás.

Jelenleg Kuklis Márton alias Los Marcos a negyedik basszerosunk. Reméljük, hogy a végleges is. Őt a koncertjeinken ismertük meg, mikor annó megnézett minket. Megtudtuk, hogy basszerozik, aztán mikor helyzet volt, ő szívesen belépett hozzánk.

Köszönkjük!

Facebook: https://www.facebook.com/zizzyvision/

// //