Zenekarok

EmmaUndressed_2
Eheti választottunk a magukat csak „csajénekes pop-metál”-ként beazonosító négytagú debreceni csapat. 3 éves fennállásuk alatt nem tétlenkedtek, már az első évben komoly sikereket értek el. A rövid időn belül igencsak szép eredményeket elért, nagyon ígéretes csapat dobosával, Docsa Gáborral beszélgettünk. Interjúnkat a klip után olvashatjátok.
DSC_0324_LR
A közeli tervek szerint szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten minél többet koncertezni, és a lehető legjobban promótálni az új EP-t. A távlati tervek közé pedig a második nagylemez elkészítése, kiadása tartozik. Időpontot ezzel kapcsolatban egyelőre nem tűztünk ki célul. Nincs miért kapkodnunk, szóval nem fogjuk elsietni a lemez összerakását, ezt bizton állíthatom.
pajrit
Csak azt szeretnénk, hogy az emberek a rajongóink legyenek, szeressék a zenénket, jöjjenek el a koncertre és énekeljék a dalokat. Ha tudod, vedd meg az albumot, de ha nem tudod, az sem gáz.
09_L
Egyrészt, a külföldiek koncertre járási szokásai (és nem, nem csak Nyugat-Európára vonatkozik ez a megállapítás) teljesen más. Alapjáraton, a rockzene mindenféle ágazata sokkal elfogadottabb nagyobb körben, mint itthon. Továbbá, senki sem gondolja, hogy egy zenekarnak egy korsó sörrel megegyező belépőért kéne fellépnie. Harmadrészt pedig angol nyelvű szövegeket írok, ami külföldön egyáltalán nem probléma, itthon pedig még mindig nehezebb ügy.
22052745_1498561806872932_547564882_n
Ismét rájöttem, hogy magyarul énekelni nagyon jó dolog. Sokkal színesebben, szemléletesebben lehet így átadni a mondanivalót.
Névtelen
A Kylfingar egyik extrája pont az, hogy magyarul énekeljük meg az északi történelmet, mondavilágot és a viking-magyar kapcsolatokat. Már a banda megalakulása elején kikötöttük, hogy nem fogunk angolul énekelni. Esetleg egy-egy óskandináv nyelvű, vagy egyéb autentikus rész szóba jöhet, de nyilván nem fog skandinávra váltani a zenekar. Ha egy magyar zenekar elkezdene most például norvégul énekelni, szerintem az gáz lenne.
DSC_0676-Edit-2
A koncertprogram összerakása mellett egy igen merész tervvel is készülünk, aminek az eredménye valószínűleg december környékére várható. Amint minden rendeződik körülöttünk a homályos utalások helyére a kész tényekkel állunk, addig is az új név és az új EP népszerűsítése a legfőbb cél, illetve az új számok kidolgozása.
17917294_1948703958707753_5260542101751253286_o
Az új nagylemez címe „Örvény”, november 10-én jelenik meg a francia Apathia Records-nál. Hét új dal lesz rajta és készül egy videóklip is.
_DSC6465
Számomra a koncertek rendszerint egyfajta transzállapot eléréséről szólnak, míg a próbákon és a stúdióban kőkemény agyalás megy, hogy méretre szabott dalokat hozzunk létre, ahol centiről-centire mindennek megvan a megfelelő helye, ideje és funkciója.
repcejpg
Sajnálatunkra egyre közeledik a nyár vége, ezért igyekeztünk egy olyan bandát választani nektek, amely tökéletesen biztosítja a hangulatot az utolsó házibulikra, kerti partikra. A modern metalcore-os vonalat kellemesebb dallamokkal összekombináló budapesti budapesti ötös 3 éves fennállásuk óta nem tétlenkedett. Budapesti és hazai koncertek mellett megjártak néhány kisebb külföldi körutat is, elkészítettek több videót, majd nemrég megjelentették 5 számos MAYFLY című kislemezüket.