Hírek

Friss hírek metal zenekarokról

Nemzetközi örömzene: Plini az A38-on
A Plini által játszott műfaj számomra meglehetősen behatárolhatatlan: a ‘progresszív rock’ és a ‘progresszív metál’ kifejezés az, ami a zenéjükkel kapcsolatban el szokott hangzani, de igazából nagyon sok, karakteres zenét játszó zenekarral együtt őket sem nagyon lehet skatulyába tenni.
tovább
Fahrenheit-Két hét múlva koncert a Barba Negra Trackben!
Az ex-Ossian tagokból álló (Maróthy Zoltán-ének, gitár, Vörös Gábor-basszusgitár, Tobola Csaba-dobok), 1994-ben alakult hazai csapat, a Fahrenheit tavaly decemberben a Gödör Klubban törte meg egy nagyszabású koncerttel azt a hosszú ideje tartó csendességet, ami 2001 Read More
tovább
“Six, six six the number of the Beast” – avagy a rejtélyes 666 nyomában
Hogy változott-e a társadalmi megítélés? Azt minden olvasó döntse el saját maga, hiszen még most is nehéz állást foglalni ezzel kapcsolatosan.
tovább
Hænesy
A hét zenekara az atmoszferikus black metal projekt Hænesy!
tovább
A bulik, a halál, és minden, ami közte van – interjú a Korpiklaanival
A FEZEN-en kérdezgettük a Korpiklaanit dalírásról, inspirációról, leégő szaunákról.
tovább
A Korpiklaani – Turisas – Trollfest hármas érkezik márciusban Budapestre
2019 tavasza sokak számára egy remek hangulatú, kihagyhatatlan folk metal bulival fog kezdődni, erről pedig a pörgős dalaikkal táncoltató Korpiklaani, a szintén finn, csata-metal dalaikkal harci kedvet teremtő Turisas, illetve a sötét norvég erdők hangulatát rengeteg jókedvvel fűszerezve elhozó Trollfest fog gondoskodni.
tovább
Thrash ‘n’ Punk mészárlás a Dürerben
Tupát az ének terén a többi tag szinte végig támogatta, még a dobos Näuj is kapott egy mikrofont, a háttérének így aztán háromszoros erővel pusztított. Az elöl állóknak pedig Tupa többször is odanyújtotta a sajátját, a közösségi érzés tehát mindenképpen megvolt.
tovább
Within Temptation: decemberben a Tüskecsarnokban térnek vissza
Az eddigi leghosszabb kihagyás után, 2018 októberében indul újra turnéra a Within Temptation. Az új lemezen is dolgozó együttes Budapestre december 12-én tér vissza, ahol a Tüskecsarnokban játszanak majd.
tovább
Vidéki zúzás – Magas Füves Part 3.
Most ajánlunk nektek egy olyan rendezvényt, ami tökéletes választás lehet olyan embereknek, akik jobban szeretik a családias környeztet, nem szeretnének a tömegben lökdösődi egy-egy jó hely eléréséhez, vagy éppen jobban preferálják a vidéki bulikat. Persze tökéletes választás lehet azoknak is, akik csak most ismerkednek a stílussal, vagy szeretnék bevezetni a kiszemelt csajszit/srácot a stílus szépségeibe. (Oké, tudom hogy erre a legjobb a Gutalax, de mint azért nem lehet).
tovább

HÉT ZENEKARA

Elanor
Zenén belül talán az egyik legnagyobb inspirációnk Rózsa Miklós, a kiváló zeneszerző - akinek olyan filmeknek köszönhetjük a zenéjét, mint a Ben Hur, King of Kings, El Cid, Quo Vadis és még sorolhatnánk. Emellett kiemelném a Gyűrűk Ura, Merlin – Age of Magic, Conan a barbár, Warcraft 2 videojáték zenéjét a sok-sok egyéb epic zene mellett. De magához a dalíráshoz sokszor az ihlet Chopin, Rachmaninov zenéjéből fakad, amely teljesen más hangulatú, mint amilyen a mi zenénk.
tovább

KERESNI IS TUDSZ A RÉGI CIKKEINK KÖZÖTTInstagramunk képei


Szeretnél te is a Metal.hu szerkesztője lenni?

Minden metal koncerten vagy fesztiválon mi sem tudunk részt venni, de mivel ti mindenhol ott vagytok, ezért lehetőséget adunk arra, hogy megírjátok a véleményeteket, amit ki is rakunk az oldalra! Nem baj, ha csak pár koncertről írsz, és az sem baj, ha a haverod is beküldi ugyanarról a buliról a beszámolóját, mindkettőt lehozzuk. Küldd el a cikkedet a cikketirnek@metal.hu email címre. A tehetséges újságírótanoncoknak további lehetőséget biztosítunk az oldalon \m/