Hírek

Novemberi metal szemle
Bemutatkozik a metal.hu új rovata! A Havi szemlékben célunk a teljesség igénye nélkül a legfontosabb metalzenei történéseket bemutatni Nektek, a külföldi hírek mellett a hazai tehetségeket előtérbe helyezve.
Tovább
STEVE ‘N’ SEAGULLS – Kinőtték magukat; irány a Barba Negra!
Könnyen lehet, hogy ez a helyszín is teltházas lesz, szóval csapjatok le a jegyekre! Iron Maiden, AC/DC, Guns 'n' Roses, Metallica, Nightwish, Dio stb. feldolgozásokat nem minden nap lát/hall ilyen formában élőben az ember!
Tovább
WITHIN TEMPTATION – 2018. december 12. a Tüskecsarnokban!
Az öreg kontinensen zajló turné 2018 utolsó három hónapjában esedékes, természetesen hozzánk is eljutnak majd a Concerto Music jóvoltából, a budapesti koncert 2018. december 12.-én lesz a budai Tüskecsarnokban.
Tovább
Hellhammer fest – Harakiri for the Sky Magyarországon
HELLHAMMER FESTIVAL 2017: WINTER EDITION Az immár hatodik éve folyamatosan növekedő Hellhammer fesztivál a metal olyan, sötét irányzatait fogja össze, mint a black metal, az avantgárd metal vagy épp a poszt-metal, hogy csak párat említsünk. Read More
Tovább
Skálmöld, Omnium Gatherum, Stam1na koncertajánló
Egyre sötétebb és hidegebb van, egyre inkább északias az idő – legyen északias a hangulatunk is!
Tovább
Underground zenei ajánló #1 – Black metal 1. rész
Underground metal ajánlónk első részében négy kitűnő black metal zenekarral ismerkedhettek meg Európa különböző részeiről. Mindegyikük fiatal és egyedülálló a maga nemében, igazi vérfrissítés a black metal színtéren.
Tovább
Eluveitie, Amaranthe, The Charm The Fury koncertajánló
Jövőhét csütörtökön (négy nap múlva) hazánkban is föllép közös turnéjával a svájci folk metal újító Eluveitie, valamint a svéd, három énekessel nyomuló Amaranthe. Érdemes lenézni a Barbába!
Tovább
AIRBOURNE, DESECRATOR – Ausztrál hangfalágyúk bevetésen!
Azért ez nem semmi! Nem elég, hogy három éve, az A38 hajó gyomrában is teltházas koncertet adott a -hazánkban is- egyre nagyobb koncerthelyszíneken fellépő, ausztrál Airbourne, de immáron azt is tudhatjuk, hogy jövőhét vasárnap a Barba Negra Music Club-ot is fullosra fogják tölteni.
Tovább
Igorrr – Totális zenei agymenés október 26-án a DürerKertben!
"Egyszerűen csak olyan zenét szerettem volna alkotni, amit én magam szeretek; anélkül, hogy azon morfondíroznél, vajon túl komplexek lettek-e a dalok, vagy általában véve túlzásokba estem-e. A zene, amit én csinálok, számomra komoly értelemmel bír; nincsenek benne kötöttségek. Olyan ez, mint egy nagy buli, aminek során metalisták, elektronikai kockák, klasszikus zenei és barokk-rajongók, valamint cigány-prímások együtt berúgnak, és közösen igyekeznek kihozni a legjobbat minden műfajból" - Gautier Serre
Tovább
DEPRESSZIÓ – Október 20.-án jelenik meg a Válaszok után… album
Október 20.-án fog megjelenni a Depresszió zenekar következő-, immáron nyolcadik stúdióalbuma, a Válaszok után… . Szinte napra pontosan három éve jelent meg a legutóbbi nagylemezük, a Folyamat zajlik.
Tovább

Kövess minket mobilon és facebookon


HÉT ZENEKARA

Bestflair
A Hét Zenekarában ezen a héten egy vidéki, női vokállal operáló, alternatív metal bandát mutatunk be nektek. A zenekar 2011-ben feldolgozásokkal kezdte meg munkálatait, de hivatalosan 2012-től jegyzik magukat, ugyanis innentől kezdtek el saját dalokat írni, valamint saját stílusukat kialakítani. A zenekar stílusát alternatív rock, nu- és agresszívabb metál elemek fúziói alkotják. Több tagcsere és több évnyi munka után 2015-től él a jelenlegi formáció. Több sikeres helyi és vidéki fellépés mellett egy 2012-es zenei megmérettetésen kiváló helyezést értek el, valamint elnyerték a legjobb énekesnek járó díjat. Első hivatalos ep-jük 2014-ben jelent meg No More Masquerade címen. Ezt követte 2017-ben a
Tovább

KERESNI IS TUDSZ A RÉGI CIKKEINK KÖZÖTTSZERKESZTŐSÉG KEDVENC VIDEÓI


Instagramunk képei


Szeretnél te is a Metal.hu szerkesztője lenni?

Minden metal koncerten vagy fesztiválon mi sem tudunk részt venni, de mivel ti mindenhol ott vagytok, ezért lehetőséget adunk arra, hogy megírjátok a véleményeteket, amit ki is rakunk az oldalra! Nem baj, ha csak pár koncertről írsz, és az sem baj, ha a haverod is beküldi ugyanarról a buliról a beszámolóját, mindkettőt lehozzuk. Küldd el a cikkedet a cikketirnek@metal.hu email címre. A tehetséges újságírótanoncoknak további lehetőséget biztosítunk az oldalon \m/