Koncertek

jún
22
pén
Nordic Metal Night – Valkenrag (PL), Claim the Throne (AUS) és sokan mások @ Dürer Kert
jún 22 @ 18:15 – 23:45

V. Nordic Metal Night flyerNyárindító pogány minifesztivál hat bandával a Dürerben: V. Nordic Metal Night

 

Az Asgaardian Events és az Old Buso Productions közös szervezésében a már kultikussá vált északias/folk metal minifesztivál ötödik felvonása indítja a fesztiválszezont a nyári napforduló ősi ünnepének másnapján. Az est külföldi headlinerei egytől egyig először érkeznek Magyarországra, míg a hazai csapatok új hanganyagaikat mutatják be a Dürer Kertben. A fesztiváljellegű, kistermes buli igazi csemege lesz a kemény, mégis dallamos népi metal rajongói számára alig 1990 forintért.

A kapuk 18:00-kor nyílnak, 18:30-kor pedig a húrok közé is csap az Elanor. Az epikus metal hazai zászlóvivőinek rövid, de tömör koncertjébe várhatóan új dalok is kerülnek, köztük friss single anyaguk, a The Way of the Sword, illetve új énekesnőjük, az olasz Roslen Bondi is most debütál a Dürerben.

7 után nem sokkal az Isatha lép színpadra, hangversenyük apropóját pedig a május végén megjelent vadi új kislemezük, a Tavaszi Szél EP adja. Ahogy a hanganyagon, úgy élőben is számíthatunk új dalokra és újraértelmezett klasszikusokra az extrém és dallamos elemeket vegyítő zenekartól.

Az est első külföldi fellépője egy feltörekvő német csapat, a Vera Lux, akik az eredetileg tervezett Storm Seeker váltótársai lettek. Germán csellós kalóz metalt így tehát nem kapunk, helyette a nagy sikerű középkori metal vonulat megújítását zászlajára tűző bandát igen – a váltás pedig nem rossz! A szinte germanikumnak tekinthető műfaj, a „mittelalter rock/metal” minden jól ismert eleme megtalálható a Vera Lux zenéjében a sípoktól a dudán és hegedűn át a tekerőlantig és a gótikus és indusztriális beütésű témákig, de a modern dallamos folk metal jegyeit is beleszövik sajátos stílusukba.

Az utolsó hazai fellép ezúttal a jászsági Kylfingar lesz, a Nordic Metal Night állandó házigazdái, e buli ráadásul várva várt második nagylemezük, a július elején érkező Világok Határán egyik lemezbemutatója lesz sok-sok új dallal. Tavaly a zenekar több taggal bővült (hegedű és vokalisták), így új elemek jelentek meg zenéjükben, ebből fakadóan sok munkát fektettek a korongba és kevesebbet a koncertezésbe. A lemez immár kész van, a korábbi single dalok is megújultak, alig várja tehát a kölpény horda, hogy az új felállással ismét a deszkákon zúzhassanak!

Az esemény két főzenekarából az első a világ túlfeléről érkező Claim the Throne. Nyugat-Ausztrália nem csak szörfparadicsomai és szavannái miatt érdekes, hanem mert jelentős részben itt koncentrálódik a kontinens észak-európai eredetű népessége. Mindez érződik a co-headliner tavaly megjelent ötödik nagylemezén is (On Desolate Plains): az északias, epikus hatásokat sem nélkülöző zenébe csipetnyi déltengeri könnyedség is vegyül, mindez pedig a déli félteke vezető folk melodeath/pogány metal bandájává teszi az ötösfogatot.

Az V. Nordic Metal Nightot Kelet-Európa egyik legkorábbi viking metal hordája, a lengyel Valkenrag zárja. A zenekar a 2000-es évek elején stúdióprojektként indult a nevét a koraközépkori hadihajóról kapó Lodz megyéből. Célként, a kultikus svéd Amon Amarth nyomán a viking metal és a melodikus death metal ötvözését tűzték ki. Azóta Lengyelország vezető pogány bandájává nőtte ki magát a négyfősre duzzadt csapat és készülő új lemezük kiadása előtt úgy határoztak, meghódítják Kelet-Európa más részeit is. Ne okozzunk nekik csalódást, nézzük meg a szláv hosszúhajósok zúzdáját Budapesten is!

A merch pultban a zenekarok CD-in, pólóin kívül ezúttal is megtalálhatók lesznek különböző folkos és fantasy ihletésű kézművestermékek, mint például fűzők, ékszerek és kiegészítők a Lightning Dark, a Phoenix Design és a Black Lace Design jóvoltából. Érdemes lesz a koncertek között oda is ellátogatni.

A koncertek a hat fellépőre tekintettel korán kezdődnek, érdemes időben érkezni!

 

Az est tervezett menetrendje:

18:00 – kapunyitás

18:30 – 19:00 – Elanor

19:20 – 20:00 – Isatha

20:20 – 21:00 – Vera Lux (GER)

21:20 – 22:10 – Kylfingar

22:30 – 23:20 – Claim the Throne (AUS)

23:40 – 00:30 – Valkenrag (PL)

 

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/379533949155065/

 

 

A rendezvény házigazdái az Asgaardian Events és az Old Buso Productions, kiemelt promóciós partnere a Folk Metal Hungary.

V. Nordic Metal Night flyer

jul
4
sze
Exodus (USA), Savage Messiah (UK) @ Dürer Kert
jul 4 @ 19:00 – 23:00
Exodus (USA), Savage Messiah (UK) @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

A thrash metal színtér fontos alkotóeleme, az amerikai Exodus újra nálunk, ráadásul a Savage Messiah társaságában!

jul
9
hét
Skeletonwitch (USA), Archaic (H) @ Robot
jul 9 @ 20:00 – 23:55
Skeletonwitch (USA), Archaic (H) @ Robot | Budapest | Magyarország

Július kilencedikén másodízben lép fel hazánkban az amerikai Skeletonwitch, mégpedig az Archaic társaságában!

Kapunyitás: 20.00
A koncertre a belépés ingyenes!

jul
23
hét
Joe Satriani (USA), Peta (H) @ Barba Negra Track
jul 23 @ 18:00 – 22:30
aug
17
pén
Abaligeti ProgCamp 2018. @ Abaliget
aug 17 – aug 19 egész nap
Abaligeti ProgCamp 2018. @ Abaliget

A Baranya megyei településen jövő augusztusban kerül először megrendezésre az Abaligeti Prog Camp. A 2018. augusztus 17.-19. megtartásra kerülő három napos fesztivál nevéből is adódóan főleg a progresszív zenei műfajok felvonultatására épül – Rock/Metal, Jazz/Rock, Hard/Rock, Grunge, Funky, Gothic/Metal és minden, ami ezen a műfajokhoz köthető a lehető legszélesebb körben. A fesztivál területén természetesen kempingezésre is van lehetősék, de a közelbe számos vendég befogadására alkalmas turista szállások is vannak. Egyéb iránt a rendezők ezt kínálják: tökéletes kemping helyszín, természet közeliség, kifogástalan gasztro-élmény és kiváló koncertek. Ráadásul az egész élménycsomag nagyon kedvező áron szerezhtő be; a három napos bérletért csupán 4000 forintot kell fizetni. A helyek korlátozottak, a banzáj inkább kis közösségi bulinak van betervezve, így, ha érdekel a rendezvény és igazi proggernek érzed magad, akkor érdemes lecsapni!

aug
18
szo
Depresszió 18. születésnapi koncert + Pennhurst, Salvus @ Barba Negra Track
aug 18 @ 18:00 – 22:00
Depresszió 18. születésnapi koncert + Pennhurst, Salvus @ Barba Negra Track | Budapest | Magyarország

Bár a 18. születésnap nem kerek jubileum, mégis fontos esemény egy zenekar életében, a Depresszió pedig alaposan megünnepli a 18 éve tartó fennállását!

aug
19
vas
Sons Of Apollo (USA) @ Barba Negra Track
aug 19 @ 18:00 – 22:00
Sons Of Apollo (USA) @ Barba Negra Track | Budapest | Magyarország

A hazai közönségnek pedig nem kell sokat várnia, hiszen idén augusztusban a Barba Negra Track színpadán mutatkozik be a csupa sztár zenészt felmutató Sons Of Apollo – első, világ körüli turnéja során.

sze
30
vas
Primal Fear (D), Riot V (USA), Existance (FR) @ Barba Negra Music Club
sze 30 @ 18:00 – 23:30
Primal Fear (D), Riot V (USA), Existance (FR) @ Barba Negra Music Club | Budapest | Magyarország

Power/heavy/speed metal est a Barba Negrában, fellép a Primal Fear, a Riot V, valamint az Existance! Ne hagyd ki!

okt
9
ked
Kamelot (USA), Leaves’ Eyes (FI/D/NL/LI) @ Barba Negra Music Club
okt 9 @ 18:00 – 23:00
Kamelot (USA), Leaves' Eyes (FI/D/NL/LI) @ Barba Negra Music Club | Budapest | Magyarország

 Shadow Theory címmel április 6-án jelent meg az új Kamelot album, a 2015-ös Haven folytatása, amit Sascha Paeth producerrel rögzítettek, az anyag maszterelését pedig Jacob Hansen végezte. Az új Kamelot albumon lesznek vendégek is, Sascha mellett Lauren Hart énekesnő a Once Humanből, valamint a Beyond The Black énekesnője, Jennifer Haben, viszont a lemezen már nem játszik Casey Grillo dobos, akinek a helyét a Firewindből ismert Johan “Jo” Nunez vette át.

A zenekar az új lemezzel október 9-én érkezik Budapestre, a Barba Negra színpadára!

okt
10
sze
Sinsaenum (FR/H/US) @ Dürer Kert
okt 10 @ 19:00 – 23:00
Sinsaenum (FR/H/US) @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

A francia, magyar és amerikai tagokból álló black/death metal supergroup első ízben lép fel Magyarországon!