fbpx

Wrong Side

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy hazai bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatni valón túl olvashattok egy mini interjút 5 alap+1 speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

kep_14671969122

A hét zenekara: Wrong Side

Műfaj: Modern melodic metal

Alakulás éve: 2007

Város: Dunaújváros

A Wrong Side (of the Wall) még 2007-ben alakult, miután Knapp Oszkár nagy ferhördülést okozva kilépett az Insane-ből. Egy kis pihenést követően belecsapott a WSOTW-ba (az akkori dunaújvárosi Bones tagjaival), ami azóta apró lépésekkel, de töretlenül halad előre. Bár némi vérfrissítésen is keresztül ment az idők során a zenekar, azért közben potyogtatták a hallgatni valót rendesen. Eddig 3 EP-jük (140 – 2008, Dinner at Your Place – 2011, Collapse or Escape – 2013) és egy nagylemezük (Wrong Side of the Wall – 2009) jelent meg, utóbbi az azonos év debütáló lemeznek járó HangSúly díját is elhozta. Bár hanghordozó ügyileg úgy tűnik, hogy pihenget a banda mostanában, ám az eltelt pár év alatt nevüket azért megcsonkították, ráadásul a háttérben gőzerővel készül az új album, melyen már egy magyar nyelven felhördülő Knapp Oszkárt fogunk hallani.

Ehéten a Hét Zenekara kérdéseinkre pont Ő válaszolt.

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Huhh, ez nem is olyan könnyű kérdés. 🙂 Mondjuk így: Düh, frusztráció, feloldozás.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

Természetesen a legfőbb célunk, hogy minél több emberrel ismertessük meg, amit csinálunk. Illúzióink ugyan nincsenek, de úgy gondolom, hogy ezzel az új lemezzel olyat sikerült alkotnunk, ami itthon manapság kicsit hiánycikk. Belőlünk pedig szerencsére zsigerből ez jön, amihez hozzáadódik, hogy az új lemezt hihetetlenül könnyedén és dinamikusan írtuk meg.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

A szövegek most, hogy anyanyelvre váltottunk, talán még fontosabbak, mint valaha. Általában a belső frusztrációimat, tragédiáimat, konfliktusaimat (fogalmazzunk úgy, minden szart 🙂 ) írom meg, amiből az elmúlt években ki is járt sajnos bőven, és gyanítom, ezekkel sokan tudnak azonosulni per pillanat. Néha azért nyomokban némi pozitív felhang is érezhető talán, de nem ez a jellemző. 🙂 Aktualitás is van benne valamennyire, de igyekszem nem annyira konkrét dolgokat megfogalmazni, inkább érzéseket.

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Ami engem illet, mind a kettőt nagyon szeretem, más okokból. Szerintem egy igazán jó bandának mindkettő az erőssége kell, hogy legyen. Én imádom a stúdiózás sokrétűségét, hogy lehet picit kísérletezgetni, finomítgatni a dolgokat, de amikor egy teltházas, fülledt klubban egymás arcába ordítunk, annál nagyobb flash nincs is a világon.

Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Bár főként metál és hardcore zenéket hallgatok, van, hogy más világok is be tudnak szippantani, lehet az akár elektronikus zene, komolyzene, vagy akár elvontabb, kísérleti dolgok is. Biztos, hogy ez is hat a kreatív folyamatra, bár ha így van, az egyáltalán nem tudatos. 🙂

Eddig egy új számot (Tör) ismerhettünk meg a közelgő új nagylemezetekről, valamint annyit tudhatunk még a kiadványról, hogy Érdektelen Istenek névre kereszteltétek. Mikorra várható, hogy napvilágot lát? Készültök a megjelenés előtt új számokat bemutatni a közönségnek? Mit szabad elárulni az albumról és felvételeiről?

Alapvetően már játsszuk az új dalok nagy részét élőben is, aki mostanság volt Wrong Side koncerten, az biztos hallott már legalább 4-5 dalt az anyagról. A felvételek nagyon szépen haladnak, ha minden jól megy, akkor szeptemberben meg is jelenik a lemez. Természetesen miután egy ideje már húzódik a dolog, a megjelenésig még fogunk potyogtatni ezt-azt, többek közt új dalt is.

Köszönjük!

Ehéten tehát Hét Zenekarának, a (részben) dunaújvárosi Wrong Sideot tettük meg. Ne feledjétek, a Rockmaraton 0. napján ők is fellépnek majd (18:30-19:15), ahol majd zúzunk együtt egy jót (a koncertről röviden mi is írtunk; itt). Alább a bandához vezető linkeket is megtaláljátok, addig is hangolódjunk együtt a jövőhétre a WSOTW számok leghíresebbikével, a Purity Itself-el!

Facebook: https://www.facebook.com/WrongSideOfTheWall/

Youtube: https://www.youtube.com/user/WSOTWofficial

Weboldal: http://wsotw.com

// //