fbpx

What On Earth

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy hazai bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatni valón túl olvashattok egy mini interjút 5 alap+1 speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

repcejpg

A hét zenekara: What On Earth

Műfaj: Easycore/Hardcore/Metal

Alakulás éve: 2014

Város: Budapest

Sajnálatunkra egyre közeledik a nyár vége, ezért igyekeztünk egy olyan bandát választani nektek, amely tökéletesen biztosítja a hangulatot az utolsó házibulikra, kerti partikra. A modern metalcore-os vonalat kellemesebb dallamokkal összekombináló budapesti budapesti ötös 3 éves fennállásuk óta nem tétlenkedett. Budapesti és hazai koncertek mellett megjártak néhány kisebb külföldi körutat is, elkészítettek több videót, majd nemrég megjelentették 5 számos MAYFLY című kislemezüket. A címadó dalra készült klip után olvashatjátok a velük készült mini interjúnkat, amelyből több érdekes információ is kiderül a csapatról. Jó szórakozást!

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Maga a zene, mint olyan, illetve, hogy éppen egy adott pillanatban mit jelent ötünknek az, amit együtt csinálunk.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

Végső cél nincs, talán a Wembley.. (nevet magánban. lol 🙂 ) mindig kell, hogy legyenek újabb és újabb motiváló mérföldkövek, de a fő cél, hogy a zenénk megtalálja a közönségét, vagyis azokat az embereket itthon és külföldön, akik igazán azonosulni tudnak vele és velünk. A zenei irány és a kisebb célkitűzések időről időre kicsit hajlanak persze jobbra-balra, de a fő csapás adott.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Alapvetően inkább talán zenecentrikus a műfaj, de igyekszünk olyan szövegeket társítani a dalokhoz, amiknek van jelentése/kerek mondanivalója, ha nem is mindig nagyon mély. Szinte minden esetben a saját életünk, saját sztorijaink adják az alapot a szövegekhez, néha egészen konkrétan kimondva, máskor árnyaltabban. Korábban talán kerültek jobban ismert sémák is a levesbe, a szerelmes, vagy megmondós szövegek esetében, de a MAYFLY EP-n már kísérletezőbb, kiforrottabb a szövegvilág és gazdagabb az elrugaszkodottabb témákban, képekben, illetve a gondolatok megfogalmazása is kidolgozottabb.

Élőben vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő  produkció vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Ez nehéz kérdés, de a válasz midenképp az, hogy mindkettőnek a lehető legjobban kell mennie, ugyanakkor az elő produkció természetéből adódóan rengeteg olyan fogást, vagy inkább lehetőséget rejt magában, amivel igazán meg lehet ragadni az emberek figyelmét, és ezeket akár napról-napra lehet aktualizálni a trendekhez. A stúdiós felkészültség ennél kézzelfoghatóbb dolog, de persze azt is a csillagos égig lehet fejleszteni. Hogy ki, hol érzi magát otthonosabban arról egész biztosan megoszlanak a tagok véleményei. 🙂

Mennyire vagytok nyitottak a metal-on kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Erről is sokféleképpen tudnánk egyénileg nyilatkozni, én például rengeteg féle stílust szoktam fogyasztani. A zenénkre hatással vannak más zsánerű dolgok is, szerintem egyre inkább, de legtöbbször ezeket nem tudatosan emeljük be, ilyen szempontból azért próbálunk leginkább magunkra hagyatkozni.

Nemrég jelent meg a banda 5 számos új EP-je MAYFLY címmel. Meséljetek pár szót az anyagról és annak megszületéséről, valamint a jövőbeli tervekről!

A MAYFLY képében érkezett meg a gyermek, akit már elég régóta vártunk, de különféle nehézségek miatt nem jött össze. Szerettünk volna már egy ideje egy EP hosszúságú csokrot felépíteni és egyben megjelentetni.
2016 végefelé eldöntöttük, hogy a ’17-es év első harmada ennek a projektnek lesz szentelve. Valójában teljesen új dolgok is születtek és padlást is sepregettünk kicsit. A címadó Mayfly vagy a Genesis például már elég régóta részei a repertoárnak, de végleges formáikba csak a felvételek előtt közvetlenül kerültek. A Separate Souls esetében kellett néhány hónap, mire rájöttünk, hogy mit is szeretnénk vele kezdeni, (vagy inkább a trekk velünk), a The Pledge pedig tulajdonképpen az egyetlen olyan dal, ami teljesen újnak számít, egyben az egyetlen olyan, ami a régebbi irányvonalat képviseli valamilyen szinten. A lemez húsvéti tojása, a Twenty One Pilots Car Radio című számának átdolgozása, ami elsőként jelent meg egy stúdiós videóval és talán meglepő előhírnöke volt az egyébként karcosabb lemeznek.
Zeneileg egyébként az anyag 95%-os volt a stúdióba vonuláskor, a szövegek és az énektémák alakultak nagyon sokat a folyamat alatt.
A lemez felvétele, és a mix/master folyamat is a Ghostship Recordingsban történt meg az év első pár hónapjában.
A címadó dal videóklipje, ami szintén egy eddig tőlünk szoktalan koncepcióra épül, a maga beer pong-os/gumicsirkés módján :), június legvégén jelent meg és ezt követően sorban jelenek meg a további dalok, és a digitális áruházak mellett, most már fizikai formában is kézbe vehetik az érdeklődők.

Nagyon köszönjük a zenekarnak! Nyár vége, buli, What On Earth! Pörgessétek az új EP-t!

MAYFLY EP 2017: https://www.youtube.com/playlist?list=PLjuzRPikWkgf7CNlr5ywq7Uqbn8Gj0_9k

Soundcloud: https://soundcloud.com/whatonearthofficial

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/mayfly/id1260040655?i=1260040658

Facebook: https://www.facebook.com/whatonearthofficial/

// //