fbpx

Warchief

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy hazai bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatni valón túl olvashattok egy mini interjút 5 alap+1 speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

14470397_965600240235579_8140234477635747779_n

A hét zenekara: Warchief

Műfaj: Metal/Punk/Hardcore/Sludge

Alakulás éve: 2014

Város: Dunaújváros

A héten a kompromisszumok nélküli nyers döngölésé a főszerep, a hét zenekara pedig nem más, mint a Neck Sprain-ből ismert Janó Mihály riffgyáros mostani bandája, a Warchief. A 3 éve egy baráti jammelésből alakult négy tagú formáció, idén nyáron már egy nagylemezzel jelentkezett … a place for everything and everything in its place … címmel. A banda stílusában itthon egy ritka ütős kombót hozott létre, a középtempós sludge riffeket hardcore-os, punk-os attitűddel keverik, néhol pedig még klasszikus blues elemek is felsejlenek, ha jól figyelünk. A lépegetős gitártémákat végig egy nagyon erőteljes nyers ének kíséri, előadásmódjának megfelelő tartalmat közvetítve.

Kérdéseinkre Janó Mihály gitáros válaszolt:

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

A zene szeretete, hogy együtt csináljunk nótákat a garázsban!

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

A zenekar baráti alapon “nézzünk ki a garázsba” alapon indult teljesen cél nélkül. Aztán ahogy készültek a nóták jöttek a kisebb lépések, célok. Lépjünk fel, demózzunk, vegyünk fel lemezt… Egyre többen kezdik megismerni bandát úgyhogy biztos jönnek újabb célok annak tudatában, hogy tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Tibi csinálja a szövegeket, amit hamarosan nótáról nótára kiveséz. Az biztos, hogy vannak személyes és globális témájú szövegei is. De mivel nem vagyok nagy angolos lehet, hogy minket fikáz minden nótában! 😀 Abban viszont biztos vagyok, hogy a témák hangulata befolyásolja az irományait!

Élőben vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő  produkció vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Mindenki nevében merem mondani, hogy élők vagyunk! 😀 Nem mondom, hogy nem szeretjük a felvételezést, de a live a mi világunk! Tudtommal senki nem éli a stúdiómolyolás szépségeit!

Mennyire vagytok nyitottak a metal-on kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Mindenki hallgat mindenféle zenét ami tuti kijön a garázsban. Engem személyesen zajok vagy bármilyen hang tud inspirálni. Régen volt olyan témám ami egy az egyben egy ébresztőóra riff.

warchief_pack

Kicsit több mint egy hónapja jelent meg az első nagylemezetek … a place for everything and everything in its place … címmel. Paraszt, horzsoló és élő hangzás, bólogatós riffek, erőteljes ének jellemzi a lemezt. Milyen az album eddigi fogadtatása, mik a tervek a jövőben?

Sokan gratuláltak a lemezhez és sok pozitív kritika is jött. A negatívok eddig kikerültek minket. Zeneileg már két új nóta készen van és ha csinálunk még kettőt nem kizárt, hogy fel is vesszük. Friss hír hogy a lemez megjelenik a GarageLive segítségével szeptember második felében és már előrendelhető.

Köszönjük!

Strandolás, napozás, könnyed citromos sör helyett a szerdai ajánlatunk egy nagyobb darab nyers hús éhgyomorra való elfogyasztásával egyenértékű … a place for everything and everything in its place … című lemez a Warchief-től!

Facebook: https://www.facebook.com/BandWarchief/

Soundcloud: https://soundcloud.com/warchiefofficial

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCBf58TUT5J5FMQD7ysG_43w

// //