fbpx

“Több okból is várjuk az idei Rockmaratont” – Interjú a New Friend Request zenekarral

A New Friend Request is bejutott a Metal.hu színpadon bemutatkozó tíz feltörekvő zenekar közé. Ennek kapcsán beszélgettem Kerecsen Lászlóval, a banda frontemberével, akitől több érdekességet is megtudhattok.

unnamed

Hogyan készültök az ország legnagyobb rockfesztiválján való fellépésre?

Minden nyári állomásra az első nagylemezünket visszük el. Szinte azt is mondhatnánk, hogy ez egy nyári “lemezbemutató turné”. Szerepel benne az összes youtube-on megtalálható klippes dal és néhány rejtett meglepetés is, amiket csak koncerten hallhat a közönség tőlünk. Azt gondolom, hogy egy nagyon energikus és masszív műsort viszünk idén minden fesztiválra, de a Rockmaraton picit különlegesebb lesz, mivel oda vendéggel is készülünk!

Amikor legutóbb beszélgettünk, még az április koncert előtt voltunk. Az hogyan sikerült?

Borzasztó sok fejtörés, izgalom, szervezés, valamint kőkemény munka előzte meg a rendezvényt, hiszen ez volt a zenekar első önálló nagykoncertje, ahol headlinerként álltunk színpadra. Annyira sok feladat hárult szerintem a zenekar összes tagjára, hogy igazán csak akkor eszméltünk fel, mikor a színpadra léptünk és belecsaptunk az első hangokba. A közönség abszolút beleadott mindent és ez minket is energiával töltött fel. Közös énekléstől a crowdsurfing-ig minden volt, amit csak el lehetett képzelni. Utólag azt gondolom, hogy ez egy kötelező és időszerű mérföldkő volt, amit át kellett lépnünk és azt gondolom sikerült is. Most már csak feljebb kell rakni a lécet és átugrani azt is.

koncertnewfre

Voltatok/szeretitek a Rockmaraton fesztivált mint rajongók?

Régi zenekarainkkal szinte már mind álltunk a Rockmaraton valamelyik színpadán. Minden évben nagyon vártam, anno még a Pécsen megrendezett Maratonokat is, de talán idén több olyan dolog van az esemény körül, ami miatt azt mondhatom, hogy ezt várom a legjobban.

Bármi különlegességgel készültök a fesztiválra?

Ahogy azt már említettem eljátszuk a teljes lemezt, valamint lesz vendégünk is, de amit lehet még sokan nem tudnak és nagyon várok, hogy aznap én leszek a fesztivál egyik házigazdája. Interjúkat fogok készíteni a fesztiválozókkal és bemutatni a szombati napot riporterként a kedves internet online rocknépének!:)

Ki az, akinek a koncertjét biztosan meg fogjátok nézni?

Nagyon sok jó buli lesz idén is, szinte kapkodni kell az embernek a fejét, hogy minden produkcióba bele tudjon pillantani egy kicsit. Az egészen biztos, hogy a Nova Prospect és a Leander Kills koncertjét nem hagyjuk ki, hiszen két nagyon jó barát zenekarról beszélünk. A Nova Prospecttel szinte már igazi testvérzenekar vagyunk, közös dalunk is született és gyakran vendégeskedünk egymás élő produkciójában is. A Leander Kills esetében pedig szó szerint értendő a testvéri kapocs, hiszen Valentin a Leander dobosa és a basszusgitárosunk Sebastian testvérek. Biztos vagyok benne, hogy világi hangulat lesz a három zenekar találkozásakor és hátul az öltözőkben.

novapro

Vízparton sörözés, vagy árnyékos sörpadon sörözés? 😉

Imádjuk a vízpartot, biztos vagyok benne, hogy bejárunk minden zegzugot amit csak lehet. Tipikusan az a zenekar vagyunk, akik képesek órákkal a hivatalos becsekkolás elött megérkezni egy adott helyszínre és közösen sétálni, kajálni egy jót a környéken. Ez egy fesztiválon, főleg ami ennyire király helyen van mint a Rockmaraton, úgy gondolom még kézenfekvőbb, hogy meg fog történni.

Köszönjük szépen!

A New Friend Requestet a szombati napon, július 14-én tekinthetitek meg 13.55-ös kezdéssel a Metal.hu színpadon!

// //