fbpx

“Bizakodunk tovább, és töretlenül megyünk előre…” – Lovecrose interjú

Már többször láthattátok a metal.hu hasábjain a zalaegerszegi illetőségű Lovecrose-t (hét zenekara cikk itt, lemezkritika itt). Idén nyárra ők is lehetőséget kaptak, hogy bemutatkozzanak a Rockmaratonon. Többek között ennek kapcsán vallattuk őket egy kicsit, de szóba kerültek a jelen változásai de a jövő reményei is. Alább olvashatjátok velük készült interjúnkat:

16463402_793368944143517_2786528491710774640_o

Még tavaly év elején jelent meg a Lovecrose debütáló nagylemez az Alvilág és Ég. Azóta már telt el bőven idő ahhoz, hogy megkérdezzem, milyennek tartjátok a lemezetek fogadtatását? Beváltotta a hozzá fűzött reményeiteket?

Igen ez az anyag már több mint egy éves. Repül az idő :-). Azóta rengeteg visszajelzést kaptunk, sok pozitív megerősítést, hogy érdemes ezt a vonalat tovább folytatni. A kritikákat, amiket kaptunk és érdemesnek találtunk, azokat megfogadtuk, és a következő dalok, lemezanyag megalkotásánál már ezeket is figyelembe vesszük majd. Az, hogy beváltotta-e a reményeket az egy kétes dolog számunkra. Egyrészről igen, de másrészről kicsit naivan azt hittük sokkal több helyre eljut az anyag. Nyilván már tudjuk, ez egy debüt lemez, egy nem régóta létező formációtól, kell neki az idő, a reklám és természetesen még rengeteg belefektetni való pénz.

Az elmúlt évben több tagcsere és változás is történt a banda életében. Mi ennek a háttere? Jelenleg hogyan oldjátok meg tagok szempontjából a koncertjeiteket?

Sajnálatunkra az év eleje nem úgy alakult ahogy akartuk, és bár a 2017-es év egy nagyszerű fordulópont volt a zenekar életében, de ezáltal olyan szintre kerültünk, ami miatt egyre élesedtek ki az ellentétek zenekaron belül. Annak érdekében, hogy tovább tudjunk haladni ezen az úton, közösen jutott arra a banda, hogy két alapító tagunk is itt hagyott bennünket. Az, hogy a Lovecrose-t most ez a 3 ember alkotja annak az az egyszerű oka, hogy a szellemi termékeink zöme a miénk, és a zenekar pénzügyi forrásainak nagy részét az elmúlt időszakban mi teremtettük elő.

Jelenleg szegényes a csapat, emiatt koncerteket nem is vállalunk momentán hacsak nem olyan volumenű, mint a közelgő Rockmaratonos fellépésünk. Ezen kívül egy évi szokásos keszthelyi bulink volt, de nagyrészt az új dalok felvételére és elkészítésére koncentrálunk. A koncerteken átmenetileg egy nagyon tehetséges barátunk Horváth Bence (Kylfingar) segít ki minket dobon, akinek a karizmája és a stílusa nagyon sokat dobott a banda megszólalásán, és adott egy plusz löketet. Hálásak vagyunk neki, hogy kisegít minket ebben az időszakban. A basszusgitár viszont egyenlőre samplerről van megoldva.

Idén év elején a Metal.hu Awards Év reménysége díját is megkaphattátok. Hogy érzitek, megérdemelt ez a díj? Minek köszönhető, hogy ti lehettetek a nyertesek?

Furcsa módón szerintem ezt most még nem tudjuk magunk se eldönteni, hogy ezt megérdemeltük-e. Ezt majd az idő igazolja, hogy „reménységek” vagyunk-e és jut-e valami érdemi szintre ez a formáció :-). Emellett természetesen nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki szavazott ránk, hiszen ez az oka, hogy nyertünk, és számunkra pozitív visszacsatolás, hogy az emberek befogadók arra amit csinálunk.

Idén titeket is beválogattak azon zenekarok közé, akik feltörekvő bandákként fellépési lehetőséget kapnak a Rockmaratonon. Hogyan jött össze ez a lehetőség és miként készültök az ország legnagyobb rockfesztiválján való fellépésre?

Számunkra egy hatalmas és kellemes meglepetés, hogy megkerestek minket is és bekerülhettünk a feltörekvő zenekarok közé, nagyon lelkesen készülünk is erre a koncertre.

Számos más feltörekvő banda is meg fogja tudni idén mutatni magát a Metal.hu Színpadán. Ki tudnátok valamit emelni, ami miatt a Lovecrose koncertjét különösen érdemes lesz majd megnézni?

Szerintem, aki szereti a metalcore, hardcore elemekből építkező, magyar nyelvű metal zenét és ott lesz a fesztiválon azoknak mindenképp tudom ajánlani magunkat. Adjanak egy esélyt a dolognak, pörgős és jó döngölős műsorral készülünk! Kiemelni úgy igazából a magyar nyelvű szövegeket és az elektronikus zenei betéteket tudom, mert ebben a műfajban ez itthon viszonylag egyedi megszólalást ad nekünk.

26195502_975902782556798_6306938539372751444_n

Szeretitek a Rockmaraton fesztivált, mint rajongók? Van olyan banda, aminek a koncertjét biztosan meg fogjátok nézni idén?

Nagyon szeretjük és szerintünk egy remek rendezvény, ahol a műfajon belül rengeteg stílusú és változó népszerűségű banda tudja képviseltetni magát, az egészen kis vidéki metal zenekaroktól kezdve a világhírű csapatokig. Hozzánk hasonló nézettségű zenekarok buliját biztos végigtomboljuk, akik például hozzánk hasonlóan a Metal.hu színpadon játszanak majd. Nagyon jó bandák lesznek, mint például a Szükségállapot, Nest of Plagues, Samas, de ismerőseink és barátaink is játszanak majd, akiket kár kihagyni, mint pl. a Magor, vagy a New Friend Request.

Mit preferáltok jobban; az árnyékos sörpadnál vagy a vízpart közelében való sörözést, esetleg az old school sárban hempergőzést?

Hát az idei nyár jó melegnek ígérkezik, úgyhogy a vízpart közelében való sörözés a No1 most nálunk, de természetesen csak is a koncertek után.

Jelenleg hogyan látjátok a Lovecrose jövőjét?

Bizakodunk tovább, és töretlenül megyünk előre :-)- Komolyra fordítva a szót, rengeteg tervünk, ötletünk van még, időnk sajnos annál kevesebb, de igyekszünk minél többet megvalósítani ezekből. Reméljük lassan újra összeáll egy teljes állandó zenekar, de addig is nem állunk meg és június közepén forgatunk egy videoklipet egy új számra, ami már a következő lemezünk egyik dala lesz majd. Úgy tervezzük a Rockmaratonos fellépés körül jön majd ki ez a videó. Tervben van még egy vagy kettő szöveges videó, ami szintén az új dalokból valamelyikekhez lesz elkészítve. Koncert ügyileg a zenekar hiányos felállása miatt nagyobb koncertsorozatokat és turnékat kényszerűen most még nem tervezünk, de megcélozzuk a jövő tavaszi szezont. Addig is azzal foglalkozunk, amivel tudunk; új anyagot készítünk, promótáljuk magunkat, hogy mire odakerülünk, újra mindenki tisztába legyen vele mi is az a Lovecrose.

Elérhetőségek:

Facebook – Instagram – Youtube – Soundcloud

Készítette: Vágány Norbert

// //