fbpx

The Dead Daisies-Új lemezükkel térnek vissza Budapestre

30052249_1820713531312290_5264850043875297306_o

Burn It Down címmel jelent meg idén áprilisban az amerikai hard rock szupergroup, a The Dead Daisies negyedik nagylemeze. A tengerentúli ötös ezúttal nem egy szokványos anyagot adott a rajongóinak, hiszen a fogós, 70-es, 80-as éveket idéző riffeken, és a hamisíthatatlan, fülbemászó szövegeken túl először kacérkodtak egyes nótákban countrys, southern rockos elemekkel. Na de emiatt abszolút nem törhetünk pálcát a fejük felett, hiszen az új lemez egyöntetűen pozitív fogadtatásra talált a rajongók körében. Alig hiszem, hogy az öt éve alakult formáció bármelyik naprakészebb rocker figyelmét elkerülte, hiszen azontúl, hogy az egyik legígéretesebb jövő előtt álló bandának titulálták őket az elmúlt években, ezáltal pedig komoly mennyiségű cikk jelent meg róluk,  tavaly júniusban itthon is teltházas bulival csapták szét az A38 fedélzetét. Az már csak ráadás, hogy a mexikói basszerfőnök, Marco Mendoza kétszer is fővárosunkban járt önálló projektjével, idén májusban pedig újra visszatér, hogy a Crazy Mama Music Pubban mutassa be új, Viva La Rock névre keresztelt szólólemezét.

Ne siessünk azonban ennyire előre, hiszen Marco érkezése előtt jövő pénteken, április 27-én főhőseink amerikai módra a Barba Negra Tracket veszik célba, hogy nálunk is bemutassák új lemezüket, és hogy együtt idézzék fel a tavalyi koncert emlékét. A koncertet ezúttal a Livesound hozta “fedél” alá, az est előzenekara pedig a The New Roses lesz.

A John Corabi (ex-Mötley Crüe, ex-Union) vezette The Dead Daisies 2013-ban alakult, egytől-egyig olyan zenészekből, akik már más zenekarokban, illetve önállóan is sokat áldozták a rock and roll oltárán, így az elmúlt évek/évtizedek során alaposan megmelegedett alattuk a színpad. Mérget lehetett venni rá, hogy nem sülhet ki rossz abból, ha néhány, idáig is sokat látott zenész összeáll egy kis muzsikálásra, azonban a debütáló, The Dead Daisies nevet viselő lemezük minden várakozást felülmúlt szerte a világon, és hetekig stabil helyet bérelt magának a toplisták élén, ez pedig hasonlóképpen történt további kiadványaikkal is. A tavalyi év ugyan a turnézás jegyében zajlott, az amerikai urak mégis újabb kiadvánnyal rukkoltak elő, mely egyfajta élő-válogatás lett a turné során felvett koncertek nótáiból, Live&Louder néven.

Az est előzenekara, a német The New Roses lesz, akik zenéje remekül passzol a nagytesókhoz, hiszen ők is a hard rock színteret erősítik. Bár itthon keveseknek mond bármit is a név, hazájukban, és Európa országaiban már lerakták az ismeretség alappilléreit, hiszen tizenkét éves pályafutásuk alatt olyan előadók előtt melegíthettek be, mint a Black Stone Cherry, ZZ Top, vagy a Die Toten Hosen. Eddig három lemezük jelent meg, legutóbbi anyaguk, a tavaly megjelent One more for the Road már egy igazán érett, ízig-vérig jól összerakott hard rock lemez, amiről egészen biztosan nálunk is játszanak majd. Ugye mondani se kell, hogy érdemes időben érkezni?

Hogy minek köszönhető az a hihetetlen őserő, ami ebben a két csapatban lakozik, az rejtély, annyit azonban borítékolni lehet, hogy mindketten  gondoskodni fognak arról, hogy ne egyhamar felejtsük el az újabb találkozást, és méltóan fogják megnyitni a Barba Negra Tracket a tavaszi szezonra. Ha tavaly már találkoztál Corabiékkal, akkor azért, ha pedig még csak CD-ről ismered őket, akkor azért érdemes mielőbb megváltanod a belépődet. Ne feledd, tavaly hamar elkelt az összes jegy, és valószínűleg idén sem lesz másképp, így nem érdemes sokat gondolkodnod a részvételen. Gyere, és csináljunk egy akkora zajt, hogy jövőre is kedvük legyen erre járni!

Az esemény linkjét ide kattintva éred el, jegyet pedig ezen a linken tudsz vásárolni.

Linkek, elérhetőségek:

The New Roses honlapFB 

The Dead Daisies honlapFB

Livesound honlapFB 

(Készítette: Tancsik Mátyás)

// //