fbpx

Teljes koncertfelvétel a Slayer búcsúturnéjának utolsó szakaszából

Nehéz elhinni, de úgy néz ki, tényleg ez az utolsó hónap, amikor a Slayer látható lesz élőben, bár most már csak az Egyesült Államokban. Szám szerint a maival együtt tizenhat koncert vár még Arayáékra a turné utolsó szakaszában, de aztán itt a vége egy dupla bulival a Los Angeles-i Forumban, november utolsó két napján. Szombaton az észak-karolinai Raleigh-ben játszott a zenekar, a koncertről pedig kikerült egy teljes felvétel a netre. A setlist igazi best of, a Divine Intervention és az Undisputed Attitude – amit csak félig számítunk ide, hiszen azon csak egy saját dal volt – kivételével minden albumot megidéznek legalább egy dal erejéig, és bár hangsáv kicsit visszhangzik, még ebben a formában is jó hallani az olyan alapvetéseket, mint a Raining Blood,
vagy a Dead Skin Mask, nem beszélve az olyan, egy fokkal kevésbé közismert, de kihagyhatatlan dalokról, mint a Disciple, a Wold Painted Blood, a Born Of Fire, vagy az első lemez ma már ritkán előkerülő címadója.

Nem mondhatnánk, hogy a Slayer félvállról venné az utolsó kört, hiszen a tavaly május 10-én kezdődött The Final Campaign november végén már nem kevesebb, mint 18 hónapja tart majd, az összesen adott koncertek száma pedig 140 felett lesz a búcsú napján, harminc országot és negyven amerikai államot érintve. Így szép letenni a lantot. Hiányozni fognak.

A júniusi budapesti koncertről készült beszámolónkat itt olvashatod.

// //