fbpx

Ismét jótékonykodott a Metallica – Ezúttal a kaliforniai erdőtüzek megfékezésért folytatott küzdelmet segítik

A Metallica mostanában élenjár a jótékonykodásban, szóval velük kapcsolatban már rég nem idézhetjük a klasszikus beszólást a Ford Fairlane kalandjaiból, miszerint “ha kell a pénz a drogra, csinálnak néhány ‘Rock a drog ellen’ reklámot.” Nemrég egy román gyermekkórházat támogattak, és a tavalyi budapesti koncert apropóján a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára is adományoztak több mint négymillió forintot. Most kereken 100 000 dollárral járultak hozzá az Észak- és Dél-Kaliforniában zajló erdőtüzek megfékezésével kapcsolatos küzdelemhez. A pénzt két alapítvány, a helyi tűzoltók munkáját támogató Wildfire Relief Fund és a természeti károk enyhítéséért, valamint a környezet helyreállításáért dolgozó Sonoma County Resilience Fund kapta.

A sajtóközleményében a zenekar így fogalmazott:

“Sajnos ez már a harmadik év egyhuzamban, amikor Kalifornia állam egésze, a hely, amit az otthonunknak hívunk, kénytelen megtapasztalni az erdőtüzek tragikus következményeit. Szeretnénk mindenkit arra ösztönözni, hogy csatlakozzon hozzánk, és mindazokhoz, akik az első vonalban küzdenek fáradhatatlanul, hogy a kaliforniaiak biztonságban lehessenek. Ha hozzá tudsz járulni a gyűjtéshez, bármilyen apró adomány segíthet, legyen az pénz, tartós élelmiszer, ruhával, vagy bármi mással, akár a saját időd önkéntesség formájában, vagy ideiglenes szállás biztosítása.”

Mint minden hasonló jótékonysági akció, ez is a Metallica All Within My Hands nevű nonprofit alapítványán keresztül zajlik, a szervezet tevékenységéről itt találhattok tovább információkat.

A Metallica időközben bejelentette, hogy jövőre ismét turnézni fognak, és már nyilvánosságra is hoztak összesen hat fesztivált, ahol fellépnek majd, bár európai dátum egyelőre nincs köztük. Ezek lesznek az első koncertek azt követően, hogy szeptemberben a zenekar félbeszakította aktuális turnéját James Hetfield kényszerű elvonója miatt.

// //