fbpx

ROCKMARATON 2017 – Kit nézzünk meg az 5. napon?

15327345_10155464553766521_811722810673252682_nAkármit is mondunk, a Rockmaratonon találhatjuk meg bárki számára elfogadható áron a szívünkhöz legközelebb álló rock/ metal/ punk bandákat. Bár az emberek ízlése különböző, a szórás nagy, itt punk, rocker és metalos is egymásra és önmagára találhat.

A tavalyi 10 napos hosszúság talán túllövés volt és a Megadeth-botrány sem segítette elő a fejlődést, néhány hatalmas sóhajtás után a vezetőség-szervezőség úgy döntött, hogy tovább viszi ezt a nagyszerű fesztivált és színpad- és fellépőügyileg némiképp megfogyva bár, de törve nem, folytatja tovább a Rockmaratont. A rajongók, a szakmabeliek, a zenekarok, az ország acélszíveinek nagy örömére!

A héten kikerülő beharangozókban az egy hét múlva megrendezésre kerülő, 5+1 napos családias zsúr egyes napjainak fellépői közül szemezgetünk, hiszen kezdő-, de gyakorlott fesztiválozóként sem mindig könnyű kitalálni, hogy mit is nézzünk meg, kiket is hallgassunk meg. Bár a Rockmaraton a bulizásról, az önfeledt szórakozásról, az italmámoros nappalokról és éjszakákról is szól, ne feledkezzünk meg arról, hogy a szervezőség idén is rengeteg különleges, vagy épp mainstream, de a legtöbb estben mindenképp színvonalas és keménynél-keményebb bandákkal készült a számunkra. Így aki a bulizással szeretné egybekötni a minőségi zene-csodálást, az itt megteheti. Nem törekszünk a teljességre, a saját ízlésünkhöz igazodva, ám másokét is figyelembe véve igyekszünk bemutatni fellépő bandákat, reméljük, segítünk ezzel megtervezni a ’maratonos napjaitokat!

Íme az utolsó napi ajánlónk!

Az utolsó napra a legkeményebb húzású groove orientált bandák kerültek össze, amely a fesztivál igazán méltó lezárásának ígérkezik. Talán nem túlzás állítani, hogy erre a napra maradtak a legsúlyosabb és a legextrémebb bandák, még úgy is, hogy az Aborted kénytelen volt lemondani az erre a napra tervezett fellépését.

Omega Diatribe

Nálunk már a hét zenekaraként is megválasztott extrém groove metal banda még bemelegítő időben, délután 5 órai kezdéssel fogja felszántani BP Underground Pit elnevezésű színpadot. Néhányszor már jártunk a srácok koncertjein, legutóbb a Gojira előtt léptek fel a Barba Negra Trackben. Eddigi tapasztalataink alapján csak azt kívánjuk, hogy a fejünk a helyén maradjon a bulijuk végére, mert a többi fellépést is meg szeretnénk majd még nézni.

Stubborn

20 perccel az Omega Diatribe után, szintén a BP Underground Pit színpadon lép fel a Stubborn. A kerekegyházi alternative hardcore banda a hazai underground egyik legenergikusabb élő koncertjeit szállítja.  A rockmaratonos napokon elsunnyogott edzések legmegfelelőbb pótlásának ígérkezik végigugrálni a bulijukat. Találkozzunk a pitben!

The Southern Oracle

Nehéz választás elé állítanak minket a szervezők, ugyanis az Underground Pitben folytatódik a hazai underground őrület a The Southern Oracle-lel, míg a nagyszínpadon már az Ektomorf szállítja a riffhegyeket. Mi igyekszünk mindkettőbe belenézni kicsit, reméljük, nem maradunk le semmiről. A budapesti brigád könyörtelen riffekkel, kiállásokkal tarkított zenéje törés nélkül viszi tovább az Underground Pit 5. napi programját. Itt nem lesz kecmec, ilyen erős láncot egymásutáni hazai produkciókból ritkán kap az ember. Addig is készüljetek, és pörgessétek a 2015-ös Icebreaker című lemezüket!

Ektomorf

Farkas Zoli bandája nem hiába játszik a Európa legnagyobb fesztiváljain. Tradicionális cigány folk zenével fűszerezett súlyos groove zenéjük olyan zsigeri fejbólogatásra késztetnek, amely kihagyhatatlan pontja egy ilyen fesztiválnak. Külföldi nagykiadók, fesztiválok, amerikai turné. Zoli létrehozta azt, amit csak keveseknek sikerült, és a Rockmaraton utolsó napján eljönnek, hogy bemutassák, mire is képesek. 19:00 HammerWorld Nagyszínpad.

Obituary

A floridai ötösfogat az este első külföldi nagyágyúja. A ’84-ben alakult banda a klasszikus death metal egyik alapbandája. A 90-es évek elején híressé vált bandát egyszerű, fogós, néhol kifejezetten doomos, vontatott riffjei teszik egyedivé. 2003-as újjáalakulásuk óta újult erővel turnéznak a világban, Ten Thousand Ways To Die című dalukra pedig a Rockmaraton animációs videóit is készítő Gróf Balázs készített videót. 21:00-kor láthatjuk őket a HammerWorld Nagyszínpadon.

Gutalax

A Hammer nagyszínpados szünetben érdemes visszalátogatni az BP Underground Pit-be, nehogy lemaradjunk az este legextrémebb bandájáról. 22:10-kor ugyanis kezd a cseh goregrind, a Gutalax. Ehhez inkább nem is fűznénk semmit, alább láthatjátok/hallhatjátok az egyik remekművüket. Ezt kihagyni meggondolatlanság.

Suicidal Angels

Egyik szemünk sír, másik nevet. Hiszen sajnos az Aborted lemondani kényszerült a Rockmaratonos fellépését, de helyettesítésül nem más érkezik, mint a görög thrash nagyágyú, a Suicidal Angels. A 2001-ben alakult banda szinte kizárólag klasszikus thrash elemekkel operál, mely mindig egyértelmű meghívó a legkeményebb headbangelésekre. Csak győzzük nyakizommal.

Sepultura

Ennél méltóbb fesztivállezárást elképzelni is nehéz. A ’84-ben alakult legendás brazil bandát talán senkinek sem kell bemutatni.  A klasszikus Cavalera-korszakot követően lényegesen kísérletezősebb, de szerencsére erős maradt a banda. A nagy klasszikusok mellett biztosan előkerülnek az újabb szerzemények is. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy sokakkal egyetemben ezt a koncertet várjuk a legjobban az utolsó napon!

A teljesség igénye nélkül ez lenne a mi utolsó napi ajánlónk a Rockmaratonra. Találkozunk a fesztiválon, addig is készítsétek a nyakatokat!

További fellépők: Cs.Í.T., Alcohol, Rudán & Kalapács, Deák Bill B.B., Pokolgép, Aurora, Salvus, Fostartály, Kill with Hate, Slipchaos

Honlap: http://www.rockmaraton.hu

Facebook: https://www.facebook.com/rockmaraton/?fref=ts

Esemény: https://www.facebook.com/events/1301910849881048/?fref=ts

// //