fbpx

ROCKMARATON 2017 – Kit nézzünk meg a 2. napon?

15327345_10155464553766521_811722810673252682_nAkármit is mondunk, a Rockmaratonon találhatjuk meg bárki számára elfogadható áron a szívünkhez legközelebb álló rock/ metal/ punk bandákat. Bár az emberek ízlése különböző, a szórás nagy, itt punk, rocker és metalos is egymásra és önmagára találhat.

A tavalyi 10 napos hosszúság talán túllövés volt és a Megadeth-botrány sem segítette elő a fejlődést, néhány hatalmas sóhajtás után a vezetőség-szervezőség úgy döntött, hogy tovább viszi ezt a nagyszerű fesztivált és színpad- és fellépőügyileg némiképp megfogyva bár, de törve nem, folytatja tovább a Rockmaratont. A rajongók, a szakmabeliek, a zenekarok, az ország acélszíveinek nagy örömére!

A héten kikerülő beharangozókban az egy hét múlva megrendezésre kerülő, 5+1 napos családias zsúr egyes napjainak fellépői közül szemezgetünk, hiszen kezdő-, de gyakorlott fesztiválozóként sem mindig könnyű kitalálni, hogy mit is nézzünk meg, kiket is hallgassunk meg. Bár a Rockmaraton a bulizásról, az önfeledt szórakozásról, az italmámoros nappalokról és éjszakákról is szól, ne feledkezzünk meg arról, hogy a szervezőség idén is rengeteg különleges, vagy épp mainstream, de a legtöbb estben mindenképp színvonalas és keménynél-keményebb bandákkal készült a számunkra. Így aki a bulizással szeretné egybekötni a minőségi zene-csodálást, az itt megteheti. Nem törekszünk a teljességre, a saját ízlésünkhöz igazodva, ám másokét is figyelembe véve igyekszünk bemutatni fellépő bandákat, reméljük, segítünk ezzel megtervezni a ’maratonos napjaitokat!

Folytassuk a 2. nappal!

A szerdai nap főként a magyar klasszikus metal, másrészt a hardcore és crossover stílusok kedvelőinek fog kedvezni, de elég nagy durranásnak számíthat a hazánkban először koncertező Jinjer és az egyik headliner, a közönségkedvenc Arch Enemy is.

Jinjer

Az ukrán, női énekessel operáló modern extrém metal zenekar immáron negyedik alkalommal fog fellépni Magyarországon, ők nyitják a HammerWorld nagyszínpadot 19.00-kor. Ha kíváncsi vagy a fültágítós hölgyeményre és brigádjára, mindenképp legyél ott!

Agnostic Front

Nagy visszatérőknek számítanak már a Rockmaratonon, legalább harmadszor járnak a fesztiválon, és másodszor Dunaújvárosban. A new york-i hardoce (NYHC) jeles képviselői, de olyan fülbemászó és energikus zenét tolnak, hogy a hardcoret egyáltalán nem csípő emberkék is szerethetik őket, és élvezetüket lelhetik a koncertben. Az elmúlt fesztiválokon főként olyan hc-tesók társaságában léptek fel mint a Madball, most kicsit magukra maradtak, főként, ami a nagyszínpadot illeti – a Pitben azért fellép a H2O és a Thell Barrio is. Aki viszont csak a crossover thrash jelzővel illetett formációra kíváncsi, legyen 21.10-kor a HammerWorld nagyszínpadnál!

Arch Enemy

Talán az Angela Gossow -érában váltak igazán ismertté, azt azonban kevesen tudják, hogy eleine egy férfiénekessel zenéltek. Mára már Angela csak a zenekar menedzsment-ügyeit intézi, és a szőkeség helyébe a kékhajú Alissa White-Gluz lépett, aki ugyan annyira, ha nem még jobban is helytáll a hörgős frontasszony személyében. A melodeath szerelmesei a szerdai napon annyira nem lesznek eltelítve kedvenc zenéjükkel, de szerintem az Arch Enemy minden szívet kárpótol dallamos riffekkel, néha thrashbe átmenő zúzással, és persze az Amott-Loomis gitárpáros játékával. Vajon csurran-csepeg valami az új kiadványt illetően? A War Eternal ugye már 2014-es… de ki ne hallaná újra szívesen? Vagy bizakodjunk abban, hogy játszanak a szeptember 8-ára ígért Will To Power-ről?

Moby Dick

A több mint 35 éves hazai thrash metal úttörők annak ellenére, hogy nagy fesztiválkedvencek, nem kaptak minden éven meghívást a Rockmaratonra, de most szerencsére eljönnek! A Schmiedl Tamás vezette thrashfogat a tavasszal megturnéztatta a 25. születésnapját ünneplő Kegyetlen Évek albumot, majd nyári turnéra indultak, aminek keretein belül vélhetően egy best of fesztiválprogramot játszanak majd el. Vagy a fókusz ismét az újrafelvett Kegyetlen Évek albumra terelődik majd? Derítsük ki együtt 19 órakor a Tetovált Állatmentők Nagyszínpad előtt!

Ossian

Vélhetően új albumukkal érkeznek a rock eredeti katonái Dunaújvárosba. A Paksi Endre vezette brigád talán az egyik leginkább örömünnepes, családifesztiválos hangulatot kialakítani képes zenekar a fesztiválon – aki kíváncsi a produkciójukra, legyen 22:20-kor a Tetovált Állatmentők Nagyszínpad előtt! Másként várja a hc-s Thell Barrio koncertje a kisszínpadon (Underground Pit).

Akela

Kinek kell még bemutatni a sokévtizedes múltra visszatekintő thrash falkasfarkát? Falkasfalkát… Bocs, farkasfalkát? Katona “Főnök” László és a többiek talán főként a 30 feletti korosztálynak a kedvencei, akik biztosan nem fognak csalódni hajnali 1-kor kezdődő, Állatmentők nagyszínpados koncertjükben!

Don Gatto

Az egyik legígéretesebbnek mondható hazai hardcore csapat, teljes mértékben hozzák azt, ami akár nemzetközi szinten is elvárható. A szekszárdi srácok teljesen jól megtalálják az egyensúlyt a hc-be kellő “keménykedés” és a dallamoságg, éneklés között – talán ezt takarná a zenekari leírásukban megtalálható, “chainsaw hardcore” műfajmegjelölés? Derítsük ki hajnali 1-től a BP Underground Pit-ben!

Természetesen minden szuper zenekart nem tudtunk itt felsorolni, csak egy ízelítőt adtunk, így ajánljuk mindenkinek a programfüzet áttekintését!

További fellépők: Power, Stress, Lord, Broken Balls, Haw, Hatvan City H.C., Dirty Dawn, A.M.D, Thell Barrio, Metallust, H2o

Honlap: http://www.rockmaraton.hu

Facebook: https://www.facebook.com/rockmaraton/?fref=ts

Esemény: https://www.facebook.com/events/1301910849881048/?fref=ts

// //