fbpx

Riverside-Márciusban lemezbemutató az A38 fedélzetén!

Az immáron tizennyolc éve muzsikáló progresszív lengyel csapat, a Riverside tavaly rukkolt elő hetedik nagylemezével, a Wasteland-el, ám a megjelenést sajnálatos módon egy tragédia is beárnyékolta: a tíz éve változatlan felállásban játszó csapat 2016-ban vesztette el alapító gitárosát, a 41 éves Piotr Grudzinskit. Az új nagylemez így trió-felállásban született meg, hiszen a gitártémák java részét az énekes-basszusgitáros, Mariusz Duda játszotta fel. Sokszor egy ilyen tragédia megpecsételi a zenekar jövőjét, ám a csapat a folytatás mellett döntött, így azontúl, hogy ismét egy minőségi anyag került ki a Riverside stúdiójából, egy nagyszabású turné során is bemutatják az új nagylemezt. Az idei turné állomásai között végre Magyarország is szerepel, hiszen a progresszív triót a Livesound szervezőcsapata hozza el az A38 fedélzetére, március 9-én, szombat este.

Rendhagyó módon a zenekart Maciej Meller gitáros kíséri a turné során, így élőben ismét négyes felállásban találkozhatunk velük, és nem kérdés, hogy az új számok mellett előkerülnek az előző lemezek legjobb dalai is. Természetesen nem egyedül érkeznek, így az időben érkezők az előzenekar, a holland Lesoir koncertjének is részesei lehetnek, akik saját elmondásuk szerint az “artrock” műfaját képviselik, mindezt kiváló női énekhanggal megspékelve. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy már ők is levesznek minket a lábunkról, így szinte kötelező korán érkezni!

Természetesen az est fő attrakciója a Riverside koncertje lesz, és ahelyett, hogy önmagunkat ismételnénk, inkább álljon itt a lemez címadó dala, melyet egészen biztosan hallhatunk majd március második szombatján is.

Ezúton is felhívnánk a figyelmeteket, hogy a kapuk 18:00 órakor fognak nyílni, a Lesoir pedig már fél órával később, 18:30-kor a színpadra is áll, így kivételesen a szokásosnál is korábban érdemes érkezni! A jegyvásárláshoz szükséges linkeket alább találjátok meg, de ugye erre sokatoknak nincs is szüksége, mert már megvan a belépő? 🙂

Jegyárak:

6.500 Ft-elővételben

6.900 Ft-a koncert napján

Jegyelővételi pontok:

-A38 recepció 

-Headbanger Pólóbolt 

-CD Pince 

-Lemezkuckó CD-LP-DVD Bolt, és webáruház 

Jegyvásárláshoz szükséges linkek, ha inkább az internetes vásárlást választod:

-A38 honlap

-Tixa 

Eventim 

 

 

 

 

// //