fbpx

Primal Fear-Vasárnap a Barba Negrában zárják a szeptembert az új lemezzel

Kevesebb, mint egy hét múlva, egészen pontosan mához öt napra máris elbúcsúzhatunk a szeptembertől, mintha csak az időjárás is azt szeretné tudatosítani bennünk, hogy végleg búcsút inthetünk az elkövetkező időszakra a szabadtéri buliknak, és elkezdődik az őszi, klubbulik időszaka. Bizonyára kevesebben vagyunk, akik maximálisan örülni tudnak ennek, hiszen ki cseréli el szívesen a vízparton sörözős fesztiválok, szabadtéri koncertek hangulatát a fedett szórakozóhelyekre, és a hideg, téli hónapokra? Nem sokan, ugye? Nos, mielőtt azonban ennek hallatára bárki is szomorkodni kezdene, megnyugtatjuk, erre semmi szükség, hiszen a jó hír(ek), hogy nemsokára ismét visszaköltözhetünk a nyári helyszíneinkre, és ha azt gondolnák a szórakozni vágyó rockerek, hogy meglehetősen karcsú program várható a koncertszezon ezen részére, az már most felejtse el, hiszen jobbnál jobb koncertek kerülnek tető alá az elkövetkező hónapokban.

Pontosan így fog ez történni szeptember 30-án is, hiszen ha vasárnap a Barba Negra Music Clubba látogattok, akkor egy igazán kultikus, régi időket idéző, ám koránt sem megfakult heavy metal bulinak lehettek a résztvevői, mivel a Hammer Concerts jóvoltából érkezik hozzánk a legendás német csapat, a Primal Fear, méghozzá olyan nevek társaságában, mint a Riot V, illetve alakulásuk évét tekintve a fiatalabb, ám annál keményebb, heavy metalos Existance. Egyik formáció sem túl gyakori látogatója hazánknak, így itt a remek alkalom, hogy este alatt mindhármójukat elcsípjük, hiszen ki tudja, mikor találkozhatunk újból velük…? Talán ennél több indok nem is kell, miért ajánlatos ezzel az estével búcsúztatni a szeptemberi hónapot!

Az estét 19:00 órakor nyitó francia Existance 2008 óta gyarapítja a heavy metal színteret, azóta pedig Európa szerte már komoly népszerűség övezi őket, ami a zenéjüket hallgatva nem is csoda, hiszen mesteri módon operálnak a 80-as évekre jellemző hangzással, és hamisítatlan riffekkel. Pályafutásuk első éveiben két demo anyaguk jelent meg, azonban már két nagylemez is van a hátuk mögött (Steel Alive, Breaking The Rock), utóbbi még viszonylag friss anyag a maga két évével. Biztosak lehetünk benne, hogy alaposan feltüzelik a színpadot a korai kezdés ellenére is, így kár lenne kihagyni a műsorukat.

Az utánuk színpadra lépő Riot V-t talán egyik jártasabb metalosnak sem kell bemutatni, hiszen az Egyesült Államokból származó formáció kisebb megszakításokkal ugyan, de 1975 óta aktív részese a metalszíntérnek, ám akkor még a többeknek ismerősen csengő, Riot néven muzsikáltak. 2012-es leállásuk után némi csend honolt a kultikus csapat körül, ám néhány éve ismét újjáalakultak, és aktívak, ám már Riot V néven muzsikálnak, és ezen név alatt készítik lemezeiket. Legújabb anyaguk, az Armor of Light idén került napvilágra a Nuclear Blast gondozásában, tanúbizonyságot téve róla, hogy mit sem veszítettek abból az őserőből, ami mindig is jellemző volt rájuk. Egészen biztos, hogy a vasárnapi találkozás során főleg az új lemez nótái lesznek terítéken, így egy nagyon erős műsor van kilátásban a részükről is.

Az est fő attrakciójának számító Primal Fear is garantáltan felejthetetlen bulit fog a színpadra varázsolni: az 1997-ben alakult, azóta pedig tizenkét nagylemezt, és egy DVD-t maga mögött tudható német csapat a heavy metal egyik kultikus csapatának avanzsálódott az elmúlt évtizedek során, zenéjükről pedig bátran állítható, hogy generációk nőttek fel rajta, és tombolnak rá a mai napig. A csapat soraiban a huszonegy év alatt jelentős változás nem történt, csupán Tom Naumann, és Klaus Sperling hagyta ott a zenekart. Ne feledjük, hogy legújabb albumuk, az Apocalypse szintén idén került a boltok polcaira, így azontúl, hogy 20 éves jubileumi turnénak leszünk a részesei, egyben lemezbemutató koncertet is kapunk a heavy metalos ötöstől. Valószínűleg egyszeri, és megismételhetetlen show lesz!

Ütős estének ígérkezik, nem igaz? Ha kedvet kaptál egy vérbeli heavy metalos estének vasárnap este, akkor még beszerezheted a jegyedet ezen a linken, az eseményben pedig még több információt találsz. Késlekedned nem érdemes, hiszen a jegyek szinte “szokás szerint” rohamtempóban fogynak! Találkozzunk szeptember 30-án a Barba Negra Music Club falai között, és legyünk együtt részesei szeptember utolsó bulijának.

Linkek, elérhetőségek:

Existence honlap

Riot V honlapFacebook

Primal Fear honlapFacebook

Hammer Concerts Facebook 

 

(Készítette: Tancsik Mátyás)

// //