fbpx

Mobilmánia-Vikidál Gyulával: Október második péntekén nagyszabású koncert Tunyogi Péter emlékére

 

Október 12-én, azaz október második péntekén ismét a Barba Negra Music Club falai között játszik a Mobilmánia. Zeffer Andrást, és -most már Vikidál Gyulával kiegészült-csapatát mindig nagy öröm viszontlátni fesztiválokon, és klubbulikon, azonban az elkövetkező találkozásnak-fogalmazzunk így-némi szomorú apropója is van: idén kereken tíz éve annak, hogy a magyar rockzene egyik koronázatlan királya örökre letetette a mikrofont, hogy az égi zenekarban muzsikálhasson tovább. Tunyogi Péter, a P.Mobil, Tunyogi Rock Band, Mobilmánia, és még számos kisebb zenekar énekese alig hatvanegy éves korában búcsúzott el a színpadtól, és rajongóitól, ám a Mobilmánia rendre megemlékezik egykori zenésztársukról, szellemi hagyatékát, és hangját pedig méltó módon viszik tovább. Miközben ezeket a sorokat írom, arra gondolok: ez az esemény mégis inkább örömre, és jó hangulatra ad okot, hiszen ha csak a szónak átvitt értelmében is, de újra találkozhatunk Tunyogi Péterrel, és hallhatjuk a hangját, ugyan ma már csak a modern technika segítségével.

Rendhagyó módon két körben lép színpadra a csapat: elsőként a TRB lép színpadra Závodi Jánossal, majd rövid szünetet követően a Mobilmánia lép színpadra Vikidál Gyulával, hiszen, mint azt tudjuk, Tunyó a Mobilmánia alapítója is volt egyben.

 

Rendhagyó, emlékekben gazdag estének ígérkezik, ráadásul ezen a koncerten juthattok hozzá először a 2011-es, Millenáris Teátrumban adott TRB koncert anyagához, mely DVD, illetve dupla audió CD formában fog megjelenni, a Hammer Records gondozásában, hét év után. Akinek a januári, Arénás buli felvételére vágyik a füle, még kicsit várnia kell, ám igazán nem sokat, hiszen novemberben ezt is kézbe veheti.

 

További információkért ide kattintva éritek el az eseményt, ahol linket is találtok a jegyvásárláshoz. Gyertek, emlékezzünk meg méltóan Tunyóra, és énekeljük együtt a legnagyobb Mobilmánia slágereket!

 

Linkek, elérhetőségek:

 

Mobilmánia honlapFacebook 

Barba Negra honlapFacebook 

 

(Készítette: Tancsik Mátyás) 

 

// //