fbpx

Őskori Istenek Kora Budapesten is – Primordial és Moonsorrow a Negrában!

Igazi pogány est lesz április 23-án a Barba Negra Music Clubban – a Hammer Concerts szervezésében Budapestre érkezik az ír Primordial,  finn Moonsorrow, és a német Der Weg Einer Freiheit.

1

2018-ban közösen turnézik két, a pogány metalban nagyon jeleskedő, de azt mégis két teljesen másik irányból megközelítő zenekar. A Primordial már az ezredforduló előtt egy olyan egyedi pogány blackes hangzást alakított ki, ami csak rájuk jellemző, élő produkcióik pedig főként a frontember, Alan karizmája miatt hátborzongatóak de egyben felejthetetlenek. Exile Amongst the Ruins címmel jött ki a csapat legújabb albuma március végén, úgyhogy a még kemencemeleg anyagot az elsők között hallhatja a magyar közönség. Kell ennél több?

Szintén nagy várakozás öleli körül a finn Moonsorrow fellépését. A Sorvali-testvérek által alapított zenekar a pogány témákat folkosabb köntösbe öntözteti, mint a Primordial. Rájuk inkább jellemző a temérdek népi hangszer felhasználása, de nem a klasszikus, vidámkodós módon, hanem sokszor 10-20-30(!) perces blackes ódákba beleékelve, károgással, hörgéssel megtarkítva. Legutóbbi albumuk, a Jumalten Aika, azaz az Istenek Kora 2016-ban jött ki, de Magyarországra való visszatérésüket valószínűleg egy vegyes setlisttel ünneplik majd. Ismeretes a Moonsorrow-ról, hogy nagyon szeretik a lejátszott dalokat folyamatosan variálni, továbbá, hogy annak ellenére, hogy zenéjük meglehetősen összetett, nem hajlandóak élőben semmiféle samplert használni, csak az hangzik el, amit élőben is tudnak produkálni. Azt hiszem, ebből kétségkívül látszik, hogy egy nagyon érdekes és egyedülálló show-t fogunk látni a véresre mázolt képű pogányoktól.

A “Heathen Crusade”-re keresztelt turné harmadik fellépője az inkább klasszikus black és az olykor atmoszférikusabb hangulatok irányába kacsintgató Der Weg Einer Freiheit. A többiekhez mérten még gyerekcipőben járó zenekar nagy népszerűségre tett szert, ami nem lehet véletlen! Egyedi, érzelemdús témáik vegyítése a klasszikus black reszeléssel, az atmoszférikus hatásokkal és a tiszta énekkel talán még a kevésbé black-rajongóknak is befogadható, a black metal szerelmeseinek pedig igazi csemege.

Facebook esemény itt, jegyek pedig még kaphatók itt!

Pogány-szívűek, black metalosok, keményebb folkra nyitottak, találkozzunk április 23-án a Negra utolsó fedett, szezonzáró buliján!

// //