fbpx

Aspects

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatnivalón túl olvashattok egy rövid interjút 5 alap+pár speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon/rockon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai vagy magyar vonatkozású legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

epk_header_black

A hét zenekara: Aspects

Műfaj: Metal/Progressive

Alakulás éve: 2017

Város: Budapest

Az Aspects egy budapesti hat tagú formáció, amely 2017-ben vált teljessé. Agresszív, sötét riffek mellett a dallamosabb témák is fellelhetőek zenéjükben, ezzel téve egyszerre súlyossá és befogadhatóvá dalaikat. A srácoktól a különféle progresszív megoldások sem állnak távol, valamint több műfaj elemeit is fellelhetjük dalaikban. Most március végén jelent meg legújabb daluk Midori címmel, amelyhez egy igen hangulatos klip is készült. Az új dal előfutára a nemsokára érkező EP-jüknek, amely 3 dalt fog tartalmazni.

A már megszokott kérdéseink mellett klipről és az új anyagról kérdeztük a zenekart. Válaszaikat alább olvashatjátok!

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Imádjuk a zenét. Legfőképp azokért a pillanatokért, amikor számírás közben születik pár súlyos riff és az egész zenekar “megőrül”, már érdemes csinálni. Az elmúlt évek alatt kialakult közöttünk egy olyan kapocs, összhang, barátság ami már önmagában elég motiváció.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

Végső célunk, hogy a mondanivalónk és a zenénk el juthasson mindenkihez, aki szereti ezt a műfajt. A lényeg az, hogy mind a hazai, mind külföldi színtéren is megmutathassuk magunkat.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

A dalszövegeink a minket is érintő aktuális társadalmi problémákról szólnak.

Élőben vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

A zenekaron belül ez megoszlik, összességében mindig a tökéletességre törekszünk legyen az bármilyen alkalom. A stúdiómunkálatokat azért szeretjük, mert ott tudnak megszületni olyan kis pluszok, amik kiteljesítenek egy számot akár, élőben pedig imádjuk a véglegesített verziókat a közönségnek átadni.

Mennyire vagytok nyitottak a metal-on kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Mindenki szeret kitekintgetni más műfajokra, ez elengedhetetlen ha szereted a zenét. Nálunk sincs ez másképp, egészen az underground raptől a folk zenéig. A lényeg, hogy hangszer legyen benne.

Március 30-án jött ki első videótok “MIDORI” címmel. Mesélnétek a dalról és a klipkészítésről egy kicsit?

A dal kezdetleges demoja már egy fél éve megfogant bennünk. Amikor elkezdtünk az EP gondolatával játszani egyből Tóth Gabira (Ghostship Recordings) gondoltunk, mert tudtuk, hogy ő tökéletesen meg tudja valósítani azt, ami a fejünkben van. A klipnél az elképzelés adott volt ugyanis a szám címe “MIDORI” japánul zöldet jelent így könnyű volt kitalálni mit szeretnénk. Ehhez Keresztesi Bazsit kerestük fel. Az EP-n belül pedig azért erre a számra esett a választás, mert úgy gondoljuk könnyen emészthető sok különböző metálműfaj kedvelő számára.

Előbb említett videó egy új EP beharangozója. Mit lehet tudni erről az EP-ről? Mennyi dal lesz rajta? Mikorra várható a megjelenés?

A felvétel és tökéletesítés körülbelül 4 hónapot vett igénybe és a végleges verzió három számmal fog megjelenni április végén egy újabb videóval karöltve. A célunk a megíráskor egy sötét agresszív anyag volt, amiben néhol megtalálhatóak színfoltok. Ezen felül a borítót Gund András készítette el nekünk, ugyanis mindannyian imádjuk munkásságát és nem volt kérdés, hogy őt bízzuk meg ezzel a feladattal.

Várható bemutató turnéja az EP-nek? Mi a következő lépés a megjelenést követően a zenekar életében?

Az első és legfontosabb lépés, hogy promotáljuk az anyagot koncertekkel, így az elkövetkezendő időszak sűrűnek ígérkezik majd. Szeretnénk egy pár állomásos Európa turnén megmutatni magunkat kiindulásnak.

Nagyon várjuk már a srácok új EP-jét! Köszönjük az interjút!

Jövőhéten is lesz Hét Zenekara, addig is sasoljátok meg az Aspects-es srácok cuccait az alábbi linkeken!

Spotify : http://hyperurl.co/aspectsSpotify
Apple Music : http://hyperurl.co/aspectsApple
Google Play : http://hyperurl.co/aspectsgoogleplay
Amazon : http://hyperurl.co/aspectsamazon

Facebook : https://www.facebook.com/aspectsHU/
Instagram : https://www.instagram.com/aspectsband/

// //