fbpx

Ne Obliviscaris a Dürerben!

27540939_980297025455720_2865065161387064536_n

Április 19-én érkezik Budapestre az utóbbi idők egyik legfelkapotabb  progressive metal zenekara, a Ne Obliviscaris. Szó szerint a világ másik végéről érkező zenekar a Dürer Kert színpadán lép majd fel a világkörüli túrnéjuk részeként. Korábban is lehetett már szerencsénk találkozni az ausztrál proggerekkel, de önálló headlinerként most előszőr jönnek el hozzánk, hogy bemutassák a legfrissebb lemezüket, az Urn-t. A hegedűvel megtoldott extreme progressive metal előadás igen élménydúsnak ígérkezik, amiért kár lenne kihagyni a „kultúrmetal” előadását.

Az este második fellépője sem érkezik ám közelebbről, egészen az USA-ból röppen el a Dürerbe az Allegaeon, a NeO kísérőjeként. Az ő zenéjük sem mondható szokványosnak, ugyanis az extremitásuk inkább a melodic és/vagy a death metal technikásságában teljesedik ki. Az Allegaeon zenei megoldásai, és hangvétele kicsit különbözik az ausztrálokétól, de ez a kontraszt fogja még jobban kiemelni az adott zenekar erősségét.

Az est harmadik fellépője, a Virvum Svájcból érkezik, és bemutatja nekünk az új albumát, az Illuminance-t. Érdemes lesz megnézni az előadásukat, mert a progressive death metalt kimaxoló albumuk igen jó kritikákat kapott, és valljuk be, piszok jól is szól.

Biztos vagyok benne, hogy minden koncertlátogató megtalálja a saját szájízének megfelelő formáját a progmetalnak az este alatt. De mindenképp figyeljünk oda a Ne Obliviscaris előadására, mert borítékolható, hogy egy maradandó muzikális élményt fog nyújtani

Facebook esemény itt érhető el!

// //