fbpx

AXEL RUDI PELL-Októberben Budapesten a Knights Call lemezzel!

 

A német gitárvirtuóz, Axel Rudi Pell közel három évtizedes munkásságáról nem mondható el, hogy komoly pauzák, lemez fronton elcsendesülések lettek volna, hiszen ha nem is évente, de minden második évben azért világot látott egy-egy új album, és a válogatás kiadványokról még nem is beszéltünk. Harminc év ide, vagy oda, főhősünk nem sokat változtatott a tematikáján, ami a zenét illeti: igazi, Axel Rudi fémjelezte gitárszólókkal tarkított, sokszor inkább balladás, ám olykor kőkeményen odacsapó nóták, mindez olyan köntösben tálalva, amit a tapasztaltabb rockerfül egyből felismer. Térjünk vissza a lemezekhez: a 2016-ban megjelent, Game of Sins-re keresztelt anyag után idén már éppen ideje volt kiteríteni a két év alatt felgyűlt lapokat, a mester pedig nem is tétlenkedett sokat, így idén márciusban már kézbe vehettük az immáron tizenhetedik Axel Rudi Pell nagylemezt, mely ezúttal a Knights Call címet kapta. Talán nem vagyunk egyedül, akikben (mint minden lemezmegjelenéskor) most is felmerült a kérdés, láthatjuk-e idén hazai pályán a csapatot? Akik csak áhítoztak ezért, azok bizonyára jó hangosan tették, hiszen idén a Concerto Music csapata meghallotta a rajongók kívánságait, és egészen a Barba Negra Music Club színpadáig hozza Axel Rudi Pellt, és csapatát, hogy élőben is bemutassák nekünk a Knights Call nótáit, na meg persze, hogy elővegyenek néhány jól ismert klasszikust. A találkozásra ugyan még várni kell, tekintve az október 21-i dátumot, ám kedvcsinálónak mi is hoztunk egy-két nótát az ajánlónkban.

Természetesen az est nem lehet kerek megfelelő előzenekar nélkül, így nyitásként Chris Bay (Freedom Call) szólóprodukcióját tekinthetik/hallgathatják meg a korábban érkezők.

A jó hangulat garantált, mint ahogy az is, hogy Axell Rudi nem lesz rest elővenni néhány igazi balladát sem, a gitárnyúzós-riffelős nóták mellett!

Ismételhetnénk önmagunkat, hiszen mindig megemlítjük, mennyire rohamosan fogynak a jegyek, és szerezzétek be, ha nem akartok lemaradni, ám úgy sejtjük, ezt már ti magatok is tudjátok! Ha kedvet kaptatok egy rockos vasárnap estéhez, akkor az eseményben minden fontos információt megtaláltok, jegyeiteket pedig ezen a linken szerezhetitek be. Mondanunk sem kell, zenészünk nem a gyakran Magyarországra látogató csapatok közé tartozik, így ki tudja, mikor láthatjuk legközelebb…Nos, még mindig gondolkodsz?

 

Linkek, elérhetőségek:

Axell Rudi Pell honlapFacebook

Concerto Music honlapFacebook 

 

(Készítette: Tancsik Mátyás)

// //