fbpx

Metalkarácsony vol.2

Mint ahogy tavaly, most is összeszedtünk nektek pár karácsonyi nótát, amivel pogóra perdíthetitek a családtagokat a karácsonyi zabálások ledolgozására. Vagy éppen haza tudjátok zavarni velük az agyatokra menő vendégeket. Persze arra is tökéletesen alkalmas eme válogatás, ha csak egy kicsit szeretnétek feldobni az unalomig ismételt karácsonyi dalokat a fa díszítése közben. Igaz, tavaly ellőttünk egy csomó nagy nevet, de azért idén sem maradtok metálosított klasszikusok nélkül.

 

Kezdésnek talán a legnagyobb kedvencetek, a Nightmare Before Christmas átdolgozását mutatjuk.

Ha már a megszokások…két dolog tuti-biztos karácsonykor. Az egyik a Reszkessetek betörők Kevinnel, és az August Burns Red karácsonyi kiadása JB-vel. Idén öröm a köbön, ugyanis az ABR kombinálta a kettőt, és egy elég ütős nótává gyúrta ezt.

Aztán itt van még a dán Raunchy is, akik a pattógós metal/hard core-t hozzák el a fa alá.

Mi sem lehetne szívmelengetőbb, ha egy amerikai metalcore banda is megénekli/ordítja a karácsony meghitt hangulatát

 

A King Diamond manapság elég nagyot megy a magazinok körében, szóval mi sem szerettünk volna kimaradni eme karácsonyi csodából:

Valahogy alapból illik a Sonata Arctica epikus stílusába a karácsony. Az ő karácsonyi daluk ki is emelkedik kicsit a többi közül minőség, és összetettség terén mindenképp. Simán el tudnám képzelni valami karácsonyi film főcímdalként is

Krisztus születésének ünneplését szerintem nem is lehet jobban szemléltetni egy magunkfajta magazin hasábjain, mint egy black metal paródiával.

 

Leo Moracchioli korunk egyik legismertebb Youtube/cover sztárja, aki mint kiderült, nemsokára hazánkba is ellátogat egy koncert erejéig. Pont Ő hiányozna a listánkból?

 

// //