fbpx

Egy szokatlan páros: Amorphis és Soilwork nyitja az évet

Emlékeztek még az Amorphis lemezkritikánkra? Itt írtuk meg, hogy bizony az év egyik legjobb albuma (és ezt már az év közepén meg tudtuk mondani), szubjektív skálán sokunknál 10/10, és a csodálatos hír az, hogy a magyar közönség is meghallgathatja élőben a Queen of Time adalait, ugyanis a Tomi Joutsen által vezetett finnek január ikszedikén a Budapesti Barba Negrában lépnek fel! Facebook esemény itt!

A csapat a dallamos, és folkos elemekkel is operáló metal egyik úttörője volt a 20. század legvégén, továbbá ők nyúltak az elsők között a finn nemzeti eposzhoz, a Kalevalához (lásd: Skyforger album). Azóta pedig zenéjük több metamorfózison is átesett, azonban a tipikus Amorphis-hangzást sosem vesztették el. Bár mára már nem annyira kemény talán a zene, a dallamérzékük és muzikalitásuk egyre jobb és jobb! Ha régi slágerekkel bombáznak, ha a legutóbbi, kiemelkedően jól sikerült albumot veszik elő, mi örülni fogunk!

Turnépartnerük kiléte lehet váratlan és meglepetést okoz, ugyanis a Soilwork teljesen másféle zenei világ,  de pont azért lesz ez a januári nap ennyire fergeteges, mert két teljesen eltérő zenei inputot és tombolási módot tapasztalhatunk meg. A svéd melodeath legenda Björn “Speed” Strid vezetésével legutóbb 2016-ban jelentkezett anyaggal, a Death Resonance albummal. Őróluk a szeptemberi szemlénkben olvashattatok is. Viszont már küszöbön van a legújabb, Verkligheten albumuk, ami január elején meg is fog jelenni, de már most is hallható pár dal az új korongról. Többek között ennek az albumnak is a bemutatója lesz a koncert, de biztos kapunk párat a régi nagy slágerekből is. Legújabb daluk itt hallható:

Említsük meg az ukrán Jinjert is, mert már csak miattuk is megéri ellátogatni Buda szívébe. A kelet-európai csapat az elmúlt évek során iszonyat tempóval alakította ki magyar rajongótáborát is. Bár egyre több a female fronted csapat, még mindig kuriózumnak számít, ha női vokálost látunk a színpad elején – Tatyjánánál sem megy a minőség rovására, sokakat megszégyenítő hörgésekkel, énekkel, és a srácok által szolgáltatott dinamikus, odacsapós dalokkal melegítik majd a színpadot, az északnémet Nailed to Obscurity társaságában. A germánok enyhe Gojira-s beütésű, súlyos, de egyben melankolikus metalt játszanak, nagyon kíváncsiak vagyunk  az élő performanszukra is!

A Hammer Concerts bemutatja:
AMORPHIS & SOILWORK CO-HEADLINE TOUR 2019
Vendégek: Jinjer, Nailed To Obscurity
Budapest, Barba Negra Music Club
2019.01.25.

Jegyek:
6999 Ft – július 31-ig (kizárólag a Rock1 rendszerén!)
7999 Ft – szeptember 30-ig
8999 Ft – október 1-től
9999 Ft – a koncert napján és a helyszínen

Online jegyek:
https://jegy.rock1.hu/amorphis_soilwork_20190125
http://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=49054
https://broadway.jegy.hu/program/amorphis-soilwork-95113/462570

Jegyelővételi pontok:
Barba Negra
MetalShop.Hu & HammerZenebarlang
CD Pince
Headbanger Pólóbolt

Jegyinformáció
Felelősséget csak a ROCK1, vagy hivatalos partnereinktől (www.ticketportal.hu, www.broadway.hu) vásárolt jegyekért tudunk vállalni.
A jegyedet ne tedd közzé semmilyen felületen

 

// //