fbpx

Márciusi metal szemle

Inhumen – Megjelent a debütalbum!

Az egri inhumen zenekar kiadta az első albumát, amely 51 perc alatt 13 dalt foglal magában. Az Elfogult Mérleg címűre keresztelt albumot az egerszalóki Standing Waves Studio-ban vették fel, Sohajda Péterrel. A zenekar így vélekedik az albumról: „Szerintünk mindent tartalmaz, amit mi is várunk egy modern metal zenekartól. Egy igazi metálosan elborult csapatás.Pörgés, dallam, frusztráló és társadalomkritikus szöveg. Akad itt a hörgés mellett rap, tiszta ének. A thrash metaltól metalcore-ig mindent lefedünk a riffeinkkel.”

Az albumot a Watch My Dying, Over My Dawn és a Divorce társaságában fogják előadni, elcsíphetitek őket a következő állomásokon:

04.06. Debrecen, Kaptár
04.13. Eger, Uránia
05.11. Szeged, JATE

Az albumot itt is meg tudod hallgatni, de elérhető Spotifyon is!

Az albumhoz egy klip is készült, az Ami hajtott című számhoz, ami itt megtekinthető:

Burnout – Áprilisban érkezik az új album!

Áprilisban jelenik meg a Végtelen, a Burnout zenekar 4. nagylemeze, a lemezbemutató Székesfehérváron a Petőfi Kultúrtanszéken lesz Április 20.-án.

Az első klipes dal már elérhető, amelyről az énekes így mesél: „Van hogy az ember elveszettnek érzi magát, nem tudja többé merre halad az élete, szinte külső szemlélőként, tehetetlenül figyeli, ahogy sodorja egy vízfolyam. Bolyongóvá válik saját elméjében. Pánikszerűen kezd az árral szemben úszni, és görcsösen próbál kapaszkodni az általa fontosnak vélt dolgokba, hátha azok megnyugvást vagy menedéket jelentenek. Aztán rájön, hogy egyszerűen csak el kell engednie mindent, felfeküdni a víz tetejére, hadd vigye az ár, és így ezután bármit csinál már, egy egész folyó ereje lesz a háta mögött. És innentől bármelyik irány, jó irány. Erről szól a Bolyongó.

Videoklippel jelentkezik a Lies of the Machine!

A budapesti székhelyű steampunk brigád, a Lies of the Machine videoklipet forgatott az érkező, második albumukról származó Feast of Children című számához. A forgatásnak a budapesti steampunk gasztropub a Krak’n Town adott otthont, az operatőri és vágói feladatokat a zenekar régi barátja, Tombor Tamás (The Wedding At The Slaughterhouse) intézte. Az új dalok fele már kész, teljesen elmeroggyantlesz az egész, lesz benne ópiumtrippelős folkrammsteinen át a klezmer partymetalig minden.

C.A.F.B – Jubileumi vidám videoklip

Új, szokatlanul vidám, szinte már barátságos hangulatú zenés videóval jelentkezett a jövőre három évtizedes jubileumát ünneplő kultikus hazai punkbanda. A friss klip a legutóbbi hivatalos C.A.F.B. nagylemez  (C.A.F.B.-CAFB 2017)  egyik lazább dalára, az Elmúltál című trackre, a dobos Urbán Laca ötlete alapján készült, a kamerák pedig most is, ahogy ezt már megszokhattuk, a világ két, egymástól igencsak távoli pontján forogtak: budapesti és Seattle-ben rögzített felvételekből állt össze a nosztalgiázós feelinggel játszadozó szám kisfilmje. Ráadásul úgy tűnik, hogy ez a nóta, az Elmúltál, a csapat egyik nagy kedvence lett, hiszen jelen állás szerint a készülő bakelit lemezre is felkerül majd.

Faminehilll – Dalmegjelenés és turné!

A január 25-i RUIN megjelenése után, március első napján új dallal jelentkezett a Faminehill, mely egy videót is kapott. A Torn a realizálásról szól.  Nem számít, hogy mások mivel hibáztatnak vagy milyen módon próbálnak megakadályozni a célunk, boldogságunk elérésében, ezeket leküzdve kell tovább mennünk az utunkon.

Nézd meg velünk a Torn videoklipjét itt:

Az április 5-ére várható lemez, az Ascend, a felemelkedésről szól, ahogy próbálunk  túljutni a különböző akadályokon mindennapi életünk során. Ebben az esetben leginkább a mentális betegségekről esik szó. A dalok többségének szövegei negatív nézőpontból íródtak, de összességében a dalok üzenete az, hogy pozitív hozzáállással le tudjuk küzdeni a fájdalmakat, melyeket legtöbben magunkban hordozunk. A lemez már előrendelhető ITT!

Az április 5-én megjelenő lemezüket egyből turnéra is indítják, melyet már a megjelenés napján Budapesten (bővebb info hamarosan) is meg lehet hallgatni élőben. A turné olasz, holland, belga, cseh és persze pár magyar várost is érint. Az események elérhetőek a zenekar Facebook oldalán.

Hypocrites Breed – Megjelent az új “titkos” lemez!

„Március elején megjelent az új albumunk, a Fekete nap aminek, a témája a hétpecsétes titok. A titok Isten minden tudását és hatalmát jelenti, és csak a “bárány” nyithatja ezt ki. Ez a történet a “Jelenések könyvében” van. A hét dal jeleníti meg a pecsétek feltörését követő eseményeket. A zene alapvetően groove metal, amit nyolchúros gitár afrodiziákumával fűszereztünk, hogy még súlyosabb legyen a muzsika. Az albumhoz készült egy klip is, és Spotifyon is megtalálhatóak a dalok.” Lessétek meg a Hypocrites Breed új klipjét és az albumot is!

Beerzebub – Feldolgozásklip készült

A Beerzebub rap/metal formáció legújabb klipjét megtekinthetitek nálunk is. A zenekar így mesél a keletkezés körülményeiről: „A Belief Gives Power (A Bizalom Erőt Ad) a 90-es évek végén egy jánossomorjai baráti társaságból alakult HC-Punk zenekar volt. 2002-ig aktív időszakukban országszerte több koncertet adtak, viszont saját hanganyaguk nem volt, csupán egy 2001-es bootleg koncertfelvétel, amit itt megtalálsz.”

A Beerzebub crew-ból több tag a BGP zenéjével és az ő kedvenceikkel ismerte meg az underground szcénát. Ezt a dalt tiszteletből és barátságból dolgoztuk fel, és formáltuk a magunk képére. Keressétek a Beerzebubot Bandcampen is!

Gravel shore – Akusztikus feldolgozásalbum

A Gravel Shores művésznéven alkotó Czakó Dániel, aki a Szekeres András, Svoid, Karst és Pagan Megalith formációkból is ismerős lehet, most egy egészen különleges kiadvánnyal jelentkezett. Egy egyszál gitáron eljátszott Voivod lemezt jelentetett meg, a sci-fi metal mesterek legdallamosabb, ’90-es évek eleji korszakából válogatott számokkal.  A 10-dalos felvétel így meghallgatható digitális formában, de az átdolgozások valójában színpadra készültek.

A lemez meghallgatható itt:

Esperfall – Koncept-kislemez és klip érkezik áprilisban!

A budapesti power metalos, de a szimfonikus metalból is elemeket merítő, női énekessel operáló Esperfall első kislemeze tavaly augusztusban jelent meg, áprilisban pedig már érkezik is a második anyaguk, amikhez egy videoklipet is forgattak, továbbá még egy lyric videot is várhatunk. Annyi biztos, hogy az új anyag még poweresebb, még keményebb lesz, és a dalokat egy koncepció is összefűzi. Az új anyag a metal.hu-nál fog debütálni, addig is csekkoljátok a korábbi dalaikat!

Klipel mutatkozik be a felvidéki TúlonTool

Március végén új klippel jelentkezik a gútai hardcore-os, de elég színes zenét játszó TúlonTool.Ne Hidd című dal már nálunk is megtekinthető. A zenekar így mesél magukról: „A zenekar Gútán (Szlovákia), 2016. decemberében alakult, mikor Gőgh Bence, a gitárosunk, felkérte Marosi Róbertet, a jelenleg vokalista-rapperünket, hogy egészítsen ki egy előző formációt, és így alakítsunk egy kommerszebb hangvételű zenekart. Előzőleg Gőgh Ákos (dobok), Tóth Csaba (basszusgitár) és Bence már zenéltünk együtt egy hardcore zenekarban, de sajnos feloszlottunk. Róbert ekkor szóló projektjében tevékenykedett.  Nagyon aktívan fejlődő zenekar vagyunk; 2018 májusában jelent meg a Változás névre keresztelt kislemezünk, amely 5 saját dalt tartalmaz. Ezek a dalok az első egy évünkben születtek. Mivel mi négyünknek sem ugyanazt jelenti a „jó zene”, ezért dalainkban többféle zenei stílust ötvözünk és így egy sajátos, egyedi egyveleget játszva próbálunk megszólítani különféle stílust kedvelő embereket. Az új dalunk kissé keményebbre, szinte hardcore-ra sikeredett a kislemezünkhöz képest, de ez a dal is szemlélteti zenei sokszínűségünket. A dal  a hét folyamán elérhető lesz a zene-streamer oldalakon is. Folyamatosan készítjük az új dalokat, illetve a következő videónkon is folynak a munkálatok, amit még idén nyáron megjelentetünk.”

Ossian-Kész az új lemez, áprilisban lemezmegjelenés!

Áprilisban kerül a boltok polcaira az Ossian zenekar új nagylemeze, amelynek ezúttal Paksi Endréék a Reményhozó címet adták. Kimondani is sok, ám nem elírás, hogy ezzel a lemezzel már a huszonharmadik nagylemezt tarthatja a kezében a közönség. A megjelenéshez kapcsolódóan a mára már szinte “hagyománnyá” avanzsálódott dedikálást is megtartják, amely április 5-én, 16 órától lesz a Liquid Rockban.

// //