fbpx

Májusi metal szemle

Májusban is tevékeny volt a hazai és külföldi metal világ! Az alábbiakban szerkesztőségünk a teljesség igénye nélkül szemezget Nektek egy kicsit az elmúlt hónap legfontosabb külföldi és hazai rock/metal eseményeiből, híreiből, történéseiből. Ha szeretnétek, elérhetőségeinkre Ti is küldhettek be információkat, híreket! Alább márciusi metal szemlénket olvashatjátok. Érdemes mazsolázgatni!

Új klip a budapesti Tiansen-től!

A Tieansen-nel már megismerkedhettetek nálunk, mint hét zenekara, ám pár napja egy új klipel is kijöttek, mely All Day című dalukhoz készült. Mi nagyon megkedveltük és feltétlenül meg szeretnénk osztani veletek ezt a magas minőségű és szintű őrületet, szóval check-oljátok:

Tiansen Facebook

Új klip a Killer Surprise-tól!

Bár mostanság kevesebbet hallat magáról a 2008 óta működő, szerencsi Killer Surprise, a háttérben javában zajlanak az események és készülnek az új dalok. Ennek méltó bizonyítéka a klipes formába öntött Lehetek… Azért rendesen odapakolják a srácok, nem?

Killer Surprise Facebook

Epica vs. Attack on Titan – új kislemez érkezik!

Talán sokan nem tudják de a Japánban javában, már 2013 óta futó anime/manga sorozat, az Attack on Titan legújabb zenéi között a holland szimfo-metal brigád, az Epica direkt a sorozat számára készített számai is hallhatóak. Ugyan a kiadvány Japánban má egy ideje (tavaly december óta) elérhető, mostanra már a világ minden részéről előrendelhetik az érdeklődők, a rajongók, az online hívők pedig akár Spotify-on is előjegyezhetik az alábbi EP-t, melynek világra szól megjelenése július 20.-ára esedékes!

32745661_10155127858377924_3061071488766443520_n

A nagyérdemű pedig már egy új számmal megismerkedhetett az EP-ről, mely Crimson Bow and Arrow névre hallgat:

Spotify 

Epica FacebookAttack on Titan Facebook

EP előrendelés itt!

Powerwolf – Itt egy új klip!

Szintén július 20.-án jelenik meg a német pwer metal gépezet, a Powerwolf legújabb-, immáron 7. stúdióalbuma The Sacrament of Sin címmel.

Az új albumot alább elő is rendelhetitek, de egy új klipet is megleshettek, mely a Demons Are a Girl’s Best Friend című számhoz készült. A banda egyébként július 11.-én, szerdán a dunaújvárosi Rockmaratonon is fellép majd!

Powerwolf honlapelőrendelés

Orient Fall – Új szám Makó Dávid vendégszereplésével!

Az Orient Fallal már megismerkedhettetek itt nálunk, ám most egy új számot szeretnénk nektek megmutatni, mely a The Devil’s Trade (Makó Dávid) vendégszereplésével készült a Weaving Spiders című dalukhoz. Alább pedig kövessétek a srácokat a linkeken mert tényleg nagyon érdemes!

Orient Fall FacebookYouTube

Megvan az Ideas új énekesnője!

Május közepén jelentette be a magyar szimfonikus metal zenekar, hogy meglett a kilépett Kun Anita utódja. Az énekesnői posztot ezentúl Király Anna fogja betölteni, akit egy új dal formájában mutattak be először. Az új videó egy friss szerzemény akusztikus verziója, a Sorroniából is ismert Annát itt hallhatjuk először mint Ideas-tag énekelni. A változásról így mesél a zenekar: ,,Nagy örömmel jelentjük be, hogy a zenekar új énekesnője Király Anna. Egy új és izgalmas fejezet kezdődik most az Ideas történetében. Együtt elindulunk a következő nagylemez felé, a közös dalírást már el is kezdtük. Bár alapvető változást nem tervezünk a zenekar irányvonalában, de az biztos, hogy sok újdonságra számíthattok, rengeteg terv van a fejünkben. Számos olyan célt tűztünk ki magunk elé, melyek új utakat nyitnak majd meg és amelyeket most, közös erővel kezdünk el megvalósítani. Annával új távlatok nyíltak meg előttünk és mi mindannyian izgatottan vetjük bele magunkat a közös munkába!”

33532211_1948972938469670_7631818531763388416_o

Ideas Facebook – Ideas Instagram – Ideas Youtube

Ygfan – Megjelent az új lemez!

A post-black metalban utazó, de kísérletező zenét játszó budapesti Ygfan második hanganyaga, egyben első nagylemeze, a Hamvakból… május 28-án látott napvilágot az erdélyi Sun & Moon Records kiadásában. Digipack CD-n az előbb említett kiadónál, kazettán pedig a Fekete Terror Productionsnél lehet megvásárolni. Gyűjtők és fanatikusok figyelmébe ajánljuk, hogy a normál kazetta verzió mellett egy die hard változat is kapható, mégpedig limitált, 29 darabos példányszámban, slipcase tokban, számozott kártyával és hímzett felvarróval!

anyaaaa

A nagylemez hét dalt tartalmaz, melyek el is fognak hangzani a június 2-án a Kvlt színpadán az Under The Ashes koncertsorozat harmadik felvonásának keretein belül.

A zenekar Váradi-Orosz Kristóffal egy klipet is készített az új album Ygfan című dalához, megtekinteni ajánlott!

Isatha – Tavaszi Szél EP!

Megjelent a magyar extrém folk metalos Isatha legújabb EP-je. A csapat így mesél az anyagról: ,,A műfaj kedvelőinek egészen speciális formában tálaljuk a közismert népdalt, mely lemezünk címét is adta. A lemezen három teljesen saját dallal készültünk, a népzenei elemekhez hűen, de mégis egy kissé sajátos –régi Isatha stílus sokszínűségével megfűszerezve ajánljuk az EP-t az extrémebb zenék kedvelőinek. Felcsendül a sokak által szeretett, újra kiadott Vérvörös ég alatt az első lemezről, megújult hangszereléssel, átmenetet képezve a régi és új lemezünk között, mégis kissé nosztalgikus hangulatot keltve a lemez hallgatása közben. Új stílus felé bontogatjuk szárnyaink- az ősi, pogány kántálással egy teljesen más színt csalva a lemezre, mint az Erdei regék albumon, mely a két másik új dalunkban hallható. Mélyebb, struktúrában összetettebb hangzásvilágot kaptunk új formációinkban a billentyűs hangszer révén, melyet akár a dallamosabb zene kedvelői is könnyeden fogyaszthatnak.”

Isatha Bandcamp  – Isatha Youtube

Rebels – elkészült az első videoklip!

A Rebels-ről, és új albumuk megjelenéséről már korábban írtunk, most pedig újabb hírrel szolgálnak a srácok: elkészült a Hopeless/Homeless c. dal videója. A munkáról és a dal komolyabb tartalmáról így mesél a csapat: ,,Ez az Awakening (2018) első tétele, aminek a törzsét egy esős, másnapos vasárnap írta meg a zenekar. A szöveg minden pozitívumot kizárva a reménytelenségről szól. Adott az egyfajta „szenny”, valamint egy beteg világ, ami ellen nem tudsz mit tenni, csak elfogadni és együtt élni. Továbbá boncolja az úgynevezett „rózsaszín köd”-öt is. Hiába húzol maszkot a mocsokra, az akkor is mocsok marad. “

 Rebels Facebook – Rebels Bandcamp – Rebels YouTube

Dinnyetörő fesztivál Hevesen

Kis fesztiválajánló: A Dinnyetörő Fesztivál egy zenés-kulturális életérzés. Párt független rock rendezvény, egy kis városban, Hevesen.  Ha érdekel egy fiatalok által, kétkezi munkával szervezett és megrendezett fesztivál, akkor itt a helyed. Idén már 7. alkalommal kerül megrendezésre,  a jegy árak még mindig a béka (ssss…) alatt, a hangulat viszont az egekben. Próbáljuk felkarolni a kevésbé ismert együtteseket, hogy együtt váljunk ismertté :), Tehát, ha a mai celeb világ üdvöskéivel szeretnél találkozni, inkább ne ide gyere, mert csalódni fogsz. Amit viszont itt találsz: remek programok, fergeteges koncertek, vidéki hangulat, és persze nagyszerű emberek.

Idei program:

Péntek

17.00 nyitás

20.00 koncertek: Anonym Rock Band, Down For Whatever, Phrenia, The Scarlet, The Tumor Called Marla

Szombat:

15.00 Nappali programok

19.00 koncertek: Heartkiller, Shiva Takszihárom Bad Sector Bankrupt

A fesztivál honlapjaA fesztivál Facebook oldala

// //