fbpx

Lovecrose

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy hazai bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatni valón túl olvashattok egy mini interjút 5 alap+1 speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

IMG_9895.2

A hét zenekara: Lovecrose

Műfaj: Metal/ modern metal/ metalcore/ melodic death metal

Alakulás éve: 2012

Város: Zalaegerszeg

A fiatalos modern metal-t, metalcore-t játszó zalaegerszegi Lovecrose 2012-ben alakult. Azóta több tagcsere történt, a mostani felállás 2015 óta változatlan. Eddig megjelent egy EP-jük 2013-ban Tűréshatáron címmel, majd pedig idén jött ki első teljes stúdióalbumuk, az Alvilág és Ég (melyről már mi is írtunk, kritikánk itt olvasható). A banda különlegessége, hogy a jelenlegi metalcore-os fő vonulaton és a hozzá köthető stíluselemeken túl ők rap- és rap-szerű betétekkel, valamint magyar szövegekkel is színesítik számaikat. Kérdéseinkre a dobosuk, Kiss Benedek válaszolt.

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Az egész zenekarosdi úgy indult el, hogy szerettünk együtt zenélni és mindannyiunk életében nagyon meghatározó szerepe van a zenének. A mai napig ez változatlan, nagyon élvezzük azokat a pillanatokat, amikor megszólal egy-egy új dal. A koncerteken pedig egyre inkább arra törekszünk, hogy ezt a jó érzést, energiát a közönségnek is át tudjuk adni.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

Nagyon konkrét végső célunk nincs. Mindig van egy-egy kisebb cél, amit el kell érni, ezt pedig az éppen aktuális prioritások határozzák meg. Jelenleg úgy tűnik, lassan vezet az út felfelé a kitűzött és már elért célok mentén.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

A dalszövegeknek majdnem olyan fontos szerepe van, mint a zenei körítésnek. Akkor jó egy szöveg, ha tükrözi a zene atmoszféráját és visszaadja annak hangulatát. Emellett pedig fontos, hogy legyen mondanivalója. A szöveg alapja lehet egy aktuális sztori vagy fikció, a lényeg mindig a tartalom és a hozzátartozó üzenet. A legutóbbi albumon található néhány olyan dal, amelyeket összeköt a tartalmuk, de ez a megírásukkor nem volt egyáltalán tudatos.

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Mivel még nem koncerteztünk igazán nagy közönség előtt, így most még a próbatermi/”stúdiókörnyezet” az, ahol jobban ki tudunk adni magunkból mindent. A többi pedig az aktuális fontossági sorrenden múlik. Ha dalírás van terítéken, akkor az kapja a nagyobb hangsúlyt, hogy a stúdióanyag legyen minél tökéletesebb. Ha pedig próbálunk és koncertre készülünk, akkor a hangsúlyt áthelyezzük az élő produkcióra és erre nem sajnáljuk az időt és energiát.

Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

A zenénken eléggé átjön az, hogy szívesen hozzányúlunk más műfajokhoz, amik gazdagítják a hangzásvilágot. Szeretünk kísérletezni, és meríteni az egyéni zenei ízlésvilágokból.

A Lovecrose-t különlegessé teszi, hogy a ma igen divatos metalcore-os muzsika mellé ti magyar szövegeket társítotok. Mennyire volt ez tudatos koncepció nálatok? Mit gondoltok, meddig lehet ezzel a stílussal eljutni? Szerintetek mi emelhet itthon ma ki egy hasonló stílusú bandát a tömegből?

A magyar szöveg a kezdetektől fogva kikötés volt, hiszen alapvetően mi a magyar közönséget akarjuk kiszolgálni és megszólítani. Hogy ezzel meddig lehet eljutni, azt nem tudjuk, de bízunk abban, hogy nem hiába való a rengeteg befektetett energia és egyszer majd mind megtérül. Ahhoz, hogy valaki ki tudjon emelkedni a zenei dömpingből, a legfontosabb a kitartás, a minőség, a zenei alázat és sajnos a pénz. Ezek nélkül szinte lehetetlen az előbbre jutás.

Köszönjük!

A Hét Zenekara oldalunkon ezúttal a zalaegerszegi Lovecrose volt, alább találhattok egy linket, mely első nagylemezük lejátszási listájához vezet; ie folyamatosan kerülnek föl az album számai. Addig is szóljon a klipes Felismerés!

Weboldal: http://lovecrose.wixsite.com/lovecrose

Facebook: https://www.facebook.com/lovecroseband/

Instagram: https://www.instagram.com/lovecrose/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCha5sgU9cvmn43zATFb-82w

Soundcloud: https://soundcloud.com/lovecrose

Alvilág és ég (2017): https://www.youtube.com/playlist?list=PLDLr_11x6mEZnHo0_y9wcKqpbzfc3Rhfy

// //