fbpx

I AM MORBID – Morbid Angel klasszikusok David Vincent csapatától

Hosszú ideje éhezünk egy Morbid Angel bulira, és habár nem az eredeti felállásban, de így is egy kiváló zenészekből álló csapatot hozott össze David Vincent, hogy megmutassák, mi fán terem a halálmetál. Az új csapat a Morbid Angel négy alap klasszikus nagylemezéről, az “Altars Of Madness” (1989), “Blessed Are The Sick” (1991), “Covenant” (1993) és “Domination” (1995)-ről játszik majd május 31-én a Dürer Kertben.

I AM MORBID

A kultikus floridai death metal alapzenekar ex-frontembere, David Vincent (aki egyébként szabadidejében country zenét nyom füstös bárokban) egy egészen izgalmas, retrospektív jellegű death szeánszot fog lenyomni olyan nagyszerű zenészekkel, mint például a géppuskalábú, szintén ex-Morbid Angel tag Tim Yeung (Divine Heresy, Hate Eternal, All That Remains stb..), Bill Hudson (Circle II Circle, TSO) és Ira Black (Lizzy Borden).

Igazi nosztalgia bulinak nézünk elébe, hiszen Vincent és csapata a Morbid Angel legismertebb és legerősebb négy lemezéről fognak játszani. Az 1989-es “Altars Of Madness” az amerikai death metal kvázi stílusalapító anyaga, habár itt még csak nyomokban volt érezhető a mára már tipikus Morbid Angel-ös sátán sound. A debüt Altar inkább egy ultragyors, agresszív thrash anyag, ám kifejezetten élvezhető.

A változást a 91-es “Blessed Are The Sick” lemez hozta. Az agresszív, thrash-es hangulatot szépen lassan a súlyosabb riffek kezdik felváltani (lásd Fall From Grace, Blessed Are The Sick). Az öblös riffek mellett ugyanúgy ott vannak a kaotikus tempók és a darálós témák (Unholy Blasphemy,Brainstorm, Rebel Lands…) melyek nagymértékben hozzájárulnak a true Morbid hangzáshoz.

Aztán egyszer csak kijött a “Covenant” 93-ban és lerepítette a fejeket. Ekkorra már kialakult a stabil Morbid Angel hangzás. Trey Azagtoth tahó riffjei, illetve szólói (pl. World Of Shit), konkrétan lerepítik a fejeket. A lemez egyik legalapabb nótája, a God Of Emptiness egy egészen új (legalábbis akkoriban annak számító), okkult-szerű hangulatot ad át. Vincent öblös, túlvilágot megidéző hörgése, majd a dal közepe felé felcsendülő, kántor jellegű „éneklése” is meghökkentő, de hatásos húzásnak bizonyult.

Majd 1995-ben kihozták a “Domination“-t. Iszonyat brutál riffelés, varrógép lábdob sound, rengeteg tempóváltás. A lemezt hallgatván hihetetlen energiák szabadulnak fel, mind a reszelős, mind a lassabb tételeknél. Ki kell emelnünk a lemez második dalát, a Where The Slime Live-t. A nyitó riff konkrétan a Morbid Angel ars poeticája. Az ilyen témák teszik különlegessé a bandát. Ehhez még hozzájön Vincent takonyszerű énekeffektje, és Pete Sandoval eszelős dobjátéka.

Erről a négy alaplemezről fog játszani nekünk az I Am Morbid. Ráadásul olyan előzenekarok társaságában, mint a magát Pagan Death Metal csapatként meghatározó Helsott és a A horror metal stílus egyik úttörője Necrophagia.

Találkozzunk az év egyik legautentikusabb death metal buliján május 31-én a Dürer Kertben!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1671798336456112/

Jegyek: //new.metal.hu/event/i-am-morbid-necrophagia-helsott-durer-kert/?instance_id=37

 

// //