fbpx

Tripla oldschool metal támadás a Kvltban!

havu_1A Lich King név a World of Warcraft szerelmeseinek már ismerős lehet, a nevet azonban a játékbéli nekromantán kívül egy 2004-ben alakult thrash metal zenekar is viseli. A Lich King eredetileg Tom Martin szólóprojektjeként indult, emberünk azonban időközben zenekart szervezett maga köré, a megalakulás óta pedig már öt nagylemezt adtak ki. A zenekar – filozófiájának megfelelően – minden egyes albumán a régisulis thrash oltárán mutat be áldozatot, ez a szellemiség pedig a srácok koncertjein is érződni szokott. Noha Tom Martin 2015 óta már nem játszik a zenekarral, csupán a háttérből irányítja a dolgokat, biztosan nem fogunk csalódni Zach Smith hangjában sem, aki már a második session-zenész énekesi fronton. A Lich King azonban továbbra is töretlenül halad előre, az oldschool thrash metal és a Kvlt által nyújtott sejtelmes klubhangulat pedig garantáltan elénk varázsolja majd a nyolcvanas éveket!

A nyolcvanas években a heavy/speed metal vonalán mozgó csapatok is hőskorukat élték, a szintén amerikai Seax pedig ebbe a korba enged bepillantást múltidéző speed metal muzsikájával. Egy igazi száguldás motoron a pokolba, sörrel a kézben! Dallamos, gyors gitárok, sebes dob hozzáillő basszussal, valamint sikoltásokkal tarkított tiszta ének – ez a Seax receptje, mely nálam nagyon betalált.

A zenekar egyébként 9 éve létezik, ez idő alatt pedig három nagylemezen vannak már túl, melyek tematikájukban az előbb említett sémát követik. Tucatzenekarról mégsem beszélhetünk, hiszen hiába követik sokan a nagy elődök által kitaposott oldschool ösvényt, sokaknak nem sikerül maradandót alkotnia. A Seax azonban nem ilyen, ezt pedig mindenki a saját fülével hallhatja majd a Kvltban!

A Ravage a Seax gitárosának, Eli Firicanonak az eredeti zenekara, melyben a mai napig aktívan tevékenykedik. Hasonló a helyzet Derek Jayjel, aki azon túl, hogy a Seax dobosa, 2017 óta a Ravegeben is játszik. A kapcsolat a közös tagokon túl a zenei irányvonalban is megnyilvánul a két zenekar között, hiszen a Ravage is speed metalban utazik. Ha nagyon tudományos akarnék lenni, akkor mindkét csapatra ráhúzhatnám a NWOTHM (New Wave Of Traditional Heavy Metal) címkét, mely feltehetően igaz is lenne rájuk. A Ravage is a nyolcvanas évek szellemiségét képviseli, a Seaxnél egy kicsit több heavy metal hatással, mely a zenéjükön keresztül maximálisan átjön. A jelenlegi turnéjukon a nagylemezek anyagain kívül az idén megjelent The Derelict City című EP-ről is hallhatunk majd dalokat.

Oldschool fanatikusoknak a megjelenés kötelező!

// //