fbpx

Közeleg a BABYMETAL album, és a bécsi koncert is

 

Tudjuk tudjuk…már megint a Babymetal. Őket vagy imádni, vagy utálni lehet (illik), de sajnálatos mód, a szerkesztőségben többen is vagyunk, akik kedvelik ezt távol-keleti agymenést, és bízunk benne, hogy olvasóink között is akad olyan, aki nem vetik meg ezt a kis bűnös élvezetet. Aki esetleg nem ismerné, az olvasson bele egy korábbi cikkünkbe, ahol részletesen kibeszéltük, hogy mit is képvisel ez a zenekar. Na de a lényeg, amiért íródott ez a cikk, az nem más, mint hogy hamarosan, október 11-én jelenik meg a Babymetal új albuma a METAL GALAXY, és bizony elérhető közelségbe, Bécsbe is el fogják elhozni és bemutatni a produktumukat a jövő év elején február 11. -én. Nézzük, mit is tudunk eddig a közelgő új lemezről…

Az énekesek és zenészek:

Sajnálatos módon duóra redukálódott a “cukimetál” egyik legmeghatározóbb triója, ugyanis Yuimetal más utakon folytatja a karrierjét. DE! Pánikba esni fölösleges, mert a zenekar frontlánya Su-metal továbbra is vezeti a bandát, ráadásul  egy jó adag ismert vendégzenészt is bevontak az instant diabéteszt okozó cukormázba. Talán nem is annyira elviselhetetlen a dolog, ha azt mondom, hogy ezek a vendégek olyan nevet viselnek, mint a Sabaton parancsnokát, Joakim Brodén, vagy az Arch Enemy kékhajú hörgőgépe, Alissa White-Glutz, vagy a repper F.Hero (akárki is legyen). Sajnos a zenekar életét egy szerencsétlen baleset is nehezítette, ahol életét vesztette a banda gitárosa, Mikio Fujioka. Ettől függetlenül a Kami band továbbra is kitart a csajok mellett, és támogatja őket. Sőt, olyan zenészek is szerepet kaptam pár dalban, mint a Grammy-díjas zeneszerző, Takahiro “Tak” Matsumoto, vagy az amerikai progrock vonalat képviselő Polyphia tagjai.

Az album:

Természetesen már nevet is kapott a korong, ami ezúttal a Metal Galaxy címet kapja. A hozzátartozó dallista sem titok már, és kiderült, hogy 14 szerzemény két lemezen lesz felelős azért, hogy bőven elegendő endorfint a szervezetünk. Ennek előfutárjaként lassan egy éve látott napvilágot a Starlight, ami elég rendesen megosztotta az embereket. Mármint a rajongókat!

Viszont a PA PA YA! című nóta már kétségtelenül a jól megszokott Babymetal stílust és lendületet hozta vissza, amire a rajongók vártak. Ebben a dalban tűnik fel a rapper, F.HERO is.

Harmadik felvonásba az Elevator Girl került ki az zenekar kezei közül. Ez a dal az első, ami teljesen angol nyelvű a banda történetében.

A ráadást pedig a Shanti Shanti Shanti jelenti. Egy igencsak orientális szám, ami eddig elnyerte a hallgatók tetszését.

A következő anyag, már az album lesz, amit mi már nagyon várunk!

Magyar állomásről még nem tudunk, de bízunk benne. Aki pedig ennek ellenére is szeretne biztosra menni, az itt tud jegyet váltani a bécsi koncertre

 

// //