fbpx

The Rebels – Piss Off! albumpremier!

Fogadjátok szeretettel a The Rebels nevű metalbanda premierjét – exkluzívan a Metal.hu-n!

A “The Rebels” lassan több mint 10 éve működő, a székesfehérvári underground-ot erősítő banda, jelenleg várpalotai bázissal. A kezdeti nehézségeken átlendülve, több viszontagságot, tagcserét és egy újraalakulást túlélve, na, meg persze a kemény melónak köszönhetően, a zenekar munkásságában az igazi áttörés a 2018-as Awakening című kislemezük megjelenéséhez köthető, amihez két videóklip is készült.

Balról jobbra: Bujdosó János (Dobok), Velecz László (Bass), Hufnágel Gábor (Gitár), Sárközi Péter (Gitár), Nagy Gergely (Ének)

The Rebels – Piss Off (2019) full album

A nem mindig egyszerű múltból, a tagok  lelkesedéséből és elkötelezettségéből merített erő eredménye a most debütáló első, Piss Off! címre keresztelt nagylemezük.

A lemezen a zene és a dalok szövegei az eddig bejárt utat, a bandát ért külső és belső impulzusokat tolják az arcunkba a zenekar sajátos stílusában, de egyáltalán nem tolakodóan. Az energikus freestyle capoeira alá való rokkolás, alávaló módon elkap és nem ereszt – vagy pedig nagyon utálni fogod. Teljesen hétköznapi témákat érintenek, amivel bárki könnyen azonosulhat, szóval ne várjatok sárkányölést, epikus csatákat megénekelő himnuszokat, hanem a rút valóság fog mellbe vágni, groove-okkal, punkos dallamokkal és nyaktörő break-ekkel megtűzdelve. A szövegek nem kímélik a zeneipart, a politikát sem, viszont itt meg kell állni egy kis kitérőre a mai politikai felfogást tekintve: a zenekar teljesen pártatlan, és nem tartozik semmilyen politikai töltöttségű mozgalomhoz, szervezethez, és teljes mértékben elhatárolódik mindenfajta szélsőséges politikai vagy egyéb nézettől. Csak úgy egyszerűen “Fuck the system!” Nem maradhatnak ki a mindennapokkal megvívott harcok sem a szerelemmel, a függőségekkel és egyéb emberi gyarlóságok miatt generált, az idegrendszerre károsan ható tényezők, amik egy fülhallgatóval és a benne üvöltő zenével gyógyíthatóak. Ezen felül a lemezre még felkerült a kezdőnóta X/y akusztikus verziója is, Drótos Gábor (Gutted) hangszeres közreműködésével.

A srácok nagy izgalommal várják, hogy a lemez megjelenésével a nagy gondossággal dédelgett munkájuk gyümölcse végre beérjen.

Végszóként pedig egy The Rebels idézet:

“Magamat adom, mindig őszinte vagyok,

A Rebels nem banda, hanem baráti kapocs

A zenénk a miénk, az egyetlen vagyon,

de mi miattatok vagyunk, ezért csakis a tiétek a haszon!”

A lemezt a zenekar október 5-én mutatja be Székesfehérváron, a Nyolcas Műhelyben!

Esemény:  https://www.facebook.com/events/667930297028567/

The Rebels – Hopeless/Homeless official video:

The Rebels – I Can Fly official video:

// //