fbpx

Június-júliusi metal szemle

Hejjhó! Reméljük minden kedves olvasónk ezerrel tolja a nyári fesztiválozást és az open air bulikat is. Mi még nem fáradtunk meg kellőképp, összegyűjtöttünk nektek pár fontos eseményt a nyár első kétharmadából – június-júliusi összesítő írásunkkal jelentkezünk. Nyári kiadásunkban magyar feltörekvő zenekarok híreit osztjuk meg veletek – híreiteket továbbra is szívesen várjuk!

Új live videóval jelentkezik a Dreamgrave

A Dreamgrave elkészült a tavalyi ShowBarlangos Metal Farsangon rögzített koncert dalainak live videóival, amiből most a 2014-es Presentiment című albumról (Spotify, Bandcamp, YouTube) érkező Black Spiral után a The Last Drop Falls-t tesszük közzé.

“Igyekeztünk az egyébként minden dalhoz a koncerteken vetített vizuálok részeit is elrejteni a videókban, ami remek hangulatfestő elem, nem kevésbé segít egy kicsit közelebb hozni a koncertes látványt.” – írja a zenekar.

A banda egyébként a hónapokban jelent meg vadonat új Monuments c. EP-sorozatának első részével a The Anxious-szel, ami ugyancsak elérhető a szokásos helyeken, így Spotifyon, Bandcampen és YouTube-on is.

Dreamgrave Facebook – Dreamgrave honlap

Kazah – klip a hardcore csapat debütalbumáról

Elérhető legújabb klipünk a tavaly év végén megjelent Feed Your Beast debütáló albumunkról. A Puppets című számunkra készült klip képanyagát március elején rögzítettük Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem műtermében. Az utómunkálatokkal kissé megcsúsztunk, sokat változáson esett át a klip mire elérte jelenlegi formáját melyet az alábbi linken lehet megtekinteni:

A Feed Your Beast albumunkat fizikai formában jelenleg csak az Amerikai Egyesült Államokban lehet megvásárolni, ahol eddig több mint 4.000 példányban kelt el. Digitális formátumban viszont elérhető a nagyobb stream szolgáltatóknál.

Kazah SpotifyKazah Bandcamp

Smoking Frog – Budapestről szóló dalt írtak

A zenekar 2016. novemberében alakult Szombathelyen. 2017. áprilisában megtartottuk bemutatkozó koncertünket, nagyjából 100 ember előtt, Ezután gőzerővel kezdtünk el dolgozni első albumunkon. Nyár végére össze is álltak a dalok, így agusztus végén felvettük, majd egy hosszú keverési időszakot követően érkeztünk el addig a pontig, hogy 2017. novemberében megjelent első lemezünk Ősrobbanás címmel, ami megtalálható minden fontosabb streaming szolgáltató (Spotify, Deezer) valamint online áruház (iTunes/Apple Music, Google Play) kínálatában, de fizikai formában is.
2017. November 17-én a szombathelyi Végállomás Klubban megtartottuk lemezbemutató koncertünket ahol nagyjából 180 ember volt velünk, ami számunkra akkor felfoghatatlannak tűnt.
A 2018-as év is hozott eddig jó néhány őrületes koncertet. Játszottunk együtt a Phoenix Rt., a Burnout és a Down For Whatever zenekarokkal. A közeljövőben turnéra indulunk a Kalapács zenekarral 2019. májusáig. Ezenkívül folyamatosan születnek az új dalok is, amelyek folyamtosan fognak megjelenni a streaming szolgáltatásokon, Youtubeon.

Smoking Frog weblap –  – Smoking Frog Spotify

 

A Rumproof zenekar bemutatja: – Hey’A! Nász az avaron turné

A Rumproof zenekar bemutatja: Hey’A! Nász az avaron, avagy az ég kék a ZséEff (fantázianévre hallgató) kézműves turnéját! A pécsi kalózok ezúttal ismét ellátogatnak az ország számtalan pontjára, hogy zenéjükkel és műsorukkal mosolyt csaljanak a pofikákra!
Szóóóóóóóval, Kalandra fel!
A metál úgy a jó, ha folk… na meg kalóz… na meg kocsma eeeeee! 😀 Meg persze ha mindenki vidám!  \m/ Szóval azoknak, akik nem tudják, hogy ezidáig mi hiányzik az életükből, a kalózok megfogják a kis kezüket és megmutatják mi is az az igazi szabadsággal átitatott önfeledt szórakozás… így a hétköznapok okozta stressz és levertség kezelésére erősen javallott ellátogatni a koncertjeikre, melyeknek dátum és helyszínkombóik a következők:

 

Szeptember:
09.07. – Budapest – Instant
09.08. – Sopron – 762 Klub
09.19. – Szeged – Go-Kart Pálya
09.28. – Kalocsa – Napközi Music Club
Október:
10.19. – Baja – Armstrong Club
10.26. – Győr – Dongó
10.27. – Kaposvár – Angus Music Club
10.31. – Pécs – Strausz Tititá
November:
11.02. – Székesfehérvár – Ikon Club
11.09. – Veszprém – Metró Söröző
11.16. – Szeged – Városi Rock Klub
11.23. – Kecskemét – Kilele Music Cafe
11.24. – Budaoest – TRIP Hajó – R.O.T.S.S. VI.

Divided – poénosra vett feldolgozás

A divideD most tért vissza a 24. századi Svájcból, ahol René Baumann császár vezeti az országot. Bobo császár azt a megbízatást adta a zenekarnak, hogy írják meg a 21. században azt a himnuszt, amivel az uralkodását ünnepelhetik halhatatlanná válása után. Ez lett az eurodance mozgalom egyik vezéralakjának legnagyobb slágere, a Pray, a közepén magát a mindenható Jimmy Barnes-t megidézve.

Lovecrose – új klip

Kijött a modern metalos Lovecrose zenekar legújabb videóklipje, amely “A Hős” címet viseli. A srácoknak tavaly jelent meg első albumuk Alvilág és Ég címen az Edge Records gondozásában, a mostani dal pedig a majdan érkező következő lemez előfutára. A dalt a mostani Rockmaratonon mutatta be először az év elejétől friss felállásban zenélő csapat.

Lovecrose Facebook oldal –  Lovecrose Youtube

Akrasia – digitális demót jelentetett meg a fiatal magyar thrash csapat

A zenekar 2017 elején alakult Budapesten, és mint a legtöbb hazai próbálkozás, egyfajta baráti alapon működő, hobbizenekarként kezdett el feldolgozásokat játszani olyan zenekaroktól mint például: Dying Fetus, Death, Metallica, Gojira… A csapat viszonylag fiatal tagokból áll, legtöbben a húszas éveink legelejét tapossuk. Jelenlegi felállás: Kövesi Márton (dob) Tóth Marci (gitár-ének) Spanyiel Péter (gitár) Hardon Ricsi (basszus). A zenekar szavaival: “Hivatalos kiadványunk eddig csak egy létezik, a 2018 februárjában saját kiadásban megjelentetett “Akrasia” demó, amit otthoni körülmények között vettünk fel. Habár nem szeretnénk skatulyákat aggatni magunkra, a demón szereplő három dal egyértelműen a thrash metal stílusjegyeit hordozza magán és nyilvánvalóak a zenei hatások, de ezen felül is szeretünk kísérletezni death, prog metalos, sőt még lassabb, melodikusabb elemekkel is. Jelenleg folyik a dalírás és amint a körülmények adottak a zenekar stúdióba vonul, hogy felvegye az első teljes nagylemezét.”

Akrasia FacebookAkrasia Bandcamp

Új EP a budapesti RustRoute-tól!

A 2017-ben alakult budapesti, RustRoute nevű zenekar július végén adta ki első EP-jét, VIIII LIVES címmel. A korong több stílust is vegyít, így lehetséges az, hogy progressive rock és death metalra hajazó riffek és énektémák váltakoznak. Az album legfőbb témája a napjainkat átjáró apátia, és az ebből való kilábalás lehetőségei és módjai. A zenekar mindössze két tagból áll, Szigeti Csaba a szólógitárért, Lányi Örs pedig a ritmusgitárért és a screamelésért felelős.

Az EP elérhető Spotify-on, Amazonon, Deezeren, Google Play-en, és még sok más helyen.

Különleges este az Asphalt Horsemen-nel!

Most szerdán Aug 1-én a Barba Negra Track színpadán játszik az Asphalt Horsemen  az Ozone Mama társaságában. Az Asphalt legénysége különleges vendégeket hívott erre az estére.Így egy laza jam keretein belül láthatjuk Jesse-t ( ex-Hollywood Rose), aki tavalyi színpadi balesete óta sajnos nem sokat szerepelt eddig.  A másik arc viszont 6 év óta nem volt hazai földön, mert családjával már Ausztráliában él. Ő Cha Cha ( ex-Kowalsky mega vega, ex-Los Vegas). Mindenkit szeretettel várunk egy laza nyári estre, korai kezdéssel! Kapunyitás 18:00 órakor.

Inhumen – dühös népitélet!

Az Inhumen zenekarról korábban már írtunk, akkor egy EP-jük volt friss, most pedig új szöveges videóval jelentkeztek. A zenekar így nyilatkozik az új anyagról: “A dalban megfogalmaztuk azt a bennünk felgyűlt dühöt, ami szerintünk a lakosság többségében is megvan. A videóban direkt nem konkrét politikusokat célzunk meg. Az összes öltönyös seggfej magára veheti, akik mások lehúzásával érik el anyagi sikereiket. Legyen az motivációs tréner, szingli tanácsadó, politikus vagy ügynök, mindegy. A produktumban Firka (ex-Over My Dawn) énekes segített ki és készítette el a videót, mint Proving Ground Pictures.

A csapat felállása:
Ének: Tóth Dávid, Firka
Gitárok: Kiss Betti, Győrfi Dávid, Török István

Dob: Dobrányi Ferenc

// //