fbpx

Insomnium – Eljátsszák a teljes Winter’s Gatet!

Végre Magyarországra is elér az Insomnium Winter’s Gate turnéja. A Tribulation-nel közös úton a zenekar a legutóbbi, egy dalnak tekinthető Winter’s Gate -t mutatja be, ami azt jelenti, hogy a teljes album/dal eljátszásra kerül, de természetesen a legnagyobb slágereket sem hagyják ki. Melodic death metal-headek, március 20-án irány a Dürer kert középső terme! Facebook esemény itt.

A Tribulation utoljára két éve járt Budapesten. A deszkákat bemelegíteni hivatott svéd brigád idén jelentkezett új albummal, a 2018-as Down Below csupa nagyszerű, gótos hangzású, de nagyon dallamos black metal dalt tartalmaz, de ha az ezt megelőző albumokról válogatnak a svédek, akkor is biztos nagyszerű (nyak)bemelegítés lesz!  Ne ijedjen meg senki a “black” jelzéstől, felismerhetőek azért a melodeath elemei is a 2004 óta működő csapat zenéjében, és az egész muzsika nagyon dinamikus, szinte biztos, hogy már ekkor is röpködni fognak a hajak. Ne maradjatok le az ő fellépésükről sem, mert zenéjük biztosan maradandó élményt hagy!

https://www.youtube.com/watch?v=rYKe0a2cufk

A főattrakció természetesen a finn melodeath királyai (erről természetesen lehetne vitatkozni, de nem érdemes – ilyen szintű érzelem- és dallamkavalkádot, amit az Insomnium is művel, nem egyszerű összehozni). A csapat első demója jövőre már húszéves lesz, úgyhogy nem igazán újoncokról beszélhetünk, de ennek ellenére a Niilo Sevänen vezette csapat mindezen évek és hét év után is töretlen lelkesedéssel halad előre és szállítja a jobbnál jobb dalokat. Utoljára előzenekari pozícióban, a 2015-ös “um-turnén”, az Ensiferum és az Omnium Gatherum társaságában, és végre megérdemelnek egy saját headliner bulit a magyar fővárosban – Insomnium rajongók számára több, mint kötelező!

23130829_10154742084215448_2638578741137570348_n

// //