fbpx

III. Sea Of Sorrow Fesztivál – Robot, 2019. február 16.

Nem mindennapi esemény várható február 16-án, szombaton az Akácfa utcai robotban: harmadik felvonásához érkezett a Sea Of Sorrow, nem kisebb fellépőkkel a színpadon, mint az Arkhē, a Dharma és a Reason.

A gyöngyösi dark metal – dallamos doom – gothic metal-ban nyomuló Reason lesz az este egyik vendége. Kimondani is sok, több mint 25 éve működnek Gyöngyösön, és minden bizonnyal a kiválóan összerakott 2010-es Halcyon Days mellett az új jövevényről, a Divine Rest albumról is hallgatunk dalokat.

A másik fellépő a budapesti Dharma zenekar lesz, ők immáron 12 éve aktívak, és női énekkel fűszerezett zenéjüket lehet aznap este élvezni. A rockos – metálos, időnként indusztriális és kütyüs felhangokkal vegyített zenéjük abszolút pozitív fogadtatásra talált, és számos kritika maximális pontszámmal illette a legutolsó, 2018. februárjában megjelent Substance albumukat. Úgyhogy ha konzervzene helyett élőben szeretnétek élvezni  a Ritzel Ani hangjában megbúvó energiákat, akkor február 16-ára adott a program.

Gondolom, az Arkhē zenekar zenéjét nem kell bemutatnom, de ha mégis, akkor a következőt kell tudni róluk. Ezt a zenekart a Sear Bliss-főnök Nagy András alapította, és első albumuk 2016-ban jelent meg, a legjobb kritikákat kapva. A műfaj igazából nehezen kategorizálható, a magyar című – de angol szövegű – dalok tulajdonképpen a progresszív rock, az indusztriális metal, a black metal és a dzsessz jegyeit hordozzák magukon, időnként akár egy számon belül is. Teljesen egyedi kísérletezés, ami egészen fantasztikus eredménnyel zárult, és reméljük, hogy a készülő új anyagokból is hallhatunk valami csemegét.

Tehát aki érdeklődik a hagyományostól eltérő metal, a nem hétköznapi zenei megközelítések iránt, annak február 16-án a Robotban a helye!

// //