fbpx

Ihsahn szerint most már tényleg összejön a Matt Heafy-vel közös projekt

Az Emperor régóta szólóban aktív énekes-gitárosa, Vegard Sverre Tveitan, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Ihsahn, a görög TV War adásának adott interjújában számos érdekes téma mellett néhány mostanában aktuális kollaborációról mesélt. Régóta köztudott, hogy hősünk évek óta tervezget egy közös projektet a Trivium főnökével, Matt Heafy-vel, ami úgy néz ki, hamarosan tényleg napvilágot is lát – legalábbis zenei szempontból már elkészült az anyag.

“Még mindig dolgozunk rajta. Ha jól emlékszem, Mattel még 2012 környékén kezdtünk el dumálni erről. És most úgy néz ki, végre össze is jön. Többé-kevésbé minden dal készen van már. De vannak határidős feladatok, kiadói ügyek. Most jön az új Trivium album, és a többi. De már határozottan közel járunk.”

Emellett nyilakozott a Rob Halforddal és a Behemoth-főnök Nergallal közös tervezett projektről is.

“Ez eredetileg olyasmi volt, amit Robbal nagyon régen, még 2001 környékén kezdtünk el tervezgetni. Valaki emlékeztetett egy olyan nyilatkozatára, hogy szívesen csinálna egy közös albumot velem, ami természetesen hatalmas elismerés volt számomra. Aztán egyik éjjel váratlanul felhívott. Azóta már rengeteg minden történt, de akkor nem volt a Priest tagja. Azóta persze visszatért, így megint tele van a naptára. Az ilyesmit nem lehet erőltetni, csak akarhatod, hogy megvalósuljon. Rob nagyon nyitott, folyamatosan figyeli a színtér alakulását, teljesen képben van, hogy mi történik a metál műfajokban. Természetesen beszélt Nergallal, akivel mi is barátok vagyunk. Szerintem nagyszerű lenne, ha mi hárman valamikor csinálnánk valamit, szóval reménykedjünk. Semmi konkrét terv nincs még, de mondhatni, beszélgetünk róla.”

Ihsahn, akinek legutóbbi, Ámr című albuma tavaly májusban jelent meg, ebben a hónapban lépett fel zenekarával az A38-on, a koncertről írt beszámolónkat itt olvashatod.

// //