fbpx

Dave Lombardo nem lesz ott a Slayer utolsó koncertjén

Legalábbis ezt nyilatkozta egy a detroiti WRIF rádióállomás Meltdown című műsorának. Az ok egyébként pofonegyszerű: aznap éppen játszik Mexico Cityben. Halkan hozzátesszük, hogy nyilván ha nagyon akarta volna, biztosan szervezheti másképp az életét, de ismerve jelenlegi viszonyát a zenekar tagjaival, valamint 2013-ban bekövetkezett távozásának meglehetősen barátságtalan körülményeit, annyira nem meglepő a dolog.

Az ezt firtató kérdésre így válaszolt:

“Nem. Ugyan már! Szóval nem. Azt hiszem, aznap pont koncertem lesz. A Suicidal Tendencies-szel játszunk a Knotfesten Mexico Cityben, aztán megyünk tovább El Salvadorba, egy másik fesztiválra. Szóval épp játszom akkor.”

A beszélgetés során természetesen más témák is szóba kerültek, például hogy dolgozna-e valaha is stúdiózenészként vagy filmzenéken az állandó turnézás helyett:

“Nem. Ne hülyéskedj már! Imádok dobolni, színpadon lenni, turnézni, elmenni mindenféle szép városba. Ez az életem része. Nehéz rávenni arra, hogy lassítsak. Nézz rám, 54 éves vagyok, és a feleségem mindig azzal jön, hogy “Apám, olyan vagy, mint az Energizer Nyuszi, folyamatosan pörögsz. (Az Energizer használ egy az Európában ismert Duracell nyuszihoz hasonló kabalafigurát az Egyesült Államokban és Kanadában, eredetileg pont a versenytárs reklámfiguráját parodizálták vele – az Energizer nyuszi nyakában egy hatalmas lábdob látható. – a szerk.) Én meg erre azt mondom: “Hé, hát nekem ez a természetes.” Néhány éve másképp tekintek már erre. Ahelyett, hogy én lennék a hiperaktív, hogy ‘Ó istenem, annyira pörögsz, tele vagy energiával!’, inkább arról van szó, hogy ‘Nem, ti vagytok túl lassúak. Ez a probléma.’ Egyszerűen csak más sebességre vagyok beállítva, mint ti. Az én lemezem negyvenötösön forog, a tiétek meg harminchármason.”

Utóbbin egyáltalán nem lehet csodálkozni, hiszen Lombardo az utóbbi években három zenekarban is aktív: a Suicidal Tendencies mellett ő dobol a Misfits aktuális koncertjein, és a Dead Cross nevű projektben is.

A teljes interjú itt hallgatható meg.

// //