fbpx

Igorrr – Totális zenei agymenés október 26-án a DürerKertben!

18489629_408859982832867_8391353522559890743_o

Bizonyára sokan próbálkoztak a francia Igorrr zenekar műfaji besorolásával az elmúlt években, valószínűleg kevés sikerrel. A zenéjében többek közt black/death metalt, klasszikus zenét, breakcore-t, drum and bass-t, trip hop-ot, valamint különböző folkzenéket is ötvöző zenekar 2016 végére készült el harmadik nagylemezével, amit Savage Sinusoid címmel adott ki a Metal Blade Records, méghozzá a világ minden részén. Az idén júniusban megjelent lemez talán még szerteágazóbb, mint elődei, és fontos megemlíteni, hogy a hangszerek mind élőben följátszottak. Ennek eredményeképp rengeteg vendég is szerepel a lemezen, többek között  a Cattle Decapitation frontembere, Travis Ryan, aki a Cheval, az Apopathodiaphulatophobie és a Robert című számokban énekel.  A művészi szabadságot egészen konkrétan értelmező Gautier Serre francia eklektikus zeneszerző, a zenekar megálmodója és agya így nyilatkozott az új lemezről:

“Egyszerűen csak olyan zenét szerettem volna alkotni, amit én magam szeretek; anélkül, hogy azon morfondíroznél, vajon túl komplexek lettek-e a dalok, vagy általában véve túlzásokba estem-e. A zene, amit én csinálok, számomra komoly értelemmel bír; nincsenek benne kötöttségek. Olyan ez, mint egy nagy buli, aminek során metalisták, elektronikai kockák, klasszikus zenei és barokk-rajongók, valamint cigány-prímások együtt berúgnak, és közösen igyekeznek kihozni a legjobbat minden műfajból”

Idén októberben pedig hozzánk is eljut lemezbemutató turné, amely keretein belül élőben hallhatjuk a lemez dalait a DürerKert nagytermében.  Nem olyan rég a zenekar egy élő videót is megjelentetett, így nagyjából az is látszik, hogy miféle produkcióra számíthatunk.

Amennyiben nem akartok lemaradni érdemes minél hamarabb megváltani a jegyeket, ugyanis már több, mint a 80% elkelt. Az estét Dj Mesterházy és a brit Broken Note vezeti fel.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/261484457593224/

Jegyek: https://tixa.hu/igorrr

// //