fbpx

Hogyan zárjuk le méltóképpen a júliust? – Acidez koncertajánló

Létezik-e tökéletesebb lezárása a júliusnak egy Acidez koncertnél? A négytagú brigád július 31-én a Dürer Kert kistermében fog koncertet adni a fővárosi punk csapat, a Francesco és a Haverok társaságában.

Ha a Facebooknak hinni lehet, Francescóék 2014-ben alakultak, zenéjükben pedig a régi punk szellemet vetítik a hallgatóság elé. Rövid, lényegre törő, véletlenül sem túlbonyolított punk-rock dalokról beszélünk, melyeket a srácok már nagylemezként is kiadtak 2017-ben. Egyszerű és nagyszerű muzsika ez a hazai punk undergroundból, szóval hogyha bírod  az ilyesmit, már csak őmiattuk is ott a helyed a Dürerben!

Ha viszont a kissé keményebb vonalú punk áll közelebb a szívedhez, az Acidez a te zenéd! A mexikói kvartett alapvetően hardcore punkot játszik, de a thrash ’n’ roll jelzőt is használják magukra, ami egyáltalán nem alaptalan. 2003-as alakulásuk óta egy EP-t, négy nagylemezt és három splitet már letettek az asztalra, zenéjükben pedig hol a punkosabb, hol a metalosabb vonal kerül előtérbe. Hab a tortán, hogy dalszövegeiknek a túlnyomó része az anyanyelvükön, spanyolul íródott, ezzel egy kis egzotikus ízt adva az összképhez.

Az Acidez járt már nálunk, szóval hogyha legutóbb nem sikerült eljutni a koncertjükre, itt a nagyszerű lehetőség behozni a lemaradást.  Külön öröm, hogy mindezt igen baráti áron, 1500 magyar forintért teheted meg. Belépők csak a helyszínen! Kalandra fel!

// //