fbpx

Hírek az új Slipknot-albumról!

Készül a Slipknot hatodik stúdióalbuma, már csak augusztus 9-ig kell várniuk a rajongóknak, emellett a világ egyik legközismertebb metalbandájának lemezéről már jópár információmorzsát el lehetett csípni, mint például…

Egy interjúból tudjuk, hogy Corey Taylor a „gonosz”, „nevetséges” és „igencsak sötét menet” jelzőkkel illette a korongot. „Bonyolult, sötét, kemény, dallamos, könyörtelen, mérges és nyers”. Rengeteg olyan dologról szó esik benne, amire az embereknek szükségük van az életében. Az első album és az Iowa közötti átmenet lesz az új album. Abban az időszakban vagyunk, amikor a legtöbb zenekar lelassít, de azt hiszem, mi megírtuk az eddigi legkeményebb anyagunkat. Teljesen őrült lesz, tuti összeszarják magukat az emberek, amikor meghallják. A cucc egy része kibaszott kemény és mocskosan gyors, emellett a legambiciózusabb de legkísérletezőbb albumunk is. Amikor már mindenki azt hitte, kb. tudja, mi a Slipknot, és ismerik a receptünket, eléjük vágjuk ezt.” Ebből az ígéretes új anyagból egyelőre egy single-t ismerünk, az All Out Life-t. Erről viszont Corey azt mondta, hogy közel sem olyan sötét és kegyetlen, mint a többi anyag, amin dolgoznak.

Tényleg elég komolyan veszik a sötétséget, Taylor szerint a Slipknot történetének az eddigi legsötétebb fejezete, és ezt támasztja alá Jay Weinberg véres dobcuccáról készült kép is.

 

View this post on Instagram

 

In case you’re wondering what kind of album we’re making

A post shared by Jay Weinberg (@jayweinberg) on

A már meghallgatható dalról azt lehet tudni: „Már a közbeszédben van a toxikus maszkulinitás és toxikus rajongás, de keveset beszélnek arról a szintén toxikus hozzáállásról, hogyha valami már több, mint tíz perce jelent meg, már nem is jó és nem is érdekes. Szeretem én is az új zenét, de azért ne fordítsunk hátat a réginek.” – mondja Taylor.

Az album sokféle érzésről is beszél, igazán ihletett állapotban írta Corey: „Persze eddig is csinálgattam a dolgaim, de ahogy most összejött a csapat, és elkezdtük írni a számokat, ez a legjobb zene amit valaha hallottam, annyira inspiráló volt, egyszerűen csak leírtam mindent, amit éreztem. Elég nehéz pár év van mögöttem, úgyhogy ezekben a dalokban az is lecsapódik, ahogy ebben próbálok rendet tenni, többek között megküzdeni a depressziómmal. Azt hiszem, sok-sok éve nem nyíltam meg ennyire.”

„A terv az, hogy az év első fele a stúdiózásé, majd a produkció, közben új maszkok és ruhák, és remélhetőleg a megjelenéskor, nyáron már bele tudunk vágni a turnézásba is. A Stone Sour-ral most kicsit szünetelek.” – mondta a jövővel kapcsolatosan a frontember.

 

View this post on Instagram

 

Back to work…

A post shared by Corey Taylor (@coreytaylor) on

A korábbi anyagokhoz egy ponton hasonlítható a még nem közzétett című album, Taylor a 2001-es lemezüket említette: „Olyan, mintha a srácok, akik anno felvették az Iowa-t, most felnőttek volna, kicsit értek volna, és most újra nekiállnának. Feldemóztuk, és iszonyatosan jó érzés volt, akkor már tudtam, hogy az albummal szeretnénk azt a „live feel”-t, vagyis az élő zene érzését kelteni. Húsz dalt demóztunk fel, már csak ki kell választani, melyikek kerüljenek fel az albumra. ”

Ne felejtések el hogy idén a Volt fesztiválon láthatjátok őket élőben!

Cikkünk az NME cikkének fordítása, amit Tom Connick tett közzé május 7-én.

Fordította: Vica

// //