fbpx

Heti metal szemle 5.

Így a hét végén ismét összefoglaljuk nektek, hogy mi történt a héten a Metal.hu és a hazai élet háza táján. A hét zenekara a Heedless Elegance!

Heti érdekességek

Emellett egy másik tehetséges magyar csapat is bemutatkozott nálunk, olvassatok az Asmodeus Mantra-ról. Elolvasom!

Meginterjúvoltuk a visszatérő Slytractet is. Elolvasom!

Beszámolunk a Lords of Chaos premierjéről és a beszélgetésről is… Elolvasom!

Utánamentünk kicsit a lemondott Mgła koncertek hátterének… Elolvasom!

Megkritizáltuk a magyar Faminehill új albumát, nagyon jó lett! Elolvasom!

A hét egyik legkedvencebb cikke azzal volt kapcsolatos, hogy a metal mint zenei stílus nő a leggyorsabban. Elolvasom!

Beszámoltunk a müncheni Dark Easter Metal Meeting-ről is… Elolvasom!

A Sear Bliss Vígh Zoltánját kérdezgettük a Slayer-ről. Elolvasom!

Slytract – Megjelent a harmadik lemez!

Hosszú hallgatás után újult erővel jelentkezik a 2012-ben feloszlott miskolci extrém metal brigád, a SLYTRACT. Harmadik lemezük ami 12 új dalt tartalmaz, digitális platformokon már streamelhető: https://musiclnk.com/artist/slytract/slytract/

A felállásban is történtek változások, a zenekar magját alkotó Melegh Gábor – Galántay Tamás páros mellett ezúttal már Czeglédi Gyula is teljes értékű tagként szerepel, a basszusgitárt pedig a Conan’s First Date és az Absent Distance soraiból ismert Bencze Márton vette át.

Az új album a banda munkásságának méltó folytatásaként hozni fogja a srácokra jellemző gyorsaságot, brutalitást és dallamokat, de számos olyan elemmel bővült, amelyeknek eddig nyoma sem volt a korábbi anyagokon. Ehhez nagyban hozzájárult Mick Kenney (Anaal Nathrakh) produceri és hangmérnöki tevékenysége, aki korábban olyan bandákkal dolgozott, mint a Carnifex vagy a Bleeding Through, emellett további neves vendégzenészek felbukkanása is várható.

Gáborék azt ígérik: “Rengeteg meglepetést tartogatnak a dalok, mindannyian feszegettük a határainkat és hangulatban egy nagyon sötét, de mégis emelkedett atmoszférára lehet számítani, amit sokszor végletek jellemeznek” – hogy ez mit is jelent valójában, hamarosan kiderül, de a most megjelent klip és a korábbi teljesítményük alapján biztosan nem fogunk csalódni.”

The Fleet Street dalmegjelenés

Megjelent a magyar southernes, stoneres The Fleet Street új dala, a Find My Fate. A dal ingyenesen letölthető a zenekar Bandcampjéről!

Fattyú – Megjelent a második EP!

Megjelent a magyar egyszemélyes ambient black metal project második EP-je, ami a Ritu Paganorum címet viseli. A Ritu Paganorum kislemez három tételes, 20 perc játékidővel rendelkező pogány rituálé. A durva ős-black témákat népihangszerek, billentyűk és ambient betétek teszik még zsigeribbé és színesebbé. A Hagyaték lemezhez képest egy sokkal letisztultabb, határozottabb és összeszedettebb anyag került elénk. Aki kedvet kapott hozzá, azok meghallgathatják a régi és új anyagot is Youtube-on, valamint Bandcamp-en is, ahol ingyenes letölthető.

https://www.youtube.com/watch?v=D4Bl8kZxK-s

// //