fbpx

Heti metal szemle 11.

Ismét eltelt egy hét, ismét összeszedjük nektek a hét fontos történéseit, és hogy mivel érdemes foglalkozni, vagy olvasni a metalon belül. A hét zenekara a Sour Smile!

Heti érdekességek

Nem hagyhattuk ki a Slayer búcsúturnéjának magyarországi állomását, ami ilyen volt… 

Amon Amarth és Trivium koncerten jártunk, és be is számolunk róla. Elolvasom!

Megkritizáltuk a Motionless in White albumát. Érdekel!

Meginterjúvoltuk Vörös Gábort a Hiinaarból (és WMD-ből)… Érdekel!

Összefoglaltuk, milyen intézkedésekkel lehetsz kicsit környezetbarátabb a Rockmaratonon. Érdekel!


Inercy – Új dal és lyric video

3 év csend után új szerzeménnyel jelentkezett a modern metalban utazó INERCY. Az Önkívület című dal a jövőben érkező Veletek Született albumon fog helyet szerepelni. A felvételek a miskolci MGH stúdióban készültek, a keverést és maszteringet a No Silence-s Simi végezte.

A zenekart legközelebb 06.15-én, a budapesti S8 Underground Clubban lehet elcsípni a Collisborn, a Flout és az 58 zenekarok társaságában. Esemény itt!

Innistrad – Új szöveges videó, úton a lemez!

A 2016 tavaszán alakult soproni Innistrad zenekar bemutatkozó EP-je, az 5 tételes Múló jövő 2017-ben jelent meg, de a thrash csapat már javában dolgozik a friss anyagán. Most azonban az EP címadó dalához született szöveges videót tették közzé.

“A 2017-ben elkészült Múló jövő EP-nk címadó dalához született meg az új szöveges videónk. Még a második lemez megjelenése előtt meg akartuk mutatni ezt a témájában is súlyos dalt a nagyvilágnak. Az új lemezünk anyaga összeállt, a stúdiózás azonban csúszik egy kicsit, hiszen folyamatosan koncertezünk, de az általunk szervezett 3. Soproni Metal Invázión – október elején – már minden bizonnyal elérhető lesz a CD.”

Jótékonysági koncert és focitorna a leukémiás gyerekekért

Mindössze 37 évesen vesztette életét Blahó Dávid. A leukémiában elhunyt újságíró tiszteletére júniusi születésnapján emlékkoncertet és labdarúgótornát szerveznek barátai, amelynek teljes bevételét a Szent László kórház területén működő Démétér Háznak ajánlják fel, ahol a családok együtt lehetnek a csontvelő-átültetésen átesett gyerekekkel azok gyógyulási folyamata alatt.

Egy általános laborvizsgálat mutatta ki januárban, hogy nagy a baj, és Blahó Dávidnak a Szent László kórházba kell költöznie, hogy a vérképből kimutatott leukémiát kemoterápiával kezdjék el kezelni. Sajnos nagyon hamar megtörtént a baj, két nap után agyvérzést kapott, és ugyan még hetekig küzdött, de február közepén szervezete feladta a küzdelmet.

− Dávid kohéziós erő volt mindenhol, ahol feltűnt, legyen az munkahely vagy valamilyen társaság − mondta Molnár Attila, közeli barátja, aki a sokkból lassan felocsúdva úgy gondolta, méltó emléket szeretne állítani tehetséges kollégájának. A családdal és a barátokkal összefogva úgy döntöttek, támogatni fogják a kórház területén működő alapítványt, amely arra törekszik, hogy méltó körülményeket biztosítson a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek gyógyulásához.

Dávid korábban az Esti Hírlap szerkesztője volt, dolgozott a jégkorongszövetség és a Vasas labdarúgócsapata sajtófőnökeként, az utóbbi négy évben olyan zenekarok karrierjét egyengette, mint például az A Dal című műsorban rendre megforduló Leander Kills. Az évek során maga is zenélt több formációban és mindig is focizott, különböző kispályás csapatokban. Éppen ezért emlékeznek rá jótékonysági emlékkoncerttel és labdarúgótornával.

− Nagyon sok segítséget kapunk a legkülönbözőbb helyekről, ami hozzásegít minket ahhoz, hogy minél nagyobb összeggel támogathassuk a gyerekek gyógyulását − tette hozzá a főszervező, aki elárulta, a június 15-i belvárosi koncertet és a június 16-i, a Vasas-pályán tartandó focitornát hagyományteremtő céllal rendezik. A koncerten Dávid gyerekkori bandája, a Neverland, valamit a Helo Zep! zenekar és Sabina is fellép. A focitornán ott lesz mások mellett az újságíró válogatott, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Vasas szurkolói csapata. A családi csapatban pályára lép több egykori Vasas-kedvenc, Pál Zoltán, Lázok János és Kincses Péter is.

Az alapítvány számára bárki utalhat pénzt, hogy segítséget nyújtson. A szervezők kérése, hogy ha valaki támogatni kívánja az alapítványt, akkor a közleménybe azt írják: DAVE.

Démétér Alapítvány
Adószám: 18256110-1-43
Számlaszám: 10102086-56951900-01001003

Dave Feszt

2019. június 15. 19 óra

Under Budapest

VIII. kerület, József körút 60.

Fellépők: Helo Zep!, Sabina és a NeverLAND

Dave’s Cup

2019. június 16. 11–17 óra

Vasas-pálya, Fáy u. 58.

 

// //