fbpx

Heti metal szemle 1.

A havi metal szemle immáron átalakul, ezentúl hasábjainkon hetenként láthattok egy-egy szemléző cikket, mely összesíti a héten megjelent cikkeinket, továbbá ezentúl is várjuk zenekarotok friss híreit, anyagát, közleményét!

Heti érdekességek

Az eheti hét zenekara a modern metalos Pennhurst!

Először is: két évesek lettünk, ennek örömére minden féláron van a shopban, továbbá összeszedtük a leglátogatottabb cikkeket, és írtunk a jelenlegi haladásról és pár új tervről. Elolvasom

Static-X hírek – több újdonság is várható a nu metal csapat házatáján… Elolvasom…

Heedless Elegance – új single, április 11-én fellépnek! A klasszikus metalcore vonalas magyar Heedless Elegance egy új single-lel és egy last minute bulival is jelenetkezik! Elolvasom

EluveitieAtegnatos kritika – április 5-én jelenik meg az Eluveitie legújabb stúdióalbuma, amire mi 8.5 pontot adtunk a 10-ből, ugyanis igencsak meggyőzött. Elolvasom

Rammstein – Deutschland videoklipjéről lefordítottunk egy jó kis elemző cikket. Elolvasom…

Periphery – Kiveséztük az új, IV: Hail Stan albumukat is, minket meggyőzött! Elolvasom

Sear Bliss – Seven Springs videopremier + hazai turné

A Letters from the Edge című nyolcadik lemezével tavaly visszatérő Sear Bliss idén pályafutása egyik legsűrűbb éve elé néz. 2019 első felében olyan rangos nemzetközi fesztiválokon lépnek majd fel Európa-szerte, mint a müncheni Dark Easter Metal Meeting, vagy a brightoni Doomsday Fest. Emellett április végén magyarországi turnéra is indulnak, amihez hasonlóra eddig még nem volt példa a zenekar történetében. A tavaszi koncertek előtt most egy új videó is készült a legutóbbi album Seven Springs című dalához, ami az április végén és május elején esedékes hazai turné névadója is egyben.

A Seven Springshez készült videó gyakorlatilag száz százalékban a zenekar által készített anyagból, mindenféle kozmetikázást nélkülöző turnés, backstage és stúdiós felvételekből áll össze. Nagy András énekes-basszusgitáros a következőket mondta róla:

A hazai turnéról András így beszélt:
„Az utóbbi években néhány kivételtől eltekintve szinte egyáltalán nem játszottunk Magyarországon, szóval itt az ideje, hogy rendezzük ezt az adósságot. Ráadásul ez egy igazi turné lesz, a szó eredeti értelmében. Eleve a Sear Bliss számára sokkal egyszerűbb egy folyamatos koncertsorozatot megszervezni, mint hétvégékre összeszedni a zenekar tagjait három, egymástól több száz kilométerre lévő városból. Korábban itthon még sosem csináltunk ilyet. Több városban először játszunk majd, és ahol jártunk már korábban, oda is hosszú évek után térünk vissza.
A most klippesített dal címére utalva a tavaszi körben stílszerűen hét koncertet szerveztünk le, melyek során olyan kitűnő vendégzenekaraink lesznek, mint az Age of Agony, az Archaic és a Reason. A kiemelt budapesti turnézárón a Watch My Dying csatlakozik hozzánk, akikkel garantáltan maradandó élmény lesz egy színpadon állni. Ezen az estén a harmadik zenekar az ultrasúlyos sludge / post-metalban utazó budapesti Torn From Earth lesz. Mi már nagyon várjuk.”

2019 első felének már lekötött koncertjei, benne a Seven Springs Tour állomásaival:

04.19 – Děčín (CZ) – Orthodox Fest 2
04.20 – München (D) – Dark Easter Metal Meeting
04.26 – Sopron (H) Hangár Music Garden + Age of Agony, Archaic
04.27 – Zalaegerszeg (H) Atlantis + Age of Agony, Archaic
04.30 – Esztergom (H) Sportalsó + Reason
05.01 – Székesfehérvár (H) Nyolcas Műhely + Reason
05.02 – Győr (H) A Beton + Archaic
05.03 – Dunaújváros (H) Kaptár Music Pub + Reason
05.04 – Budapest (H) + Watch My Dying, Torn From Earth
05.19 – Athens (GR) The Crow
05.30 – Bornstedt (D) Dark Troll Festival 05.31 – Erica (NL)
06.01 – Brighton (GB) Brighton, Doomsday Fest V.
06.14 – Molnaszecsőd (H) Hagyományőrző Rábaünnep
07.11 – Dunaújváros (H) Rockmaraton
07.18 – Ostry Grun (SK) Gothoom Festival

További információk: Sear Bliss Facebook –  Sear Bliss Bandcamp  – Sear Bliss Youtube:

 

Lovecrose videómegjelenés

Megjelent a magyar modern metal Lovecrose zenekar legújabb videóklipje Por és Hamu címmel. A csapatnak másfél éve jelent meg első albuma Alvilág és Ég címen az Edge Records gondozásában, a mostani dal pedig a majdan érkező következő lemez egyik előfutára. A zenekar áprilisban Keszthelyen, és hosszú idő után újra otthon, Zalaegerszegen koncertezik az idei DAL-ból jól ismert Fatal Error vendégeként, nyáron pedig fellépnek a Rockmaratonon is.

KecskemétRocks2019 – Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobja

Az élőzene fővárosává válik Kecskemét idén ősszel. Szeptember 7-én ugyanis a Bács megyei nagyvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobját, ahol a 2018-as szegedi SzegedRocks-hoz hasonlóan több száz zenész fogja egyszerre eljátszani a szervezők által kiválasztott zeneszámokat. Hazánk legnagyobb rockzenekarába már elindult a jelentkezés.

2018. április 21-én, Szegeden 400 zenész – énekesek, gitárosok és dobosok vettek részt és játszottak együtt a SzegedRocks-on. A legfiatalabb zenész 8, a legidősebb 72 éves volt. Az amatőr és profik flashmobjáról készült kisfilmek azonnal népszerűek lettek a közösségi oldalakon, ennek köszönhetően országos és nemzetközi visszhangot váltott ki a Cityrocks Produkció által szervezett esemény.

2019-ben Kecskeméten a KecskemétRocks néven kerül megrendezésre az óriászenekar koncertje. 12 magyar illetve külföldi slágert adnak majd elő a Magyarország minden tájáról, de külföldről is érkező zenészek. A szervezők célja a különleges zenei rendezvénnyel, hogy a rockzenét, valamint az élő zenei produkciókat népszerűsítsék, emellett egy összetartó, zenét szerető, művelő közösséget alakítsanak ki.

A KecskemétRocks-on elhangzó dalokat a szervezők úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. A rendezvényre komplett zenekarok, kórusok is jelentkezhetnek, de olyan zenészek is tagjai lehetnek Magyarország legnagyobb rockzenekarának, akik eddig csak otthon zenéltek.
Az egésznapos rendezvényt koncertek zárják majd.

KecskemétRocks2019 – dalok, melyeket együtt játszunk majd:
Queen: We will rock you
LGT: Ringasd el magad
Joan Jett: I love rock’n’roll
(Az LGT, Queen, Joan Jett dalok egy medleyt fognak alkotni)
Ocho Macho: Jó nekem
Bikini: Mielőtt végleg elmegyek
Tankcsapda: Egyszerű dal
Sing Sing: Halál a májra
Metallica: Enter sandman
White Stripes: Seven nation army
Nirvana: Come as you are
Lenny Kravitz: Are you gonna go my way
Depeche Mode: Personal Jesus

Jelentkezni a www.cityrocks.hu oldalon lehet, ahol a hangszer megjelölése mellett egy, a jelentkezőknek magukról készült kisvideót kell csak elküldeni a szervezőknek.

kapcsolódó linkek:

 

// //