fbpx

HAVOK-Jövő hét kedden thrash-szeánsz a Dürerben!

28336948_1714955741876574_4828443065280450649_o

A tavalyi év egyik legnagyobb dobásának is titulálhatnánk lemezfronton a denveri Havok negyedik nagylemezét, amely már idestova egy éve ékeskedik a lemezboltok polcain. Mivel az Unnatural Selection 2013-as megjelenése óta cirka négy év telt el tavalyig, jogosan mondhatjuk, hogy a srácok kellően “kiéheztették” a rajongókat egy új anyagra, ez alól a bűnük alól azonban bizonyára minden rajongó örömmel feloldozta őket az új anyag, a Conformicide meghallgatása után. Óvatos lennék azzal a kijelentéssel, hogy az eddigi legjobb lemezüket tarthatjuk kézben, hiszen a szubjektivitás ördöge itt is erősen munkálkodik a rajongók között, azonban az tény, hogy egy igazán érett, utolsó hangig rendben lévő lemezt kaptunk a főhőseinktől, bár az előző anyagokra sem aggathatjuk rá a gyenge jelzőt, inkább csak a kiforratlanság érhető tetten néhány ízben.

Mostanában azonban úgy tűnik, turné fronton sem tétlenkedik a zenekar, hiszen a fiúk egy nagyszabású lemezbemutató turnéra indultak, melynek keretében jövő hét kedden, azaz április 10-én hozzánk is ellátogatnak a PHOENIX MUSIC jóvoltából, és a Dürer Kert 041-es termében fogják a talpalávalót húzni a közönségnek. Kérdés sem férhet hozzá, hogy ütős estére számíthatunk, hiszen a Havok előtt a Darkest Hour, Cephalic Carnage, Harlott trió melegíti be a színpadot, és alapozza meg a kellő hangulatot a közönség soraiban.

 

A szintén amerikai Darkest Hour egyenesen Washington DC-ből érkezik hozzánk, ezúttal már harmadjára, hiszen 2011-ben, és tavaly is megfordultak nálunk, utóbbi alkalom során a Parkway Drive előtt abszolváltak egy csontig hatoló zúzdát, a Barba Negra Track színpadán. Zenéjük melodikus elemekből, és metalcore zúzásból építkezik, a tavalyi évben pedig ők is új lemezzel rukkoltak elő Godless Prophets & the Migrant Flora címen. Egyelőre rejtély övezi a zenekarok játékidejét, azonban biztos hogy egy-két nóta erejéig ez a lemez is terítéken lesz, a legnagyobb nóták mellett. Megnézni/meghallgatni őket több, mint ajánlott!

A bedurvulásról a Cephalic Carnage fog gondoskodni, akik a death/grind szcéna mesterei, zenéjük pedig száztíz százalékos tömény brutalitás, egészen 1992 óta. Ha nem idegenkedsz a grindcore vonaltól, akkor nem kizárt, hogy ismered a bandát, esetleg találkoztál is velük, ha pedig még nem, akkor ezen az estén pótolhatod, és együtt zúzhatsz a grindcore nagy öregeivel, kétség sem fér hozzá, hogy kis híján le fogják bontani a falakat! Ízelítőnek álljon itt egy koncertfelvétel, garantáltan valami hasonlónak lehetünk részesei a jövő héten is:

Az ausztrál Harlott neve már jó ideje egyet jelent a minőségi thrash muzsikával, hiszen az ausztrál srácok idestova tizenkét éve vannak a pályán, és három nagylemezzel büszkélkedhetnek. Azonkívül, hogy kiválóan operálnak a thrash csapásvonallal, komoly mennyiségben találkozhatunk speed metal elemekkel is a lemezeiken, így valószínűleg nehéz lesz némi nyakfájdalom nélkül megúszni a bulijukat. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy elő a töltényövekkel, és a magas szárú fehér edzőcipőkkel, hiszen egy igazi régi sulis produkciónak lehetnek részesei azok, akik időben érkeznek.

Természetesen, ahogy azt már az első sorokban is rebesgettük, azt est fő fogása mégiscsak a szintén ausztrál Havok lesz, akik ezúttal a Conformicide lemez nótáit töltik be a tárba, hogy aztán április 10-én brutális erővel lőhessék ki azokat a  Dürer Kert színpadán. Bár a zenekar megalakulása óta csekély tizennégy év telt el, az itthoni pályát eddig még nem szántották fel a srácok, így biztosak lehetünk abban, hogy az első alkalomra maximálisan odateszik magukat, és ki tudja, lehet, hogy néhány extra nótát is belecsempésznek a műsorba.

Egy biztos: nem csak egy koncertnek, hanem egy hamisíthatatlan thrash-minifesztiválnak lesznek részesei azok, akik időben beszerzik a jegyüket, és a Dürerbe látogatnak. Ne feledd, ha biztosítani akarod a helyedet, akkor ne késlekedj a jegyvásárlással, hiszen a jegyek vészesen fogynak, a Dürer Kert 041-es termének a befogadóképessége pedig korlátozott! Aki lemarad, az kimarad, mi szóltunk!

A koncert eseménye ide kattintva közvetlenül elérhető.

Linkek, elérhetőségek:

Darkest Hour honlapFB

Cephalic Carnage honlapFB

Harlott FB

Havok honlapFB

(Készítette: Tancsik Mátyás)

 

// //