fbpx

HATEBREED – 10 év után újra az A38-on!

Bár Jamey Jasta és csapata az utóbbi években többször is meglátogatta hazánkat, az idei mégis különleges alkalomnak ígérkezik. Nagyszínpad, hírnév, szponzorok ide vagy oda, a Hatebreed azon kevés zenekarok egyike, amely mindemellett is képes volt megtartani azt a szellemiséget és azt a mindent átható energiát, amelyet hasonló kaliberű és stílusú zenekarok már 10 lépcsőfokkal előbb elvesztettek. Most pedig eljött az idő, hogy metal elemekkel kevert autentikus hardcore zenéjüket 10 év után újra az A38 hajó belsejében, kordonok nélkül, klubhangulatban tombolhatjuk végig.

hatebreed

’93 New Haven, Connecticut, Amerikai Egyesült Államok. Létrejött az a zenei fúzió, amely képes volt egybeolvasztani a hardcore/punk elsöprő erejű előadásmódját és attitűdjét a thrash és a klasszikus metál pusztító fegyverzetével. Olyan, mint amikor gerilla lázadók betörnek az állami fegyverraktárba. Megállíthatatlan.

Perseverance című albumok óta minden albumuk a Billboard 200-as listáján nyit, ezzel stíluson belül a legsikeresebb előadónak számítanak. Nem hiába, olyan dalaik mint az I Will Be Heard, Destroy Everything, Never Let It Die vagy az Everyone Bleeds Now szinte mind egyfajta hardcore metal himnusznak számítanak. Olyanok ők, mint a modern keményzene Ramones-ja. Autentikusak, stílusbeliek, mégis sok emberhez elérnek, zenei kompromisszumok vállalása nélkül.

A zenekar legutóbbi lemeze, a The Concrete Confessional eddigieknél több klasszikus metal elemet tartalmaz, mindezek mellett megtartva a súlyos groove-olást, amellyel még mindig képtelenség nyugodtan végighallgatni egy számot. Titkuk valahol annak az arányában lehet, hogy hogyan keverik a riffek tempóját, súlyosságát, illetve gyors és lassú váltakozását. Bármi is történjék, egy Hatebreed dalban mindig van olyan téma, amelybe bele lehet kapaszkodni biztonságosan, majd megvárni amíg a földdel tesz egyenlővé.

Nem várunk mást, csak hogy jövőhéten egy emberként ugrálva mozgassuk meg a hajót úgy, ahogy még annak idején sem. A jegyek vészesen fogynak, ha nem akartok lemaradni, akkor minél előbb szerezzétek be őket!

You Fuckin’ Bleed Now!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/423354094691776/

Jegyek: https://www.a38.hu/hu/program/hatebreed-us

// //