fbpx

Hammerfall-A power metal kalapácsai októberben újra Budapesten!

 

Ki tudja, mi lehet a svédországi levegőben, annyi azonban bizonyos, hogy már a metalzene kezdete óta több tucatnyi csapat látott napvilágot, aki ebből az országból datálódott. Felsorolni is sok lenne, ám megkockáztatjuk, hogy a legtöbb ember, aki ezeket a sorokat olvassa, tudna említeni egyet közülük. Nem képez kivételt ez alól a power metal egyik ős-csapata, a göteborgi ötös, a Hammerfall sem, akik azontúl, hogy bizonyára szívesen tartózkodnak hazájukban, és ugyanennyire szívesen turnéznak is, Magyarországot is alaposan megkedvelték, hiszen az utóbbi években több találkozásnak is a részesei lehettünk, legutóbb a tavalyi Rockmaraton Fesztiválon csíphettük el az Oscar Dronjak alapította csapatot. Bizonyára még így is vannak olyanok, akik nem tudtak egyik bulira sem ellátogatni, ám aggodalomra nekik sincs semmi okuk, hiszen a power metal svéd képviselői a Concerto Music jóvoltából idén is meglátogatnak minket, egész pontosan október 24-én, három nappal Axel Rudi Pell bulija után foglalják el a Barba Negra Music Club színpadát.

Ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor külön jó hír, hogy előzenekaruk a brazíliai, Sao Paulo városából érkező Armored Dawn lesz.

 

Az Armored Dawn csapata tulajdonképpen 2011-es megalakulásával fiatal formációnak tekinthető, ám rendhagyó, hogy egy brazil tájról érkező csapat a viking metalt tűzze ki fő csapásiránynak, mindezt power metalos elemekkel tarkítva. Érdekes koncepció, ám közel sem rossz, sőt! A csapatnak egyébként az elmúlt hét év alatt két nagylemeze jelent meg, a második éppen idén jelent meg Barbarians in Black címmel, így ha eddig nem ismerted volna a csapatot, és a zenéjüket, még van időd pótolni, hogy a koncerten teli torokból énekelhesd velük legújabb nótáikat! Egy jóféle viking metal sosem rossz igaz? Ha te is így véled, akkor nincs más teendőd, mint időben érkezni!

Az est fő bandáját, a Hammerfallt ezek után már senkinek nem szeretnénk komolyabban bemutatni, ám erre valószínűleg nincs is szükség! A power metalos ötös fogatnak két éve jelent meg legutóbbi nagylemeze, a Built To Last, melyet tavaly a Rockmaratonon már megturnéztattak, azonban mint tudjuk, a jóból sosem elég, így most ismételten visszatérnek hozzánk. A különbség csupán annyi,  hogy ezúttal szűkösebb lesz a helyszín, a telt ház pedig pontosan emiatt erősen kilátásban van!

Ha lemaradtál az előző találkozásokról, vagy ismét szeretnéd viszontlátni kedvenceidet, akkor csapj le a jegyekre (linket ide kattintva találsz), az eseményben pedig minden fontos információt elolvashatsz a közelgő buliról.

 

Linkek, elérhetőségek:

Hammerfall honlapFacebook 

Concerto Music honlapFacebook 

Armored Dawn honlapFacebook 

 

(Készítette: Tancsik Mátyás)

// //