fbpx

Esperfall kislemez- és klippremier!

Új kislemezzel jelentkezik az Esperfall névre hallgató budapesti metal csapat. Már korábban is bemutatkoztak nálunk a hét zenekaraként a 2018-as ’A Leap Of Faith’ debütáló EP kapcsán. Itt bővebben olvashattok a banda kezdeteiről.

A zenekar háza táján azóta folyamatosak voltak a munkálatok, ami a most megjelent The Leaf Legacy névre keresztelt “pakkban” teljesedett ki. Az anyag két dalból áll, az egyikhez lyric video, a másikhoz pedig egy nagyszabású videoklip készült, amit először itt nálunk, a metal.hu-n keresztül tudtok megnézni.

A The Unheard Squall máris egy profi videoklip kíséretében mutatkozik be. A dal a power metal és szimfonikus metal óriások legjobb pillanatait gyűjti össze, amelyeket saját hanggal ruház fel. Egy kiváltképp tempós, erőtől duzzadó nóta, amely azért nem rest megállni egy-egy izgalmasabb dob- és cinjátékra, egy jó kis gitárkiállásra, ahol a nagggyonmély bőgő is teret kap egy pillanatra, mindez Sima Nóra kristálytisztán csengő hagjával, úgyhogy hiányérzetünk tényleg nem támadhat.

Az igencsak NightwishOceanborn érát idéző, de mégis teljesen egyedi dalhoz készült klip is kiváltképp minőségi, rengeteg metafórát tartalmaz, a belső és külső küzdelmekről, valószínűleg a hallgatóságból is többen egy-egy saját traumájukat láthatják benne viszont – ami itt kimondottan azt jelenti, hogy a klip bizony jól sikerült, mert nem csak egy “van a zenekar és játszik” típusú zenés videó, hanem szinte egy kisfilm, valós tartalommal, érdemes figyelemmel nézni!

A kislemez hátteréről, a felvétel és a klipforgatás körüli munkálatokról így mesélt a billentyűs Zathureczky Zsombor:

“Noha csak novemberben kezdtük el a felvételeket, a kislemez koncepciója már régóta élt a fejünkben. A 2018-as A Leap Of Faith című bemutatkozó EP-nk, és a jövőre megjelenő első nagylemez közt mindenképp szerettünk volna még egy kislemezzel jelentkezni, hogy szerezzünk még egy kis stúdiózási tapasztalatot. Maguk a számok, igaz, nem ilyen formában, de már korábban is léteztek (az Esperfall elődzenekarainak – a Leaf Storm, majd később Riverlust repertoárjában). A korábbi felállással is játszottunk saját számokat, és a The Leaf Legacy-val ez előtt a korszak előtt szerettünk volna tisztelegni. Két számot választottunk ki, átdolgoztuk, “korszerűsítettük” őket, ha lehet ilyet mondani, és a szolnoki Denevér Stúdióban végre méltó körülmények között, méltó minőségben vettük fel őket. Zeneileg egyénként két markánsan eltérő számról beszélünk, a The Curtain Falls egy hozzánk képest lágy nóta, szomorkás hangzásvilággal, egy nagyon atmoszferikus szinti és vokál outroval, ami nekem személyes kedvencem. A másik dal címe – amelyikhez a klip is készült – The Unheard Squall, ami, ahogy Zakk(Pécz Attila, dobok – a szerk.) is fogalmazott, olyan, mint egy gyorsvonat, amelyik egy pillanatra sem lassít. Ez egy power metal jellegű nóta a műfajra jellemző sok lábdobbal, valamint fülbemászó énektémákkal és gitárszólókkal. Itt Nóri (SimaNóra, ének – a szerk.) is megmutatja, hogy nem csak a lágy dallamok eléneklésére, hanem kőkemény hörgésre is született. Biztos vagyok benne, hogy a koncerteken mindkét dal nagyon jól fog megszólalni, és mindenkiben maradandó élményt fog hagyni!”

Nézd meg a klipet itt!

A klipforgatást pedig így foglalta össze Nóri:

„A forgatás nagyon intenzív volt számomra. Mint ahogyan a dal is az én személyes küzdelmeim és emlékeim egy részét dolgozza fel, nagyon sok érzelmet és konfliktust szerettünk volna megjeleníteni a videóban metaforikus és a kegyetlen valós formájában is, így a forgatás önmagában megterhelő, ugyanakkor felszabadító is volt egyben, hiszen valós traumákról van szó, ezeket újra átélni és átadni nem volt könnyű. Szerencsére egy szuper, támogató csapattal dolgoztunk együtt, ezért a nyomasztóbb és durvább jelenetek forgatása közben is biztonságban éreztem magam. Hálás vagyok a csapatnak, hogy segítettek nekem hogy a legjobbat hozzam ki magamból.”

Az EP második dala egy líraibb hangvételű szám, ehhez egy dalszöveges videó készült. A dal egy kis lenyugvás a The Unheard Squall után, lassabb, elmerengősebb, de a gitárnak köszönhetően ugyancsak metalos, a refrén alatt folyamatosan megy az igazán dallamos pengetés, és még egy minimális gótikus hatással is megbolondítják.

Hallgasd meg a The Curtain Falls-t!

 

A zenekar megtalálható a Facebookon és a streaming szolgáltatásokon is!

Facebook: http://bit.ly/esperfallfa

Youtube: http://bit.ly/esperfallyu

Instagram: http://bit.ly/esperfallin

Spotify: http://bit.ly/esperfallsp

Deezer: http://bit.ly/esperfallde

iTunes: http://bit.ly/esperfallit

Tidal: http://bit.ly/esperfallti

Szerkesztette: Vica

Borítókép forrása: Katulic Kitti

// //