fbpx

Majdnem megégett a Gojira gitárosa!

A francia Gojira a Sonic Temple Festival-on lépett fel az ohioi Colombusban, egy igazán szeles napon, ami egy megletősen súlyos balesethez vezetett. A fellépés napján nagyon erős szél uralkodott, ennek eredményeként a Stranded című dal játszása közben a szél a színpadtechnika részét képező tűzcsóvát egyenesen Christian Andreu arcába fújta. A Consequence of Sound fotósa, Amy Harris pont elkapta azt a pillanatot, amikor a lángok a gitáros felé szállnak, és azt is, amikor éppen elérik őt:

Christian Andreu of Gojira is singed by fire during the Sonic Temple Art and Music Festival at Mapfre Stadium on Saturday, May 18, 2019, in Columbus, Ohio. (Photo by Amy Harris)

A gitáros lerohant a színpadról, vizet locsolt az arcára, majd amikor érezte, hogy hatalmas nagy probléma azért nem történt, még visszafutott a színpadra és befejezte a bulit! Az esetet a Lamb of God énekese, Randy Blythe is látta, ugyanis ő pont vendégeskedett a fesztiválon a Gojira oldalán, és így ír róla Instagramján:

„Tegnap a Sonic Temple Festivalon a Gojiras tesók felszántották a színpadot. Kicsit elvesztettem az időérzékemet amikor játszottak. Amikor feltűnt, hogy megy a buli, a színpadhoz futottam a fényképezőmmel, pont a Backbone alatt értem oda, amikor a technikusuk odadobott egy mikrofont, hogy következem. Gyorsan levettem a szemüvegem, leraktam a fényképezőt, és felfutottam a színpadra a strandpapucsomban (amit azért mégicsak lerúgtam, nehéz benne metálkodni), és elkezdtem énekelni. Aztán hirtelen egy hatalmas lángcsóva a frászt hozta rám, mert nem tudtam, hogy pirójuk is van! Mindenesetre aztán letoltam a részem, csináltam pár fotót, és visszafutottam az öltözőbe objektívot cserélni. Amikor visszaértem, Woggsy azt mondta, hogy Christian éppen bekapott egy hatalmas lángot az arcába! SZÖRNYŰ viharos szél fújt tegnap, és a pirót egyenesen Christian arcába fújta – hála istennek, hogy épp csukva volt a szeme! Ránéztem, és még mindig játszotta a részét, csukott szemmel, egyértelműen fájdalmak közepette, meg eléggé felcsesződve. A dalok között aztán lejött a színpadról, vizet kért, meglocsolta vele az arcát, és visszament játszani. Végigtolta a bulit, aztán elláták az egészségügyisek. Szerencsére rendben van (leszámítva a bőrhámlást, meg egy kis leégett hajat és szemöldököt), de az egész nagyon ijesztő volt és nagyon, nagyon rosszul is elsülhetett volna!”

Az esetről felvétel is készült, mert az egyik néző éppen videózott:

 

 

View this post on Instagram

 

(SWIPE LEFT FOR MORE PHOTOS) You are looking at photos of THE HARDEST FRENCHMAN ALIVE, Christian Andreu of @gojiraofficial. Yesterday at @sonictemplefestival, my brothers in Gojira took the stage & destroyed the place. I lost track of time & forgot when they were playing- when I realized they were on, I went running to the stage with my camera. I got there right as they were playing “Backbone”- their tech @notoriouswog was like “Here’s your mic!”- I took off my glasses, put down my camera, & ran out onstage wearing flip-flops (which I immediately kicked off- hard to rock in flops) & started singing. Suddenly there was a HUGE blast of flame- SCARED THE SHIT outta me, ‘cause I didn’t know they had pyro! Anyways, I got done singing, shot a few photos, then ran to my dressing room to get a different camera lens. When I got back, Woggsy said “Christian just caught a blast of flame to the face!”- the wind was REALLY bad yesterday, & it blew the pyro right into Christian’s face- THANK GOD HE HAD HIS EYES CLOSED at that second! I looked at him & he was still playing, mostly with his eyes closed, obviously hurting & looking PISSED OFF. In between songs he walked over & asked for water & threw it on his face. Then he finished the set, & medics attended to him. He’s gonna be alright (except for some peeling & missing hair & eyebrows) but that was scary & it could have been really, really bad. Christian caught a full-on #DRACARYS to the face & still did his job. That is some HARD SHIT right there. @jameyjasta, you need to put him in the #HARDHALLOFFAME!!! Respect, Christian- you are one TOUGH MOTHERFUCKER. #Leica #LeicaCamera #LeicaCameraUSA #LeicaM #LeicaM10P #LeicaM10Ptyp3656 #?? #Summilux #Summilux35mm #LeicaCraft #MyLeicaJourney #MKexplore #drandallblythe #RatsEyesPhotography #HoneTheAesthetic

A post shared by D. Randall Blythe (@drandallblythe) on

Jobbulást kívánunk Christiannak, egy igazi metalharcos, hogy még egy ilyen baleset után is maradt zenélni!

Írásunk a következő cikk fordítása: https://consequenceofsound.net/2019/05/gojira-guitarist-pyro-flames-sonic-temple-fest-photo

Képek: Amy Harris és Randall Blythe

Fordította: Vica

 

// //