Itt a Cattle Decapitation új lemezének címadó eposza, a Death Atlas

Kereken egy hét múlva érkezik a Metal Blade gondozásában a Cattle Decapitation új albuma, a Death Atlas, amiről harmadik felvezetőként a címadó szerzeményt hozta nyilvánosságra a zenekar. A kilenc perc játékidő felé kúszó darab egyértelműen az utóbbi idők egyik, ha nem a legkomolyabb teljesítménye a technikás death metal stílusban, ugyanis a szélsőségesen intenzív blastbeatek olyan meglepő atmoszférikus részekkel keverednek benne, amelyekről tényleg csak a legmélyebb elismerés hangján nyilatkozhatunk. A szerzeményben vendégszerepel az Öxxö Xööx énekesnője, Laure Le Prunenec, alias Rïcïnn, akinek vokális teljesítménye az egyébként sem átlagos dalt végképp új dimenzióba helyezi. A “gyönyörű” valószínűleg a legritkább jelzők egyike, amit cinizmus nélkül mondhatunk death metal dalra, most mégis ezt teszük. Le a kalappal.

Kapcsolódó hír, hogy a zenekar számára az a Wes Benscoter készített videót, aki az extrém metal színtér számtalan lemezborítójáért volt felelős az elmúlt években, és aki a Cattle Decapitation számára is rendszeresen dolgozott az elmúlt 18 évben. A klip, amely az album két zárótételét fűzi össze egy kisfilmmé, egyben Benscoter debütálást is jelenti rendezőként, és a látottak alapján reméljük, nem utoljára alkotott ebben a formában, mert ez bizony katartikus mestermű a javából.

A rend kedvéért itt a már közzétett két dal. Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy valószínűleg egy modern klasszikus érkezése előtt állunk, és ilyen kijelentésre nem ragadtatjuk magunkat minden nap.