fbpx

Corpsessed/Graveyard/Lie In Ruins-Októberben death metal a a KVLT-ban!

 

A finn Corpsessed sírboltrepesztő death metalt játszik a 90-es évek old school hangulatában, amiben baljós doom és black elemeket is felfedezhetünk. A 2014-es ‘Abysmal Thresholds’ debütáló lemezükkel gyorsan megszerezték a finn death metal egyik legbrutálisabb zászlóvivője címet, amit kegyetlen, vérprofi élő koncertjeikkel a mai napig tartanak. Tavaly jelent meg második nagylemezük, az ‘Impetus Of Death‘, ami rávert egyet az első korongra és death körökben az egyik legtöbbet emlegetett album volt 2018-ban.

A barcelóniai Graveyard Spanyolország extrém metal egyik legnagyobb hadura. Lovecrafti death metaljuk, a legprimitívebb svéd hangzással operál, amivel simán skandináv testvéreik mellé zárkózhatnak old school hangzás terén. Cthulhu és a bűzlő kripták világa szakad a hallgató nyakába. Most szeptemberben jelenik meg negyedik nagylemezük ‘Hold Back The Dawn’ címmel, amit a turné keretei közt biztosan népszerűsíteni fognak.

A Lie In Ruins gárdájában immáron két Corpsessed tag is tiszteletét teszi, így nem véletlenül ütik ők is fel a fejüket ezen a turnén. A rothadó szagú death metal zenekar még a 90-es években kezdte pályafutását Dissected néven, majd egy hosszabb szünet után, 2002-ben ásták ki magukat a sírból már a mostani nevükön. Azóta két nagylemezt adtak ki a kezük közül, mellyel mélyen beletúrták magukat a finn death metal undergroundjába.

Hazai support a budapesti Nekrológ, akiknek még nincs fizikai formátumban lévő anyaguk, de reméljük ez változni fog! Erős, sötét death/black!

Jegyek kizárólag a helyszínen válthatóak 3.900 Ft-os áron. A koncert hivatalos eseményét ide kattintva érhetitek el.

Szervező: Insane Hellride Entertainment 

// //