fbpx

Bemutatkozik a magyar Asmodeus Mantra zenekar!

A metal.hu számára fontos, hogy az általunk ígéretesnek tűnő csapatoknak extra megjelenési felületet biztosítsunk, ennek fényében most egy friss, de minőségi magyar extrém/melodich death csapatot szeretnénk bemutatni, az Asmodeus Mantra-t. A cikkben meghallgathatjátok a bemutatkozó dalt, a Hollow-t, alatta pedig sok érdekeset olvashattok a csapatról. Csekkoljátok őket a Facebookon is!
A zenekar indítása 2015 őszére tehető, bár ez első dalok koncepció szinten már nyáron megszülettek. Eredetileg két ember alkotta a tagságot, Zsolnai Dávid (gitár) és Kasza Dániel (ének), később ez az  év folyamán kibővült Kuklis Mártonnal (ex-basszusgitár, mára szólógitár), Szekeres Richárddal (dob) és Varga Glóriával (tiszta ének). Ekkor a zenekar még Elize In Wonderhell néven működött, ez egy két évvel később lett átkeresztelve Asmodeus Mantrá-ra. Kezdetben zeneileg egyfajta death-thrash egyveleg volt az elképzelés kisebb csavarokkal, például női énekkel. Ez később folyamatosan változott, lényegében a tagsággal együtt.
Mára az alap tagok közül csak Marci, Dávid és Dani vannak a csapatban. 2017-ben lett újra teljes a legénység, ekkor szállt be Kovács Attila (basszer) és Nagy Kristóf (dob), a zene is ekkor nyerte el mai alakját, amit a legegyszerűbben extrém metalnak lehetne nevezni, ami rengeteg hatásból van összeállítva.
Zeneileg tulajdonképen az öt tag különböző ízlése formálja az Asmodeus Mantra világát. Ebben vannak az olyan műfajok, mint a death, black, thrash metal, de akár az olyan elvontabb dolgok is, mint a doom metal vagy a grindcore. Ha konkrét zenekarokat kéne említeni amik meghatározták a csapat zenéjét, akkor a következőket mindenképp megemlíthetnénk: Obscura, Skeletonwitch, Bloodbath, Sinister, Arthemesia, Children Of Bodom, Black Sabbath.
A Hollow még 2016-ban íródott, ez a csapat egyik legtöbb változáson átesett dala. Eredetileg egy tervezett EP-nek a címadója lett volna, viszont erre soha nem került sor. Bár alapjaiban maradt az eredeti az elképzelés, de mikor Marci basszusgitárról áttért rendes szólógitárra, akkor kerültek bele az extra részek, többek között maga a szóló is, aminek a helyén eredetileg egy akusztikus betét volt, és az eredeti verzióban ezalatt még egy monológ is ment. Szövegében egy kifejezetten személyes élmény ihlette. A banda énekesének a szervezett vallásokkal való szembefordulása és a vallásosságtól való teljes elszakadása több átélt trauma után. Egy nagyon direkt, dühből és csalódottságból származó állásfoglalás.
// //