fbpx

A metal a leggyorsabban növekedő zenei stílus!

A TuneCore egy nemzetközi zenei platform, ahol független zenészek kapcsolatba tudnak lépni a hallgatóságukkal, karriert és közönséget tudnak építeni. A platform statisztikái szerint, 2019 első negyedévében 83 millió dollárt kerestek a művészei (24 milliárd forint), ami a tavalyi negyedévhez képest 21%-os növekedést jelent. A Youtube kifizetések is 48%-ot nőttek csak 2017-ben.

A TuneCore 250000 előadójának zenéi összesen 200 milliárd meghallgatásnál járnak, 2017-ben 83%-os növekedést ért el a cég. De lássuk azonban, hogy 2018-ban melyik zenei műfajokon belül volt a növekedés a legnagyobb:

Heavy metal – 154%-os növekedés

J-pop – 133%-os növekedés

R&B, Soul – 68%-os növekedés

K-pop – 58%-os növekedés

Világzene – 57%-os növekedés

Az a statisztika is érdekes lehet, hogy melyik földrészeken nőtt leginkább a streamelés. Itt persze látható, hogy Amerikában már a legtöbben, akik akarnak zenét streamelni, azok meg is teszik, azonban a fejlődő országok még csak most indulnak igazán növekedésnek.

Afrika – 146% növekedés

Ázsia – 52% növekedés

Oceánia – 38% növekedés

Európa – 35% növekedés

Dél-America – 32% növekedés

Észak- America – 31% növekedés

Vajon minek köszönhető a metal népszerűsége? Több metalos valószínűleg nincs, mint popzene-hallgató, az ok talán inkább abban keresendő, hogy amíg a főként popzenét hallgató emberek megelégednek egyrészt a rádió által sugárzott zenével, másrészt pedig Youtube-on az aktuális 5-10 slágerdalt pörgetik felváltva, addig a metalosok minden bizonnyal sokkal nyitottabbak, keresik az újdonságokat, és ezért szívesebben megismernek, kimondottan keresnek új, ígéretes előadókat, akiket aztán sokat hallgatnak (a szerkesztő gondolatai).

Cikkünk a MetalAddicts cikkének fordítása.

Készítette: Vica

// //